ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου νιώθει παράδοξα τυχερή μετά τη δίκη Λιγνάδη

Instagram.com/paliospirou.joanna

Η Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 θα μείνει στη μνήμη μας ως η μέρα που περάσαμε ένα συναισθηματικό roller coaster σε ό,τι αφορά τη δίκη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και την έκβασή της. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για 2 βιασμούς που τελέστηκαν όταν τα θύματα του ήταν ανήλικα, το 2015 και στη συνέχεια το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά. Λίγη ώρα αργότερα, έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή και ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι η υπόθεση του να επανεξεταστεί από το Εφετείο. Η κατάληξη αυτή, προκάλεσε αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και την κοινωνία, κι ανάμεσα σε εκείνους που εξέφρασαν τα συναισθήματά τους μετά το άκουσμα της τελικής απόφασης ήταν και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου το 2021 έγινε το σύμβολο της δύναμης ενός ανθρώπου που διψά για δικαιοσύνη. Το κατάφερε μέσα από τον δικό της δικαστικό αγώνα. Ήταν το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι που πραγματοποίησε εναντίον της η Έφη Κακαράντζουλα, η οποία πλέον έχει καταδικαστεί για την πράξη της, ενώ της επιβλήθηκε η μέγιστη δυνατή ποινή. Στον προσωπικό της αγώνα για δικαιοσύνη αναφέρθηκε σχολιάζοντας τη δίκη Λιγνάδη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ευχαριστεί την τύχη της μετά την απόφαση στη δίκη Λιγνάδη

Η Ιώαννα Παλιοσπύρου δηλώνοντας #έξαλλη με τις εξελίξεις στη δίκη Λιγνάδη, μοιράστηκε σε ένα Instagram Story της την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, τα συναισθήματά της μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο.

Ιωάννα Παλιοσπύρου δίκη Λιγνάδη Instagram.com/paliospirou.joanna

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα)(ποιος να το φανταζόταν…)», έγραψε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου κι έπειτα συνέχισε εξηγώντας για πιο λόγο έφτασε να λέει αυτό το αδιανόητο σχεδόν για εκείνη ευχαριστώ.

«Που ο θύτης μου δεν είναι “γνωστός σκηνοθέτης”, “γνωστός ηθοποιός” και αποδόθηκε ορθώς η δικαιοσύνη. (Έστω κι αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα… Συγγνώμη και ντροπή», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αναδεικνύοντας τον παραλογισμό που έκρυβε για πολλούς αυτή η αντίφαση της ενοχής και της ελευθερίας του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Οι υπόλοιποι… κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά σας στο σπίτι για να τα γλυτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί», κατέληξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης από την προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών

O Δημήτρης Λιγνάδης, εντωμεταξύ, κι όσο αντιδράσεις όπως αυτές που εξέφρασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίζονταν στα social media, αποφυλακίστηκε κι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Το μόνο που θα ήθελα επί του παρόντος να πω, είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα, όπως ίσως να παρασύρθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα. Νομίζω τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ και πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας στο Εφετείο, πιστεύω πως θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια», δήλωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί για δύο βιασμούς ανηλίκων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια.

Επιπλέον, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης επί της απόφασης για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ που παρήγγειλε τη διαβίβαση της απόφασης του ΜΟΔ για να την μελετήσει.

Στην κατεπείγουσα παραγγελία της η εισαγγελική λειτουργός ζητά επίσης, να της διαβιβαστεί και η αναφορά του εισαγγελέα της έδρας Κων. Κούντρια, μέσα στην οποία καταγράφονται οι γνωμοδοτήσεις τους επί της ενοχής, των ελαφρυντικών και της αναστολής της ποινής έως την έφεση.