ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 20χρονος φοιτητής που έσωσε δεκάδες παιδιά από το φλεγόμενο τρένο

Ερη Τζιαστούδη/Facebook

Ο 20χρονος φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτης δεν ήθελε να γίνει ήρωας. Έκανε απλά το αυτονόητο για εκείνον, απεγκλωβίζοντας 10 παιδιά, συνεπιβάτες του στο φλεγόμενο βαγόνι του τρένου στα Τέμπη. Έσωσε και σώθηκε.

Μέσα στον απόλυτο σπαραγμό που έφερε η μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου, μία χαράδρα φωτός. Η ανάσα παραμένει κρατημένη και το στομάχι σφιχτό για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Μοναδική ελπίδα, οι επιζήσαντες. Όπως ο Ανδρέας Αλικανιώτης, το 20χρονο αγόρι που αφού κατάφερε βγει αλώβητο από το 2ο βαγόνι του μοιραίου τρένου, δεν έτρεξε να φύγει. Ρισκάροντας τη ζωή του, έσπασε το τζάμι κι απεγκλώβισε τουλάχιστον 10 ακόμα παιδιά στην ηλικία του, σώζοντάς τα από τη φωτιά που έκαιγε ελάχιστα μέτρα δίπλα τους.

Την πράξη γενναιότητας του Ανδρέα Αλικανιώτη έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό μια γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μέσω Facebook. H Έρη Τζιαστούδη μάς σύστησε τον γενναίο φοιτητή γράφοντας τα παρακάτω:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος!
Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!».

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 20χρονος φοιτητής συγκλονίζει

Η μαρτυρία του φοιτητή για τα όσα ασύλληπτα ακολούθησαν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη είναι ανατριχιαστική. Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Αλικανιώτης, δεν ήταν ο μόνος που έσωσε εγκλωβισμένους από το βαγόνι, το έκανε με συμφοιτητές του και ήταν από τους τελευταίους που βγήκε. «O μέσος όρος ηλικίας στο βαγόνι μου ήταν 20 χρονών. Οι διάδρομοι είχαν γίνει χαλκομανία. Ο αέρας έφερνε τη φωτιά προς τη μεριά μας. Ήμουν στο 2ο βαγόνι, αλλά εκείνη τη στιγμή ήμουν στο βαγόνι 9. Έβλεπα στους διαδρόμους του τρένου άτομα που τώρα βλέπω ότι αγνοούνται. Αυτό με ανατριχιάζει».