ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Μαρκέλλα Γιαννάτου για Κώστα Κωστόπουλο. «Με άγγιξε σεξουαλικά, αντέδρασα πάρα πολύ έντονα»

Γιώργος Παπαδάκης/Papadakis Press

Τη δική της προσωπική εμπειρία από τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο, ο οποίος δικάζεται με την κατηγορία ότι βίασε ηθοποιό τον Ιούλιο του 2010, κατέθεσε η Μαρκέλλα Γιαννάτου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, την Παρασκευή 5 Απριλίου. Η ηθοποιός που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα, είχε συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη το 2005 στη σειρά Έρωτας. Στα γυρίσματα της σειράς, όπως αποκάλυψε στην κατάθεσή της, είχε δεχτεί ένα ανάρμοστο άγγιγμα από τον Κώστα Κωστόπουλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό του ΑΝΤ1, η Μαρκέλλα Γιαννάτου κατέθεσε ότι στα γυρίσματα της σειράς, ο Κώστας Κωστόπουλος, αντί να της ζητήσει προφορικά να μετακινηθεί από ένα σημείο σε άλλο για μία συγκεκριμένη σκηνή, την έπιασε από τα οπίσθια.

«Ήταν ένα άγγιγμα σεξουαλικό, αντέδρασα πάρα πολύ έντονα και τον απώθησα. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι μου είπε “πώς κάνεις έτσι; Ένα πατρικό χάδι είναι”», ανέφερε η Μαρκέλλα Γιαννάτου σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της εκπομπής. Όπως αναφέρθηκε, η Μαρκέλλα Γιαννάτου επεσήμανε ότι πρώτη φορά αποκαλύπτει το προσωπικό της βίωμα, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση η οποία εκδικάζεται, ήθελε ωστόσο να εισφέρει στη διαδικασία αποκαλύπτοντας αυτό το περιστατικό.

Η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, είχε καταγγείλει τον Κώστα Κωστόπουλο για τον βιασμό της τον Ιούλιο του 2010. Η μήνυση καταγγέλθηκε 2 χρόνια πριν, ενώ το κίνημα #MeToo είχε κάνει την αισθητή εμφάνισή του στον χώρο του ελληνικού θεάτρου. Η δίκη του σκηνοθέτη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2024 και η Μαρκέλλα Γιαννάτου, μαζί με τη Μαρία Τζομπανάκη και την Κατερίνα Διδασκάλου, είναι ανάμεσα στις γνωστές ηθοποιούς που έχουν εμφανιστεί στο δικαστήριο κατά τις ημέρες διεξαγωγής της.

Ο Κώστας Κωστόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για συναινετική σεξουαλική επαφή με τη μηνύτρια, ενώ εκείνη στην κατάθεσή της σημείωσε ότι μετά το περιστατικό «Ένιωθα πολλά. Ντροπή, αηδία, βρωμιά. Είναι άσχημο… ειδικά εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει… θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Είσαι διαλυμένος…».

«Λίγο μετά την ονομαστική μας εορτή ο κ. Κωστόπουλος μού είπε να δειπνήσουμε και μετά να πάμε στο Ακρωτήρι να βρούμε την κοινή μας παρέα. Εγώ πήγα γιατί είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και θεωρούσα ότι ίσως μου έκανε κάποια επαγγελματική πρόταση. Πήραμε δυο μπουκάλια κρασί και άρχισα να νιώθω μια πρωτόγνωρη ζαλάδα, που δεν είχα ξανανιώσει και ζήτησα να φύγουμε.

Έκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου να είναι από πάνω μου, να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς καμία συναίνεση. Λόγω της βιαιότητας της πράξης ξύπνησα. Αυθορμήτως άρχισα να ουρλιάζω και να κλωτσάω, έντρομη, κλαίγοντας. Εκείνος δεν σταμάτησε και συνέχισε. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου, επειδή ήμουν παρά πολύ έντονη», είχε καταθέσει η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Η ίδια εξήγησε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν η μόνη στον χώρο που είχε βιώσει κάτι τέτοιο από τον φερόμενο ως κακοποιητή της. «Θα το έπαιρνα στον τάφο μου, αλλά ήρθε το #MeToo και υπήρξαν και άλλες κοπέλες», τόνισε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό, η κατάθεση που δίνει η Μαρκέλλα Γιαννάτου στο δικαστήριο, συνεχίζεται.