ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρκάς: Ένα σκίτσο – τεράστιο «γιατί» από ανθρώπινες ζωές, για την τραγωδία στα Τέμπη

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το μεγάλο «γιατί» που πλανάται πάνω από την τραγωδία του πολύνεκρου, σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποτυπώνει σε νέο του σκίτσο ο Αρκάς.

Το νέο σκίτσο του Αρκά για τα Τέμπη

Σε νέο του σκίτσο το πρωί της Παρασκευής (3/3) ο γνωστός σκιτσογράφος, μιλά με τον δικό του τρόπο για τρίτη μέρα στην τραγωδία στα Τέμπη. Η «καλημέρα» του, είναι σε μαύρο φόντο και από κάτω μια φωτογραφία με τα διαλυμένα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας να σχηματίζει ένα Γ. Ο Αρκάς, συμπληρώνει τα υπόλοιπα γράμματα και να ρωτάει αυτό που αναρωτιόμαστε όλοι μας: «Γιατί;».

Αρκάς: «Η ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία»

Σε προηγούμενο του σκίτσο, ο Αρκάς με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος, στέλνει το δικό του μήνυμα, κάνοντας λόγο για την «εγκληματικά ακμαία φυσική ηλιθιότητα του κράτους».

Ένα μικρό κορίτσι-άγγελος, κάθεται μέσα στο διαλυμένο τρένο.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», γράφει χαρακτηριστικά ο Αρκάς στο σκίτσο του.

Συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων στα Τέμπη

Αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για την ταυτοποίηση των θυμάτων από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ήδη έως σήμερα το πρωί έχουν ταυτοποιηθεί 32 θύματα μέσω DNA.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη που όπως φαίνεται κάποια από αυτά ανήκουν σε σορούς που δεν είχαν εντοπιστεί σε άρτια κατάσταση, με την διασταύρωση να συνεχίζεται.

Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ σήμερα αναμένεται και η ολοκλήρωσή τους.

Οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 57, ενώ 48 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Λάρισας, 6 από τους οποίους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10 306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες τραυματιών και θυμάτων προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση.