CELEBRITIES

Η Meghan Markle, o πρίγκιπας Harry και ο ginger hair Archie στην πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα τους από το Los Angeles

ⓒ2021 Matt Dunham/Associated Press

Μέχρι πέρσι τέτοια εποχή, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας με επίσημα καθήκοντα. Περνούσαν τις γιορτές τους στον Καναδά, κι εμείς ανυποψίαστοι πιστεύαμε ότι απλά ήθελαν λίγη ηρεμία για την οικογενειακή αυτή περίοδο. Μόλις όμως μπήκε το ανατρεπτικό 2020 έκαναν κι εκείνοι την ανατροπή τους, ανακοινώνοντας το #Megxit. Φέτος οι δυο τους έχουν μετακομίσει από τον Καναδά, στη Santa Barbara κι έχουν ανοίξει πανιά για τη νέα τους ζωή που βρίσκεται πολύ μακριά από πρωτόκολλα, βασιλικές ευθύνες και το ανελέητο κυνηγητό του Βρετανικού Τύπου. Κι η νέα τους ζωή αποτυπώνεται ακριβώς στην πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους.

Σε αυτήν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παίζουν με τον 19 μηνών γιο τους, Archie, ο οποίος κληρονόμησε τα ginger μαλλιά του μπαμπά του όπως θα δεις, στον κήπο του σπιτιού τους. Μαζί τους είναι και τα σκυλιά τους Pula και Guy. Την φωτογραφία που μετέτρεψαν σε ζωγραφιά για την κάρτα τους, τράβηξε νωρίτερα αυτόν τον μήνα η μητέρα της της Meghan Markle, Doria. Η κάρτα δημοσιεύτηκε από τον φιλοζωικό οργανισμό Mayhew του Λονδίνου. «Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και μια ευτυχισμένη νέα χρονιά», γράφει πάνω της.

Ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που φαίνεται στην κάρτα, έχει στολιστεί με χριστουγεννιάτικα στολίδια που είχε διαλέξει ο μικρός Archie. Μαζί με την κάρτα η Meghan Markle που είναι επίσημη υποστηρίκτρια του Mayhew έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα στους ακόλουθούς της φιλοζωικής οργάνωσης στο Twitter.

«Αυτή τη χρονιά εμείς, ως οικογένεια, πραγματοποιήσαμε δωρεές σε διάφορα ιδρύματα σκεπτόμενοι εσάς. Από μία τοπική οργάνωση της Καλιφόρνια που βοηθά οικογένειες να βρουν στέγη ως σε δύο από τις οργανώσεις τις οποίες εκπροσωπούμε στη Βρετανία: Μία που στηρίζει τα ζώα και κοινωνικούς σκοπούς και την άλλη, στη μνήμη ενός λατρεμένου φίλου μας που βοηθά στην εκπαίδευση των παιδιών και στην καταπολέμηση της φτώχειας στην Uganda. Τιμήσαμε το έργο τους για όλους μας», αναφέρει η Meghan Markle.

Η κάρτα μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στον κήπο της οικογένειας και στο τεράστιο σπιτάκι του Archie σε αυτόν. Εκπρόσωπος Τύπου του ζευγαριού ανέφερε ότι την φωτογραφία την είχε τραβήξει η Doria Ragland αυτόν τον μήνα.

Το 2020 ήταν σίγουρα μια παράξενη χρονιά για τη Meghan Markle και τον πρίγκιπα Harry. Εκτός της παραίτησής τους από τη βασιλική οικογένεια κι εκείνοι όπως και όλη η ανθρωπότητα αντιμετώπισαν τον σκόπελο της πανδημίας, ενώ έζησαν επιπλέον και μία προσωπική τραγωδία αφού η Meghan Markle απέβαλλε τον περασμένο Ιούλιο.

H ίδια είχε αποκαλύψει λεπτομερώς τις δύσκολες αυτές στιγμές που βίωσαν ενώ τόνισε τη σημασία που έχει σε κάθε δύσκολη περίοδο της ζωής μας η ερώτηση «Είσαι καλά». «”Είσαι καλά;”. Είμαστε; Αυτή η χρονιά έχει φέρει τόσο πολλούς από εμάς στα όριά μας. Καθένας από εμάς έχει βιώσει απώλεια και πόνο το 2020, στιγμές γεμάτες ένταση και συναισθήματα που σε παραλύουν. Όλοι έχουμε ακούσει ανάλογες ιστορίες: Μια γυναίκα ξεκινά τη μέρα της φυσιολογικά όπως κάθε πρωί, αλλά μετά λαμβάνει ένα τηλεφώνημα ότι έχασε την ηλικιωμένη μητέρα της από Covid-19. Ένας άνδρας ξυπνάει νιώθωντας καλά, ίσως λίγο κουρασμένος, αλλά τίποτα το παράξενο. Κάνει τεστ για κορονοϊό, βγαίνει θετικός και μετά από μερικές εβδομάδες – όπως γίνεται με εκατοντάδες χιλιάδες άτομα – πεθαίνει», είχε πει τότε η Meghan Markle. «Ας δεσμευτούμε ότι θα ρωτάμε ο ένας τον άλλο “Είσαι καλά”;», τόνιζε. Κι η ίδια στην κάρτα της, με την οικογένειά της, δείχνει να είναι.