ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Elon Musk άλλαξε το logo του Twitter και οι χρήστες τρελάθηκαν. «Έχεις πουλί; Έχω σκυλί»

@2023 Benjamin Fanjoy, archive/AP Images

Όλα ξεκίνησαν τη μέρα που ο Elon Musk μάλλον βαρέθηκε να ψάχνει αλγόριθμους που θα μπορούσαν να γίνουν ονόματα μωρών, δεν είχε τι να κάνει με τα δισεκατομμύριά του και αποφάσισε να επενδύσει 43 από αυτά για να αγοράσει το Twitter. Από τότε μέχρι σήμερα, ολοένα και πιο περίεργα πράγματα συμβαίνουν.

Τις απολύσεις με απόλυτη απουσία ενσυναίσθησης εκ μέρους του Elon Musk, ακολούθησε η δημόσια κοροϊδία του σε υπάλληλο που είναι ΑμεΑ για την κατάσταση της υγείας του. Κι εκεί που λες πώς αλλιώς μπορεί να δείξει ο Elon Musk ότι είναι το μεγάλο, απόλυτο αφεντικό του Twitter, που ζει σε έναν κόσμο αποκλειστικά φτιαγμένο για τα γούστα του, να που έρχεται η νέα επιφοίτησή του.

Ο Elon Musk αντικατέστησε το logo του Twitter, το γνωστό μικρό μπλε πουλί που κολλάει άλλωστε με το τιτίβισμα που σημαίνει στα ελληνικά η λέξη twitter (και το ρήμα tweet σημαίνει κυριολεκτικά τιτιβίζω και κελαηδώ). Και τι έβαλε στη θέση του; Γεράκι; Αητό; Κολίμπρι; Όχι. Έναν σκύλο από ένα meme που του αρέσει. Γιατί μπορεί.

Το logo του Twitter είναι πλέον ο Doge. Στην άνω αριστερά γωνία του browser σου, όσο είσαι στο Twitter βλέπεις πλέον ένα σκυλί ράτσας Shiba Inu. Το ίδιο λογότυπο έχει και μία εταιρεία κρυπτονομισμάτων η Dogecoin. Σου φαίνεται πιο παράξενο από οτιδήποτε έχει κάνει ο Elon Musk; Μάλλον όχι. Είναι μάλλον γελοίο, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter το βρίσκει ξεκαρδιστικό.

Ο Elon Musk εγκαινίασε την αλλαγή δημοσιεύοντας ένα meme. Έπειτα συνέχισε με ένα screenshot που τον έδειχνε να έχει έναν διάλογο με κάποιον χρήστη του Twitter που του πρότεινε να αγοράσει το Twitter και να αλλάξει το logo του με τον Doge, πράγμα που από τον περασμένο Μάρτιο ο Elon Musk βρήκε ξεκαρδιστικό και κυριολεκτικό. «Όπως το υποσχέθηκα», έγραψε.

Το Internet δεν ενθουσιάστηκε. Οι χρήστες του Twitter στο εξωτερικό και στην Ελλάδα άρχισαν να διαμαρτύρονται με περισσότερο ή και λιγότερο χιούμορ για το νέο logo του Twitter.

Το Twitter αναρωτιέται τι στο καλό κάνει ο Elon Musk για να γελάσει ο ίδιος με πράγματα που δεν φαίνονται και τόσο αστεία στους υπόλοιπους.

«Είναι κάπως ντροπιαστικό;», αναρωτήθηκε μία χρήστης του Twitter. «Ο Doge εμφανίζεται για κάποιον λόγο στο Twitter και το μόνο που υποθέτω είναι ότι αυτό υποτίθεται ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο που πήρε τρεις μέρες να γίνει γιατί κανείς δεν ξέρει πώς δουλεύει πια το site», σημείωσε κάποιος ακόμα. «Κοιτάξτε, είναι η ίδια εμπειρία για τον χρήστη όπως πάντα, μόνο που οι verified και οι πληρωμένοι λογαριασμοί είναι όμοιοι, τα retweets δεν λέγονται retweets πια, υπάρχει το doge icon που κανείς δεν μπορεί να ξεφορτωθεί και οι διαχειριστές του site παθαίνουν ένα μικρό, αλλά επώδυνο σοκ σε κάθε τυχαία παρέμβαση», σημείωσε ένας ακόμα περιγράφοντας τη νέα πραγματικότητά του Twitter.

«Συγγνώμη είμαι ο μηχανικός του twitter που έβαλε το doge εκεί έξω. Υποτίθεται ότι θα ήταν για την Πρωταπριλιά, αλλά το ενισχύσαμε γιατί ο Elon συνέχιζε να μας στέλνει email να το κάνουμε πιο επικό και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε», έγραψε με χιούμορ ένας ακόμα αναφερόμενος στο κόλλημα του Elon Musk με παλιά αστεία, αυτά της εποχής που όλοι έλεγαν «αυτό είναι επικό» χωρίς κανέναν απολύτως λόγο για τα πάντα.

Ο Elon Musk έχει να αντιμετωπίσει τις μηνύσεις επενδυτών που ισχυρίζονται ότι με την κίνησή του αυτή αύξησε την αξία της Dogecoin, εις βάρος άλλων επενδυτών μέσω του Twitter κι ότι θέλει να δημιουργήσει, όπως ισχυρίζονται, μία «απάτη πυραμίδα» για το κρυπτονόμισμα. Κι όμως, να που είμαστε ακόμα εδώ με το logo της Doge να σηματοδοτεί ακόμα πιο ξεκάθαρα ότι το Twitter δεν είναι πλέον μία πλατφόρμα για όλους μας, αλλά το παιχνιδάκι του Elon Musk.

Στην Ελλάδα πάντως, οι χρήστες του Twitter διασκέδασαν δεόντως την αλλαγή, πρότειναν κι άλλα ζώα ως επιλογές logo για το Twitter στον Elon Musk και το προσωπικό μου αγαπημένο, προσάρμοσαν τα δικά μας παλιά αστεία στην νέα πραγματικότητα του Twitter. «Έχεις πουλί; Έχω πουλί. Έχει φτερά; Έχω σκυλί» for the win.