ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αθώωση του Κώστα Κωστόπουλου και οι πρώτες δηλώσεις της Έλενας Αθανασοπούλου

Νίκος Δρούκας/NDP Photo

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, που είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου. Κατά την εκφώνηση της απόφασης οι αντιδράσεις εκατέρωθεν ήταν έντονες, με τους συγγενείς και φίλους του σκηνοθέτη να χειροκροτούν και συγγενή της καταγγέλλουσας να φωνάζει «Αίσχος» προς την έδρα.

Η Έλενα Αθανασοπούλου είχε υποβάλει μήνυση στον σκηνοθέτη, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της, ο Κώστας Κωστόπουλος το καλοκαίρι του 2010, μετά από έξοδό τους για φαγητό στο οποίο είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, τη βίασε ενώ εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί, μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση», είχε αναφέρει στη μήνυσή της.

Το δικαστήριο την Τρίτη 11 Ιουνίου, δεν δέχθηκε την καταγγελία της ηθοποιού και αθώωσε τον σκηνοθέτη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε συναινετική σεξουαλική σχέση με την καταγγέλλουσα. Το δικαστήριο ακολούθησε την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα που θεώρησε ότι προέκυψαν ισχυρές αμφιβολίες για την ενοχή του.

Η δίκη του σκηνοθέτη είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024 και στο πλαίσιο αυτό είχαν μιλήσει για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχαν βιώσει από τον μέχρι πρότινος κατηγορούμενο, οι ηθοποιοί Μαρκέλλα Γιαννάτου και Κατερίνα Διδασκάλου σε συνεργασίες του μαζί του. Υπέρ του σκηνοθέτη, είχε καταθέσει η Μαρία Τζομπανάκη.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, προβλήθηκαν στην εκπομπή Πρωινό ΣουΣου του Open οι πρώτες δηλώσεις της Έλενας Αθανασοπούλου μετά το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης.

«Ηθικά είμαι δικαιωμένη. Έκανα κάτι πάρα πολύ δύσκολο, είχα στοιχεία, ειπώθηκαν, ήρθαν γυναίκες», είπε αρχικά η Έλενα Αθανασοπούλου στην κάμερα της εκπομπής.

«Και στην προηγούμενη δίκη (σ.σ. από τη δίκη του Κώστα Κωστόπουλου), όταν βγήκα από το δικαστήριο έμαθα ότι μια γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση 3 φορές, τον είχαν αθωώσει και τη δολοφόνησαν», τόνισε η Έλενα Αθανασοπούλου επαναλαμβάνοντας ότι νιώθει και πάλι την ηθική της δικαίωση.

«Εγώ ηθικά νιώθω δικαιωμένη, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ξεπέρασα τις φοβίες μου», σημείωσε η ηθοποιός, ενώ ο πατέρας της ξέσπασε, εξαγριωμένος με την απόφαση του δικαστηρίου, μπροστά στις κάμερες. «Κάποτε θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί», είπε κάνοντας λόγο για «σικέ παιχνίδι» και ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους εκ μέρους της κόρης του, που του ζητούσε να σταματήσει και να την ακολουθήσει. Το βίντεο με τις δηλώσεις μπορείς να παρακολουθήσεις εδώ.