CELEBRITIES

Τα προνόμια και οι πολυτέλειες που απαρνήθηκαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle πριν από έναν χρόνο

AP Photo/ File Kirsty Wigglesworth

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου εγώ γιόρταζα τα 35α μου γενέθλια και οι Βρετανοί την πρώτη επέτειο του δύσκολου #Megxit. Ήταν 7 Ιανουαρίου του 2020 -αυτή η χρονιά έδειχνε τα παράξενα σημάδια της από την αρχή- όταν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αφήνοντας πίσω τους τη Βρετανία, τις εκεί υποχρεώσεις τους και τα πρωτόκολα τα οποία όριζαν το κάθε τους βήμα και τους paparazzi. Δεν άφησαν όμως μόνο αυτά πίσω τους. Άφησαν και κάποια σημαντικά προνόμια που απολάμβαναν ως τότε.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ζούνε πια μαζί με τον γιο τους Archie στη Santa Barbara της Καλιφόρνια. Προσπαθούν και φαίνεται να καταφέρνουν επιτυχημένα -έχοντας φυσικά πίσω τους ένα τεράστιο ήδη έτοιμο brand για τους ίδιους- να κάνουν τα πρώτα τους ανεξάρτητα επαγγελματικά βήματα. Παραγωγές για το Netflix και podcast για το spotify είναι στα άμεσα σχέδιά τους και δείχνουν να απολαμβάνουν τη νέα τους ζωή πραγματικά. Τι δεν απολαμβάνουν όμως πια;

Επέστρεψαν 3 εκατομμύρια δολάρια στους Βρετανούς φορολογούμενους

πρίγκιπας Harry Meghan Markle Pool via AP / Simon Dawson

Το Frogmore Cottage δωρίστηκε στο ζευγάρι από τη βασίλισα Ελισάβετ το 2019. Πριν ζήσουν σε αυτό αποφάσισαν να το ανακαινίσουν και το έκαναν ξοδεύοντας περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ άλλων έχτισαν νέες σκάλες, έβαλαν νέα τζάκια και μία αιωρούμενη ξύλινη πόρτα, όπως αναφέρει το BBC. Και μπορεί το Frogmore Cottage να παραμένει το σπίτι τους στη Βρετανία αλλά η κατακραυγή όταν αποφάσισαν να αλλάξουν ζωή τους οδήγησε να ανακοινώσουν ότι θα ξεπληρώσουν το ποσό που τους δόθηκε για την ανακαίνισή του, το οποίο προέρχεται από εισφορές των φορολογούμενων. Τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαν ξεπληρώσει το χρέος τους.

O πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έχασαν το προσωπικό τους

Το προσωπικό που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της οικογένειας στο Frogmore Cottage, έφυγε από την έπαυλη λίγο μετά την ανακοίνωση του ζευγαριού Τουλάχιστον δύο μόνιμοι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε άλλη βασιλική κατοικία, ενώ οι εργαζόμενοι στο γραφείο τους στο Buckingham έχασαν τη δουλειά τους τον Απρίλιο, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παραίτησής τους.

Η Daily Mail πάντως έχει αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έχουν προλάβει ξανά δύο από τους πρώην υπαλλήλους τους, για να εργαστούν στα επόμενα φιλανθρωπικά τους project.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν δικαιούνται αστυνομικούς για την ασφάλεια τους

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να παρέχουν ασφάλεια στο ζευγάρι όταν μετακόμισε στα εδάφη τους. Καθώς πλέον δεν είναι επίσημα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά απλοί πολίτες, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle πληρώνουν μόνοι τους την ιδιωτική τους ασφάλεια. Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι οι ΗΠΑ δεν θα δαπανούσαν χρήματα και προσωπικό για την ασφάλειά τους, αλλά και το ζευγάρι είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε καν την πρόθεση να ζητήσει κάτι τέτοιο.

Η Meghan Markle δεν μπορεί να δανείζεται τα κοσμήματα της βασιλικής οικογένειας

πρίγκιπας Harry Meghan Markle Kensington Palace via AP / Alexi Lubomirski

Η δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton συχνά δανείζεται κοσμήματα από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ όπως τιάρες και άλλα αντικείμενα, για τις επίσημες εμφανίσεις της. Η δούκισσα του Sussex, Meghan Markle δεν θα έχει την πολυτέλεια να το κάνει. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Express, φταίνε δύο πράγματα, η απόσταση μεταξύ της ίδιας και της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς πλέον ζει στις ΗΠΑ αλλά και το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχει σε αντίστοιχες επίσημες εκδηλώσεις.

Γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται να την ξαναδούμε με τιάρα, όπως όλα δείχνουν. Η μία και μοναδική φορά που την είδαμε να φοράει τιάρα ήταν την ημέρα του γάμου της το 2018. Την ημέρα που έγινε πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, προσδιορισμό που έχασε όταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί τον τίτλο της. Αν και οι μη πριγκίπισσες μπορούν να φορούν τιάρες, το κάνουν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως τα κρατικά δείπνα, στα οποία δεν αναμένεται να ξαναδούμε τη Meghan Markle, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα.

Τα επόμενα μωρά τους δεν θα θεωρούνται βασιλικά μωρά

πρίγκιπας Harry Meghan Markle Pool via AP, File / Dominic Lipinski

Ο Archie γεννήθηκε τον Μάιο του 2019 και τη γέννηση του συνόδευσαν επίσημα αναμνηστικά που πωλούνταν στο κατάστημα δώρων του παλατιού του Buckingham. Αφού οι γονείς του παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, είναι σχεδόν απίθανο να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο τα επόμενα παιδιά που ίσως αποκτήσει ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle.

Οι εφημερίδες τώρα μπορούν να δημοσιεύουν paparazzi φωτογραφίες τους

Οι βρετανικές εφημερίδες έχουν μια συμφωνία με το παλάτι ότι δεν θα δημοσιεύουν paparazzi φωτογραφίες των μελών της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο αυτή η συμφωνία δεν φαίνεται να καλύπτει πια τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle, που βρίσκονται γενικώς σε «πόλεμο» με τα tabloid της Βρετανίας. Το ζευγάρι έκοψε κάθε δεσμό με τις εφημερίδες “The Sun”, “The Daily Mirror”, “The Daily Express” και “Daily Mail” ενώ βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα με εκδότες.

Από την παραίτησή τους κι έπειτα η Daily Mail έχει ξεκινήσει απρόσκοπτα να δημοσιεύει paparazzi φωτογραφίες του ζευγαριού και του γιου τους, από τη νέα τους ζωή στην Αμερική.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν επιτρέπεται να δίνουν ομιλίες στο όνομα της βασίλισσας

Το ζευγάρι έχει υπογράψει από τον Ιούνιο, συμφωνία με την εταιρεία Harry Walker που προμηθεύει διάσημους ομιλητές σε συνέδρια και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι δυο τους σκοπεύουν να μιλούν για κοινωνικά θέματα, όπως τις φυλετικές διακρίσεις, την ισότητα των φύλων και το περιβάλλον, όπως ανέφερε τότε άρθρο των “Los Angeles Times”.

Φυσικά αυτές οι εκδηλώσεις θα είναι ιδιωτικές και δεν θα έχουν κάποια σχέση με τη βασιλική οικογένεια, η οποία επίσης δεν θα τους στέλνει σε επίσημες περιοδείες ανά τον κόσμο. Η τελευταία τους περιοδεία ήταν στη Νότιο Αφρική το 2019.

Η λέξη “royal” είναι απαγορευμένη για εκείνους

Μπορεί να σκόπευαν να ονομάσουν τον φιλανθρωπικό οργανισμό τους Sussex Royal αλλά αυτό το σχέδιο ναυάγησε. Όπως είχαν επιβεβαιώσει οι ίδιοι, ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη “royal” λόγω ορισμένων κυβερνητικών κανονισμών της Μεγάλης Βρετανίας.

Το παλάτι του Buckingham αρνήθηκε να εκπροσωπήσει τον πρίγκιπα Harry σε πρόσφατη εκδήλωση

Ο δούκας του Sussex σύμφωνα με δημοσιεύματα ζήτησε να κατατεθεί εκ μέρους του στεφάνι στο Κενοτάφιο όπου η βασίλισσα Ελισάβετ συμμετείχε σε εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων της κοινοπολιτείας στον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τον περασμένο Νοέμβριο.

Το αίτημα του απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι «δεν εκπροσωπεί πλέον τη μοναρχία». Παραμένει άγνωστο αν θα απαγορευθεί στο ζευγάρι να παίρνει μέροςσε άλλες βασιλικές εκδηλώσεις στο μέλλον, αλλά προς το παρόν το ζευγάρι έκανε τη δική του ιδιωτική μνημόσυνη τελετή σε στρατιωτικό νεκροταφείο της Καλιφόρνια.