ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Να είσαι καλά, όπου και να είσαι»: Το σπαρακτικό γράμμα σε αγνοούμενο επιβάτη στα Τέμπη

Έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμου β’, Κωνσταντίας Δημογλίδου, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με μία εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, είναι 57.

Οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ είναι 56. Όπως επισήμανε η κα Δημογλίδου, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος επιβάτης του τρένου να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού συνεχίζεται στα Τέμπη, η ταυτοποίηση των σορών γίνεται με τη μέθοδο DNA, ενώ συγγενείς και φίλοι αγνοουμένων κάνουν έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των αγαπημένων τους. Άλλοι αφήνουν λουλούδια στη μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος και γράμματα που πιθανότατα να μην φτάσουν ποτέ στον παραλήπτη τους.

Τέμπη: Τα μηνύματα που αποτίουν φόρο τιμής στους επιβάτες που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους

Η είσοδος των γραφείων του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, στον τελικό προορισμό που δεν έφτασαν ποτέ οι επιβάτες του τρένου το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, έχει γεμίσει με κεριά, λουλούδια, γράμματα και μηνύματα που αποτίουν τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν άδικα και σε όσους δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

Στον αέρα της εκπομπής του ΟΡΕΝ, Ανοιχτή Επικοινωνία διαβάστηκαν μερικά από τα γράμματα συγγενών και φίλων προς τα θύματα της σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη -και τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει το συγκλονιστικό γράμμα σε αγνοούμενο επιβάτη, από συγγενή που χάνει τις ελπίδες για την ανεύρεσή του.

«Ελπίζω να βρεθείς και να είσαι καλά. Εύχομαι όλοι όσοι είστε εκεί ψηλά να είστε ήρεμοι και γαλήνιοι. Να ξέρεις πως αν τελικά έχεις φύγει, συγγνώμη για όλα και πως σ’ αγαπώ πολύ. Όλοι σε αγαπάμε και ευχόμαστε να είσαι καλά όπου κι αν είσαι», αναφέρεται σε ένα από τα γράμματα και η ψυχή μας θρυμματίζεται.

 

Τέμπη Λουλούδια και κεριά στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στις 2 Μαρτίου 2023. / Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Λουλούδια και κεριά στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στις 2 Μαρτίου 2023.
Τέμπη Μια νεαρή κοπέλα θρηνεί τους φίλους της μπροστά σε λουλούδια και κεριά στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στις 2 Μαρτίου 2023. / Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Μια νεαρή κοπέλα θρηνεί τους φίλους της μπροστά σε λουλούδια και κεριά στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στις 2 Μαρτίου 2023.

Τέμπη Σιωπηρή διαμαρτυρία στη Λάρισα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI) / Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Παράλληλα, οι φοιτητές στη Φυσικομαθηματική Σχολή της Αθήνας, άδειασαν το αμφιθέατρο αφήνοντας ένα σημείωμα που έγραφε: «Επειδή αυτή η θέση έμεινε κενή γιατί κάποιος δεν γύρισε στη μητέρα του, σήμερα άδειασαν και οι υπόλοιπες…».