ΣΧΕΣΕΙΣ

Μουσική στο σεξ; Οι ειδικοί εξηγούν γιατί είναι απαραίτητη

Unsplash

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και δεν θα συμφωνήσουν όλοι με τη μουσική στο σεξ. Κάποιοι επιλέγουν ηρεμία και απόλυτη σιωπή, άλλοι θέλουν να ακούνε μόνο τη δική σου φωνή και άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν δεν παίζει ο δίσκος στο πικάπ.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ανατριχιάζει στο άκουσμα συγκεκριμένων τραγουδιών. «Αυτό που νιώθεις είναι η αύξηση της ντοπαμίνης. Είναι η χημική ουσία που εκκρίνει ο εγκέφαλος όταν νιώθουμε απόλαυση. Και είναι ο λόγος που αγαπάς το σεξ και τη σοκολάτα τόσο πολύ», σου λέει η σεξολόγος Shamyra Howard. Σε έρευνα του 2011 που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience, οι ειδικοί περιέγραψαν το πώς η μουσική μπορεί να αφυπνίσει τις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με το σεξ και την απόλαυση.

Το σωστό playlist

Προφανώς και δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση για όλους. Ποια τραγούδια νιώθεις ότι σε διεγείρουν; Ποια ξυπνούν το empowerment μέσα σου; Είναι η Beyonce; Είναι οι Rolling Stones; Μην είναι ο Μπιθικώτσης; Εσύ ξέρεις.
Το σωστό playlist φυσικά αφορά και τον παρτενέρ σου. Διαλέξτε από κοινού τα τραγούδια και εντοπίστε αυτά που αρέσουν και στους δύο. Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις καμία υποχώρηση.

Το μέγεθος μετρά

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που είναι σημαντικό να έχεις προνοήσει για τη διάρκεια. Η playlist πρέπει να έχει διάρκεια από 1 ώρα και πάνω. «Ξεκίνα με τα πιο σέξι, συνέχισε με εκείνα που έχουν ένταση και κατάληξε στα για αγκαλιές και χαλάρωση», συστήνει η sex coach Gigi Engle.

Κάθε τραγούδι και άλλο συναίσθημα

Θέλεις να νιώσεις ότι έχεις εξουσία; Άκου μουσική στο σεξ με ένταση και μπάσο. Θέλεις να νιώσεις αγαπησιάρικα; Διάλεξε τραγούδια που σου θυμίζουν τον πρώτο καιρό της σχέσης σας. Θέλεις να αποβάλεις το άγχος της ημέρας; Γενικώς εντόπισε πώς θέλεις να νιώσεις και μετά βάλε το Spotify να παίζει.