ΦΥΤΑ

6 φυτά που απωθούν τα κουνούπια. «Αντίο» στα τσιμπήματα με τον πιο οικολογικό τρόπο

Unsplash

Όσο απολαυστικό κι αν είναι να κάθεσαι το καλοκαίρι στο μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο σου, άλλο τόσο ενοχλητικά είναι τα κουνούπια που σε περιτριγυρίζουν. Αυτοί οι διάσημοι, αλλά εξίσου ανεπιθύμητοι επισκέπτες που προσελκύει η ζέστη και η υγρασία των καλοκαιρινών μηνών.

Ένας εύκολος, αλλά συνάμα οικολογικός τρόπος για να απαλλαγείς από τα κουνούπια, είναι η φύτευση των παρακάτω αρωματικών φυτών, τα οποία είναι αποτελεσματικά στην απώθηση των ενοχλητικών αυτών εντόμων χάρη στο έντονο άρωμά τους. Για ένα μπαλκόνι, μία αυλή ή έναν κήπο χωρίς κουνούπια, γεμάτο ευωδιές και διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φύση.

Extra tip: Φύτεψε όσα περισσότερα μπορείς δημιουργώντας ουσιαστικά έναν μικρό κήπο. Έτσι θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Φυτά Vs κουνούπια: Σιτρονέλα

Η σιτρονέλα είναι ένα από τα γνωστότερα εντομοαπωθητικά φυτά, και ο λόγος βρίσκεται στο αιθέριο έλαιό της, το οποίο έχει ιδιότητες που απωθούν τα κουνούπια. Παρόλο που στην αγορά μπορείς να βρεις πολλά εντομοαπωθητικά προϊόντα που να έχουν ως βασικό συστατικό τη σιτρονέλα, καλύτερα είναι να τη φυτέψεις ατόφια στο μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή σου.

Λεβάντα

Ένα από τα πιο ωραία φυτά που χαίρεσαι να μυρίζεις, και αξίζει μία θέση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού όχι μόνο για το άρωμά του, αλλά και για τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες, είναι η λεβάντα.

κουνούπια

Φυτά Vs κουνούπια: Βασιλικός

Ο βασιλικός δεν είναι μόνο ένα από τα δημοφιλέστερα αρωματικά βότανα που χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό βότανο στην απώθηση των κουνουπιών.

Κουνούπια

Γεράνια

Εκτός από διακοσμητικό ρόλο, τα γεράνια είναι και πρακτικά φυτά, καθώς το άνθος τους λειτουργεί ως απωθητικό των κουνουπιών και γενικότερα των εντόμων.

Κουνούπια

Δεντρολίβανο

Ακόμα ένα αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται τόσο στην μεσογειακή κουζίνα όσο και στην απώθηση των εντόμων είναι το αγαπημένο δεντρολίβανο. Πες αντίο στα κουνούπια.

Κουνούπια φυτά

Φυτά Vs κουνούπια: Μέντα

Ένα από τα φυτά που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, αλλά η δράση του ενάντια στα κουνούπια είναι εξίσου αποτελεσματική.

φυτά κουνούπια