ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ελίνας που βγήκε ζωντανή από το τρένο

Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στο υπουργείο Μεταφορών με 57 άδειες καρέκλες όσες κι οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023. ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISI

Στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη και ενώ «ανοίγει» το κάδρο των ερευνών για να εντοπιστούν τα αίτιά της, οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το τρένο, συγκλονίζουν και σε πείθουν όλο και περισσότερο πως, τελικά, ζούμε -όντως- από τύχη.

Οι επιζώντες, λοιπόν, βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση σοκ, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς βγήκαν ζωντανοί. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι περισσότεροι επιβαίνοντες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με μια εμπορική κοντά στα Τέμπη, ήταν νέα παιδιά, κυρίως φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών. Μια από τους επιβάτες που επέζησε και στη συνέχεια βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για την εφιαλτική εμπειρία που βίωσε, ήταν η Ελίνα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ελίνας που γλίτωσε από την τραγωδία στα Τέμπη

«Πέρασε μία εβδομάδα. Για μένα είναι σαν να πέρασαν μήνες. Σταμάτησε λίγο απότομα η ζωή μου. Δεν θυμίζει ίδια με πριν. Η καθημερινότητα δεν είναι ίδια δυστυχώς. Δεν κατάφερα να γυρίσω στη δουλειά, δεν κατάφερα να κοιμηθώ, δεν κατάφερα να φάω το αγαπημένο μου φαγητό, έστω να πάρω τα χάπια μου. Δεν κατάφερα να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, δεν κατάφερα να βγω στο μπαλκόνι να δω ότι η ζωή συνεχίζεται, όπως είπαν όλοι. Μάλλον για σας».

«Λες, τουλάχιστον κατάφερα να ζήσω. Εμείς, όμως, ακόμη δεν ζούμε. Απλά επιβιώνουμε. Οι εικόνες παραμένουν στο μυαλό καρφωμένες. Η μυρωδιά έρχεται πολλές φορές ξανά στην επιφάνεια. Οι φωνές και τα ουρλιαχτά στ’ αυτιά. Βουητό. Συνεχίζει ο ίδιος εφιάλτης για εμάς, αλλά δεν τα παρατάς. Όχι για σένα, αλλά γιατί έζησες για να διεκδικήσεις αυτά που έχασαν τα παιδιά που έφυγαν. Να διεκδικήσεις να ζήσεις σε μία χώρα με ασφάλεια. Αστείο; Ευχαριστούμε Ελλάδα», έγραψε στο κείμενό της η Ελίνα.

Ο πατέρας της Ελίνας ανέφερε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega πως η κόρη του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω των όσων βίωσε στα Τέμπη και τη φονική τραγωδία, ενώ αποκάλυψε πως κάλεσε στη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο.