CELEBRITIES

O Elon Musk κορόιδεψε δημόσια υπάλληλό του με αναπηρία. Καμία έκπληξη εδώ

@2022 Patrick Pleul/Pool Photo via AP, File/AP Images

Δημόσια συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ο Elon Musk από εργαζόμενο του Twitter που δεν γνώριζε αν έχει απολυθεί ή όχι. Ο εργαζόμενος που πάσχει από μυική δυστροφία, έγινε αντικείμενο δημόσιου χλευασμού από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία για την πάθησή του.

Αν υπήρχε βραβείο χειρότερου εργοδότη τότε σίγουρα ο Elon Musk θα το είχε κερδίσει προ πολλού. Οι φορές που ξεπερνά τα όρια τείνουν να είναι τόσο συχνές που αρχίζω να πιστεύω ότι ζει σε έναν άλλο πλανήτη με διαφορετικούς κοινωνικούς και εργασιακούς κανόνες από εμάς του υπόλοιπους.

Ο Haraldur Throleifsson είναι ένας Ισλανδός και υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Twitter. Έχασε την πρόσβασή του στα συστήματα εργασίας του και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του Twitter για να περιγράψει πώς ήρθε σε επαφή με το τμήμα προσωπικού του Twitter που δεν μπόρεσε να του απαντήσει αν είναι ή όχι εργαζόμενος σε αυτό πλέον. Με τις μαζικές απολύσεις που έχουν συμβεί στην πλατφόρμα από τότε που την ανέλαβε ο Elon Musk, ο Throleifsson αποφάσισε να ρωτήσει τον ίδιο αν εργάζεται ακόμα στην εταιρεία του όχι.

Ο Elon Musk, βάζοντας για μία ακόμα φορά υποψηφιότητα για το φανταστικό βραβείο του χειρότερου εργοδότη, αντί να συμμεριστεί τον προβληματισμό του υπαλλήλου του και να τον καθησυχάσει, προτίμησε να τον κοροϊδέψει δημοσίως ρωτώντας τον ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο εργασίας του. Ο Haraldur Throleifsson απάντησε ότι έχει εξοικονομήσει στην εταιρεία 500 χιλιάδες δολάρια με την εργασία του και ο Musk ζήτησε περισσότερες λεπτομέρρειες τις οποίες ο Ισλανδός εργαζόμενος του έδωσε αμέσως.

Ο Elon Musk απαντούσε και απαντούσε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Haraldur Throleifsson εξήγησε ότι ενημερώθηκε ότι τελικά είχε απολυθεί από το HR της εταιρείας. Στο τέλος ο Elon Musk τον κατηγόρησε δημοσίως ότι «δεν έκανε πραγματική δουλειά, ισχυριζόμενος ότι έχει μία αναπηρία που δεν του επέτρεπε να πληκτρολογεί, αλλά ταυτόχρονα μας βομβάρδισε με tweets».

«Είναι ο χειρότερος» είπε για τον εργαζόμενό του σε ένα Tweet προς τον τον επιχειρηματία Billy Markus που τον επέκρινε για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε προς τον εργαζόμενό του. Το tweet αυτό έχει πλέον διαγραφεί.

Ένας συνάδελφος του Haraldur Throleifsson εξήρε το εργασιακό του ήθος και ο Elon Musk αποφάσισε να επικοινωνήσει με το πρώην στέλεχος του Twitter μέσω βιντεοκλήσης. Κάπως έτσι κατέληξε να απολογείται δημοσίως και να εξηγεί ότι ο Haraldur Throleifsson σκέφτεται πλέον αν θα παραμείνει μέλος του ανθρώπινου δυναμικού του Twitter.

O Haraldur Throleifsson πάσχει από μυική δυστροφία και εδώ και 20 χρόνια κινείται με αμαξίδιο. Έχει δημιουργήσει μία εταιρεία digital branding που εξαγόρασε το Twitter το 2021. Επιπλέον έχει δημιουργήσει πάνω από 1000 ράμπες για ΑμεΑ στο Ρέικιαβικ, κάνοντας την πόλη ακόμα πιο φιλική για τις μετακινήσεις του.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον Halli που παρεξήγησα την κατάστασή του. Βασίστηκα σε πράγματα που μου είπαν και δεν ήταν αλήθεια ή, κάποιες φορές, ίσχυαν αλλά δεν είχαν σημασία. Σκέφτεται αν θα παραμείνει εργαζόμενος του Twitter», έγραψε ο Elon Musk αφού ο Haraldur Throleifsson που αποκαλείται Hali, εξήγησε ότι εξαιτίας της πάθησής του δεν μπορεί να κάνει χειρωνακτική εργασία και μπορεί να πληκτρολογεί για λίγες ώρες τη φορά.

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη saga της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk ένανατι 44 δισεκατομμυρίων. Ο Elon Musk έχει κάνει απίστευτες περικοπές στα κόστη της εταιρείας και έχει απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους. Τον περασμένο μήνα μόνο απέλυσε μαζικά 200 εργαζομένους, με αποτέλεσμα το προσωπικό να είναι πλέον 2000 άτομα από 7500 χιλιάδες που ήταν τον Οκτώβριο.