ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

5 λουλούδια που αντέχουν χωρίς νερό το καλοκαίρι

Pexels

Το καλοκαίρι, οι ανάγκες για ενυδάτωση είναι αυξημένες και πιο συχνές για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που. Δεν είναι δηλαδή, κάτι που ισχύει μόνο για εσένα και για εμένα. Τα λουλούδια και τα φυτά που έχεις σε μπαλκόνι, ταράτσα ή κήπο, λοιπόν, δεν αποτελούν την εξαίρεση.

Τα αγαπημένα σου φυτά και λουλούδια χρειάζονται πότισμα, αλλά εσύ έχεις γνώση της ασυνέπειάς σου. Να βάλεις ψεύτικα δεν θέλεις γιατί είναι και κακό Φενγκ Σούι. Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Γεμίζεις τον εξωτερικό σου χώρο με τα παρακάτω 5 λουλούδια τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε πότισμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

5 λουλούδια που αντέχουν χωρίς (πολύ) νερό το καλοκαίρι

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι γνωστή για την ανθεκτικότητά της στην ξηρασία, πέρα από το υπέροχο άρωμά της που κυριαρχεί μεταξύ άλλων και στον beauty κόσμο. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστα μέρη και σε καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη.

Λαντάνα

Καλλωπιστικός θάμνος με μικρά χρωματιστά άνθη σε διάφορα χρώματα για να επιλέξεις. Οι ανάγκες της σε νερό είναι τόσο μικρές που δεν θα ξεχάσεις ότι έχεις ποτιστήρι όλο το καλοκαίρι. Θέλει νεράκι μία φορά τη βδομάδα αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, αν θέλεις να δεις πλουσιότερη ανθοφορία, καλό θα είναι να την ποτίζεις συχνότερα (και να θυμάσαι το ποτιστήρι). Αν μένεις σε παραθαλάσσια περιοχή, έχεις ακόμα έναν λόγο να την προτιμήσεις.

Πορτουλάκα

Η πορτουλάκα, γνωστή και ως μεταξάκι, είναι συνώνυμο της μεγάλης αντοχής στην έλλειψη νερού. Τα παχιά της φύλλα έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν νερό. Μία φορά τη βδομάδα πότισμα είναι αρκετό για την επιβίωσή της, αλλά αν θέλεις να ενισχύσεις την πλούσια ανθοφορία της θα πρέπει να την ποτίζεις τακτικότερα τώρα το καλοκαίρι. Ο ήλιος της αρέσει, ενώ το άπλετο ηλιακό φως τής χαρίζει πλούσια και μεγάλης διάρκειας ανθοφορία.

Βουκαμβίλια

Τη βλέπεις σε όλα τα ελληνικά νησιά, σε ξεχασμένες αυλές πόλεων και χωριών, στο εξοχικό των παππούδων σου. Από τα πιο ανθεκτικά φυτά που θέλουν λίγο νερό, η βουκαμβίλια αναρριχάται πολύ εύκολα παντού ντύνοντας κάγκελα και τοίχους στα χρώματα των εντυπωσιακών της λουλουδιών. Θα βρεις κόκκινες, μωβ, ροζ, λευκές και πορτοκαλί αποχρώσεις. Οι ανάγκες της σε ενυδάτωση δεν είναι σημαντικές ούτε κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Οι μεγάλες βουκαμβίλιες που είναι φυτεμένες στο έδαφος και έχουν δημιουργήσει βαθύ δυνατό ριζικό σύστημα χρειάζονται ελάχιστο νερό.

Ευφόρμπια

Η λίστα κλείνει με την ευφόρμπια. Το κακτοειδές παχύφυτο με καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη είναι οριακά τσακωμένο με την ενυδάτωση. Μια φορά τη βδομάδα πότισμα είναι αρκετή για να διατηρήσει την ανθοφορία της. Χρειάζεται θέση ηλιόλουστη, φωτεινή και ζεστή. Έχει ευαισθησία στις χαμηλές θερμοκρασίες και στους δυνατούς βοριάδες.