ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 συνταγές για να απολαύσεις σαλάτα με φρούτα και λαχανικά μαζί

Shutterstock

Σήμερα είναι η μέρα που λες όχι στα στερεότυπα και τρως καρπούζι με φέτα σε ένα πιάτο. Και πολλά ακόμα που θα σου προτείνουμε.

Η φρουτοσαλάτα παίρνει κυριολεκτική έννοια και οι σαλάτες σου αποτελούνται από φρούτα και λαχανικά. Η αλήθεια είναι ότι πλέον μπαίνουμε στη διαδικασία να δοκιμάσουμε συνδυασμούς που κάποτε φοβόμασταν (ευχαριστούμε καραντίνα) και η φέτα με το καρπούζι έχουν καταλήξει να είναι mainstream. Ωραία η μαρουλοσαλάτα, αλλά ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα combos.

Σαλάτα με ροδάκινο και μοτσαρέλα

Υλικά:

μισό φλιτζάνι βαλσαμικό

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές καστανή ζάχαρη

λίγο αλάτι

2 φρέσκα ροδάκινα σε φέτες

1 κιλό ντομάτες

4 κουταλιές φρέσκο βασιλικό

225 γραμ. φρέσκια μοτσαρέλα

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το βαλσαμικό, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Πρόσθεσε τα ροδάκινα, τις ντομάτες και τον βασιλικό και ανακάτεψε καλά. Βάλε τη μοτσαρέλα, αλατοπίπερο και καλή όρεξη.

Αβοκάντο και εσπεριδοειδή (φρούτα και λαχανικά που ταιριάζουν)

Υλικά:

1 γκρέιπφρουτ

1 πορτοκάλι

1 λεμόνι

1 αβοκάντο

πίκλες κρεμμυδιού

Για τη βινεγκρέτ:

2 κουταλιές χυμό lime

1μιση κουταλιά μέλι

1 σκελίδα σκόρδο

αλατοπίπερο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάλε φέτες από τα αγαπημένα σου εσπεριδοειδή, αλάτι, πιπέρι και κουταλιές από το dressing, που θα έχεις φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Πεπόνι με μοτσαρέλα

Υλικά:

1 πεπόνι μικρό

225 γραμ. μπαλάκια μοτσαρέλα

8-10 φέτες προσούτο

1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

1/4 φλιτζάνι φύλλα μέντας

3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1μιση κουταλιά μέλι

1 κουταλιά βαλσαμικό

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πάρε ένα κουτάλι scoop για να βγάλεις μπάλες από το πεπόνι, όπως κάνεις με το παγωτό. Μέσα στο μπολ, πρόσθεσε το προσούτο με τη μοτσαρέλα, τα φύλα βασιλικού και μέντας. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το μέλι και το βαλσαμικό, μαζί με το αλατοπίπερο και ρίξε πάνω από τη σαλάτα.

Μούρα με κατσικίσιο τυρί

Υλικά:

350 γραμ. ρόκα

100 γραμ. κατσικίσιο τυρί

2 φλιτζάνια μούρα

1/4 φλιτζάνι φιστίκια

απλό dressing με μέλι και μουστάρδα

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί και απόλαυσε.

Καρπούζι με αμύγδαλα

Υλικά:

2 κρεμμύδια

λίγο μηλόξιδο

μισό φλιτζάνι αμύγδαλα

1 μικρό καρπούζι σε κύβους

300 γραμ. φέτα

μία χούφτα ραδίκια

φρεσκοκομμένο άνηθο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βάλε τα κρεμμύδια σε μηλόξιδο και κάλυψε. Ψήσε τα αμύγδαλα στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και βάλε όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα. Ανακάτεψε καλά.

Σουβλάκια με φέτα και καρπούζι

Υλικά:

40 κύβους καρπούζι

20 κύβους φέτα

2/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια ρόκα

3 κουταλιές βαλσαμικό

αλατοπίπερο

1/3 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Πέρνα από ένα καλαμάκι ένα κομμάτι καρπούζι, ένα κομμάτι φέτα και άλλο ένα κομμάτι καρπούζι και φτιάξε όσα βγαίνουν.

Όταν είναι έτοιμη η ψηστιέρα, πέρασέ τα όλα με ελαιόλαδο και ψήσε 1-2 λεπτά κάθε πλευρά. Για να σερβίρεις, βάλε ένα φλιτζάνι ρόκα στο πιάτο και ρίξε ελαιόλαδο και βαλσαμικό από πάνω. Τα σουβλάκια, αλατοπίπερο, φρέσκο βασιλικό και έτοιμη!