CELEBRITIES

H Gigi Hadid και οι άλλοι celebrities που εγκατέλειψαν το Twitter λόγω του Elon Musk

@2022 Evan Agostini/Invision/Associated Press

Την περασμένη εβδομάδα ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ και αμέσως καρατόμησε περίπου το ήμισυ των 7.500 χιλιάδων υπαλλήλων του, τον CEO Parag Agrawal, καθώς και το τμήμα ανθρώπινων δικαιωμάτων του Twitter. Επιπλέον απέλυσε όλο το διοικητικό συμβούλιο και όρισε τον εαυτό του ως το μόνο μέλος του. Όπως καταλαβαίνεις, οι διάσημοι χρήστες της πλατφόρμας άρχισαν να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση αρκεί αυτή να τους απομάκρυνε από το Twitter της εποχής του Elon Musk. H τελευταία από τους διάσημους που εγκαταλείπουν το Twitter είναι η Gigi Hadid. Δεν είναι όμως η μόνη.

Η Gigi Hadid ανακοίνωσε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ότι θα εγκαταλείψει το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk. «Για πολύ καιρό, αλλά ειδικά με τη νέα ηγεσία του, γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας και όχι ένα μέρος στο οποίο θα ήθελα να είμαι», έγραψε η Gigi Hadid στον λογαριασμό της στο Instagram απ’ όπου ανακοίνωσε ότι απενεργοποιεί τον λογαριασμό της στο Twitter.

Μαζί με το μήνυμά της ανάρτησε και το tweet της Raj Singh που είχε απολυθεί από τον τομέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Twitter μαζί με όλο το τμήμα της, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους fans της με τους οποίους συνδεόταν μέσω του Twitter.

Σύμφωνα με το Reuters, κάποιοι από τους υπαλλήλους φέρονται να απολύθηκαν κατά λάθος, ή, σύμφωνα με το Bloomberg, προτού η νέα διοίκηση καταλάβει τη σημασία του ρόλου τους στην εταιρεία. Πάντως φαίνεται πώς πλέον η νέα ηγεσία ζητά από κάποιους να επιστρέψουν.

Όχι ότι αυτό αλλάζει κάτι στην αναστάτωση που προκαλεί ο «τυφώνας» Elon Musk στους χρήστες του Twitter. Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να κάνει αλλαγές στην πλατφόρμα όπως να χρεώνει μηνιαίο τέλος για το μπλε «τικ», το πολυπόθητο μπλε σήμα επαλήθευσης των λογαριασμών.

Ένας από τους πρώτους διάσημους χρήστες του Twitter που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πλατφόρμα ήταν και η παραγωγός επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών της αμερικανικής τηλεόρασης Shonda Rhimes. «Δεν θα παραμείνω για οτιδήποτε έχει σχεδιάσει ο Elon. Αντίο», έγραψε η δημιουργός του Grey’s Anatomy του Scandal, του Inventing Anna κ.ά.

Το ίδιο έπραξε και η τραγουδίστρια Toni Braxton. «Έχω σοκαριστεί και νιώθω απέχθεια για κάποιον από τον “ελεύθερο λόγο” που έχω δει σε αυτή την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της. Λόγος μίσους κάτω από το πέπλο της “ελευθερίας του λόγου” είναι απαράδεχτος. Γι’ αυτό επιλέγω να μείνω εκτός Twitter καθώς δεν είναι πια ένα ασφαλές μέρος για μένα, τους γιους μου και τους άλλους μαύρους ανθρώπους», σημείωσε στο αποχαιρετιστήριο Tweet της η τραγουδίστρια.

Την ίδια οδό ακολούθησαν κι άλλοι όπως η τραγουδίστρια Sara Bareilles, ενώ ο ηθοποιός Josh Gad που έπαιξε τον χιονάνθρωπο Olaf στην ταινία Frozen εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη «μεγάλη έξοδο» σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα διαγράψει τον λογαριασμό του.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που το έκαναν είναι ο πρώην πυγμάχος και ηθοποιός Mick Foley και ο συνδημιουργός της σειράς Billions, Brian Koppelman.

Τον Απρίλιο όταν ο Elon Musk ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει το Twitter η Jameela Jamil είχε πει: «Ένα καλό πράγμα στο ότι ο Elon θα πάρει το Twitter, είναι ότι “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” θα αποχωρήσω και θα σταματήσω να είμαι μία απόλυτη απειλή στην κοινωνία από εδώ. Οπότε κερδίζετε όπως και να χει».

Το τελευταίο της Tweet δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022 και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα επιστρέψει ή όχι στην πλατφόρμα.