ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Taylor Swift μόλις κατάφερε να καταρρίψει το σπουδαίο ρεκόρ της Whitney Houston

Invision/AP Evan Agostini

Η Taylor Swift έχει βρεθεί αρκετές φορές στην κορυφή του Billboard. Ωστόσο, αυτήν την φορά, το τελευταίο της άλμπουμ “Folklore” βρίσκεται στην κορυφή του Billboard 200 για έβδομη μη συνεχόμενη εβδομάδα, «εκθρονίζοντας» αυτό που κατάφερε κάποτε η  Whitney Houston.

Tο album “Folklore” βρισκόταν στο Νο1 για αρκετό καιρό, καταφέρνοντας να κατατάξει την Taylor Swift στις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο1. Η 30χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια ξεπέρασε την επίδοση της θρυλικής Whitney Houston, ούσα – πλέον – στην κορυφή του Billboard για 47 εβδομάδες έναντι των 46 εβδομάδων της Houston, σύμφωνα με την Nielsen Music/MRC Data.

Το album που ανέβασε την Taylor Swift στην κορυφή της λίστας του Billboard

H Houston, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών το 2012, κατείχε το συγκεκριμένο ρεκόρ από το 1987 με το άλμπουμ της “Whitney Houston”. Το αμέσως επόμενο της “Βillboard friendly” άλμπουμ ήταν το soundtrack του “The Bodyguard” που έμεινε στην κορυφή για 20 (μη διασοχικές) εβδομάδες. Το όγδοο, studio album της Taylor Swift κυκλοφόρησε από τη Republic Records / Universal Music στις 24 Ιουλίου, κάνοντας θριαμβευτικό ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 με 846.000 πωλήσεις. Θέση στην οποία διατηρήθηκε για 6 συνεχόμενες εβδομάδες.

Στην γενικότερη κατάταξη όλων των καλλιτεχνών, η Taylor Swift βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Beatles (132 εβδομάδες στο No. 1), ο Elvis Presley (67), ο Garth Brooks (52) και ο Michael Jackson (51). Οι Beatles κατέχουν την πρωτιά, σημειώνοντας τα περισσότερα Νο. 1 hits όλων των εποχών και παραμένοντας στην κορυφή για 132 εβδομάδες. Ο Elvis Presley είναι ο άνδρας καλλιτέχνης με τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή του Billboard (67).