ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Αποθεώθηκε στο Twitter για τη νίκη του και τις δηλώσεις του για τα Τέμπη

@2023 Francisco Seco/AP Images

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να κερδίσει μία ακόμα πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο αθλητής του άλματος εις μήκος, στέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής έχοντας σημειώσει άλμα μήκους 8,30 μέτρων από την πρώτη του προσπάθεια. Κι όπως κάθε φορά με τις δηλώσεις του που ακολούθησαν την απονομή του μεταλλίου του, προς τους δημοσιογράφους, απέδειξε ότι όσο ψηλά κι αν πετάει στα άλματά του, παραμένει προσγειωμένος στην πραγματικότητα.

Οι αθλητικές επιτυχίες που σημειώθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου αυτό το σαββατοκύριακο, σκεπάζονταν από μία σκιά, αυτή της ανείπωτης τραγωδίας που σημειώθηκε στη χώρα μας, με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων νέων ανθρώπων. Τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου, όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου, αναφέρθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών στις δηλώσεις τους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου γίνεται και πάλι (ολόσωστα) viral με τις δηλώσεις του

«Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι και να μιλήσω. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, ότι εμείς εδώ μπορεί ν’ αγωνιζόμαστε, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου, εκφράζοντας μάλλον τη ντροπή όλων μας να μιλήσουμε για κάτι που αφορά εμάς τη στιγμή που έχει συμβεί κάτι τόσο τραγικό στη χώρα μας. «Ό,τι και να κάνουμε δεν έχει σημασία γι’ αυτούς και καλύτερο είναι να μην λέμε τίποτα. […] Πού να αφιερώσουμε την επιτυχία;», πρόσθεσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήταν εδώ και έκαναν φανταστική κερκίδα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο ήθελα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Είχα ένα μεγάλο άλμα άκυρο. Πάντως είμαι ευχαριστημένος. Συνήθως πηδάω περισσότερο μετά το πρώτο άλμα, αλλά δεν μου βγήκε σήμερα. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για μένα, αν γινόταν βράδυ το αγώνισμα είμαι σίγουρος πως θα έκανα 8,50μ. Κοιμόμουν και κάτι περίεργες ώρες για να φτιάξω όσο μπορώ το πρωινό ξύπνημα», πρόσθεσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Όπως συμβαίνει συνήθως με την περίπτωσή του, έτσι και τώρα ο Μίλτος Τεντόγλου αποθεώθηκε στο Twitter όχι μόνο για την αθλητική του επιτυχία, αλλά και για όσα δήλωσε για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όσα είπε ο Εμμανουήλ Καραλής για τα Τέμπη

Την ίδια «υποδοχή» επιφύλαξε το Twitter και για τον Εμμανουήλ Καραλή ο οποίος, αφού κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τόνισε ότι οι νίκες αυτή την ώρα της τραγωδίας δεν μετράνε σε τίποτα.

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι γι’ αυτό που συνέβη, οι νίκες και τα μετάλλια που φέρνουμε αυτή τη στιγμή δεν μετράνε σε τίποτα. Είναι ένα γεγονός πάρα πολύ λυπητερό, προσπαθώ κι εγώ να μη δείχνω τον ενθουσιασμό μου μήπως και προκαλέσω. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν ανθρώπους και δύναμη, δεν έχω να πω τίποτα άλλο», σημείωσε ο αθλητής για τα Τέμπη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε σημειώσει άλμα 5,80 μέτρων και τιμήθηκε με αργυρό μετάλλιο. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στην ίδια διοργάνωση και ο αθλητής του τριπλούν Νίκος Ανδρικόπουλος με άλμα μήκους 16,58 μέτρων πριν από λίγες μέρες.