ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι, ένας 20χρονος φοιτητής

Εικόνες από drone από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Τη στιγμή που η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 47 και όσο οι έρευνες προχωρούν προς το τρίτο βαγόνι του τρένου για την αναζήτηση ζωής, ο μοναδικός επιζών του πρώτο βαγονιού είναι ένας 20χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onlarissa.gr, ο 20χρονος εκτοξεύθηκε στα χωράφια και εκεί τον βρήκαν οι διασώστες χωρίς τις αισθήσεις του. «Είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι», λένε οι γιατροί που δίνουν τη δικη τους μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή μετά από δύο χειρουργεία που του πραγματοποίησαν στο κεφάλι.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι, ένας 20χρονος φοιτητής από τον Βόλο

Ο 20χρονος πολυτραυματίας από τον Βόλο που ήταν επιβάτης του μοιραίου τρένου, ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη όπου και κάνει τις σπουδές του. Το καμένο βαγόνι όπου ξέσπασε φωτιά και μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης, βρισκόταν το κυλικείο όπου εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πολλοί άνθρωποι νεαρής ηλικίας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε για 72 νοσηλευόμενους, ενώ τόνισε ότι το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο, καθώς στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 1.300°C.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μίλησε στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι «Οι πυροσβέστες επιχειρούν στα τρία πρώτα βαγόνια. Το δεύτερο βαγόνι όπου και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και ήταν το εστιατόριο και το μπαρ κάηκε ολοσχερώς, ενώ το πρώτο και το τρίτο βρέθηκαν κάτω από το δεύτερο βαγόνι και έχουν πολτοποιηθεί».

Πρόσθεσε ότι «Δύο γερανοφόρα οχήματα άνω των δέκα τόνων επιχειρούν για να ανασηκώσουν το επάνω βαγόνι και σκαπτικό μηχάνημα για να διαμορφώσει το χώρο, ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα γερανοφόρα».

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του 20χρονου φοιτητή έγραψε στα social media: «Σκ@στε σήμερα όλοι οι πολιτικοί. Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες».

Να σημειώσουμε ότι τα θύματα της χειρότερης σιδηροδρομικής τραγωδίας που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελλάδα είναι φοιτητές ηλικίας 20 με 25 ετών.