ΦΥΤΑ

4 λουλούδια που μισούν οι αράχνες. Θα τις κρατήσουν μακριά σου

Pexels

Κατσαρίδες, κουνούπια και κάθε λογής έντομα. Αν έχεις έρθει αντιμέτωπος με κάποιο από τα προαναφερθέντα αυτά έμβια όντα, τότε ξέρεις τι πάει να πει ελληνικό καλοκαίρι. Αυτό το τελευταίο δεν είναι μόνο ηλιοθεραπεία, βουτιές και διακοπές σε νησιά. Η εντομοφοβία σου ζει και βασιλεύει.

Δεν είμαστε εδώ, λοιπόν, για να σε κρίνουμε αν είσαι ανάμεσα σε αυτούς που φοβούνται ή σιχαίνονται τα έντομα που κάνουν πιο συχνές τις εμφανίσεις τους το καλοκαίρι. Το κακό τους δεν το θες, αλλά δεν θες να τα έχεις και (πολύ) κοντά σου. «Μακριά και αγαπημένοι» λέει το ρητό και τα παρακάτω λουλούδια είναι ιδανική επένδυση για τους spider haters. Η έντονη μυρωδιά που απελευθερώνεται από τα άνθη τους, θα κρατήσει τις αράχνες σε απόσταση ασφαλείας από εσένα κι από αυτά.

4 λουλούδια που θα κρατήσουν τις αράχνες μακριά σου

Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό για τις αράχνες. Φρόντισε να το τοποθετήσεις κοντά στην πόρτα του σπιτιού σου.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα λουλούδι με έντονο άρωμα που θα απωθεί τις αράχνες με φυσικό τρόπο. Για καλύτερα αποτελέσματα, επέλεξε την Αγγλική λεβάντα (Lavandula angustifolia) γιατί έχει το πιο δυνατό άρωμα από όλες τις ποικιλίες λεβάντας.

Καλέντουλα – κατιφές

Το έντονο άρωμα των κατιφέδων μετατρέπεται σε φυσικό, ισχυρό εντομοαπωθητικό για τις αράχνες. Οι μεξικάνικοι κατιφέδες (Tagetes erecta) έχουν το πιο δυνατό άρωμα και είναι επίσης οι ψηλότεροι από όλες τις ποικιλίες κατιφέ. Η έντονη μυρωδιά τους βρίσκεται όλη στο φύλλωμα. Τα άνθη του κατιφέ δεν έχουν σχεδόν καθόλου άρωμα, πράγμα που σημαίνει ότι το φυλλώδες μέρος του λουλουδιού, είναι αυτό που λειτουργεί ως εντομοαπωθητικό. Ανεξάρτητα από το αν είναι ανθισμένο ή όχι.

Catnip – γατόχορτο

Το γατόχορτο είναι ακόμα ένα εξαιρετικό φυσικό απωθητικό για τις αράχνες. Η επιτυχία του κρύβεται στη χημική ουσία νεπαλακτόνη που περιέχει το φυτό catnip. Έχει τόσο χαμηλές απαιτήσεις σε νερό και τόσο υψηλές απαιτήσεις σε ηλιακό φως, ώστε να το σιχαθεί αρκετά η αράχνη -και να το λατρέψει η γάτα σου. Το συγκεκριμένο βότανο ενισχύει τη διάθεση της γάτας, με απολύτως ασφαλές τρόπο. Η νεπαλακτόνη που προαναφέραμε, ανιχνεύεται από τις γάτες μέσω της όσφρησης και θεωρείται ήπιο παραισθησιογόνο που ενισχύει τη διάθεση. Ώρα για παιχνίδι!