ΦΥΤΑ

6 φυτά που κρατάνε τα έντομα μακριά από το μπαλκόνι σου

istock

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Το νιώθεις καθώς βγάζεις το ένα layering των ρούχων σου μετά το άλλο, το νιώθεις κι όταν χτυπάς το μπράτσο σου κι αρχίζεις σχεδόν αυτόματα να ξύνεσαι επειδή σε τσίμπησε κουνούπι. Ήρθε ο καιρός να μάθεις με ποιους φυσικούς τρόπους θα κρατήσεις μακριά τα έντομα από το μπαλκόνι σου για να απολαύσεις το καλοκαίρι σου εκεί. Η λύση ακούει στο όνομα φυτά. Παρακάτω θα δεις ποια φυτά κρατάνε τα έντομα μακριά.

Είναι ένας φυσικός τρόπος που λειτουργεί και υπόσχεται να σου χαρίσει ώρες ξεγνοιασιάς στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Υπάρχουν φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου για να μπορέσεις επιτέλους να αποχαιρετήσεις τα έντομα και να υποδεχτείς το καλοκαίρι όπως πρέπει.

φυτά έντομα Pexels

6 φυτά που κρατάνε τα έντομα μακριά

Λεβάντα

Μπορεί οι μέλισσες να αγαπούν τη μυρωδιά της λεβάντας, αλλά τα κουνούπια και οι σκόροι την απεχθάνονται. Με ένα γλαστράκι λεβάντας δίπλα στο παράθυρό σου, δεν θα ξυπνήσεις από το ενοχλητικό «τραγούδι» των κουνουπιών στο αυτί σου το βράδυ.

φυτά έντομα Pexels

Σκόρδο

Τα κουνούπια και τα σκαθάρια μένουν μακριά από το φυτό αυτό, που έχει μείνει γνωστό στους θρύλους για τις «υπερφυσικές» του δυνάμεις να απωθεί το κακό.

Δενδρολίβανο

Τα κουνούπια και τις κατσαρίδες κρατούν μακριά τα πολύτιμα δεντρολίβανα. Εκτός από το ότι θα κρατήσει αυτά τα έντομα μακριά σου, αν το τοποθετήσεις στο μπαλκόνι σου, θα προσφέρει και τη μοναδική του γεύση σε όσα φαγητά επιλέξεις να το προσθέσεις φρέσκο από τη γλάστρα του.

Lemongrass

Ελληνιστί λεμονόχορτο, είναι το φυτό που μάς δίνει τη citronella, το βασικό συστατικό των κεριών που σχεδιάζονται για να απομακρύνουν τα έντομα, αλλά και των σπρέι με τα οποία ψεκάζεσαι για να μην σε τσιμπήσουν τα κουνούπια. Όπως καταλαβαίνεις μία γλάστρα με lemongrass είναι απαραίτητη για το μπαλκόνι σου.

Βασιλικός

Ο βασιλικός με το τόσο χαρακτηριστικό του άρωμα είναι τοξικός για τα κουνούπια και κάποια είδη μύγας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τον πλησιάζουν.

Pexels

Ο βασιλικός μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του σπιτιού, αρκεί να βρίσκεται σε σημείο με αρκετή ηλιοφάνεια.

Χρυσάνθεμα

φυτά έντομα Pexels

Τα χρυσάνθεμα, εκτός από όμορφα λουλούδια, ανήκουν κι αυτά στην ομάδα των φυτών που «μάχονται» τα έντομα. Έχουν μία ουσία, την πυρεθρίνη που περιλαμβάνεται σε αρκετά εντομοαπωθητικά.