CELEBRITIES

O πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μπήκαν και πάλι στο στόχαστρο με τη φωτογράφισή τους σε νεκροταφείο της Καλιφόρνια

Getty Images Chris Jackson

Θυμάσαι την πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ με μάσκα από την έναρξη της πανδημίας; Τότε θα θυμάσαι ότι έγινε με αφορμή την ημέρα μνήμης των πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή αλλιώς Remembrance Day. Η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολούθησε τις εκδηλώσεις της σημαντικής αυτής ημέρας μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Όπως σωστά μαντεύεις, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν βρίσκονταν ανάμεσά τους, αφού πλέον ζουν στις ΗΠΑ.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποφάσισαν να διοργανώσουν την δική τους ιδιωτική τελετή για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες των εθνών της Κοινοπολιτείας που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Οι δυο τους επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Los Angeles, κατέθεσαν το στεφάνι και την ανθοδέσμη τους (από λουλούδια από τον κήπο του σπιτιού τους στη Santa Barbara) και έκλιναν τα κεφάλια τους σε ένδειξη σεβασμού. Όλα αυτά βέβαια δεν θα τα μαθαίναμε αν δεν έπαιρναν μαζί τους κι ένα φωτογράφο για να απαθανατίσει βήμα βήμα την ιδιωτική τους τελετή.

O Lee Morgan ήταν ο άνθρωπος πίσω από κάθε κλικ, φωτογράφος που ασχολείται κυρίως με τη μόδα και τα πορτρέτα διασήμων και που έχει συνεργαστεί και με τον Kanye West για τη σειρά ρούχων Yeezy. Δουλείες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως η Vogue και το Town and Country και η αλήθεια είναι πώς τα καρέ της ιδιωτικής τελετής ήταν υπέροχα. Όσο υπέροχες μπορούν να είναι οι φωτογραφίες μιας τελετής που έχει τον χαρακτήρα του μνημόσυνου. Όσο ιδιωτική μπορεί να είναι μια τελετή που δημοσιεύεται παντού.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στο στόχαστρο

Το παραπάνω ερώτημα απασχόλησε και τον Βρετανικό Τύπο, που αλίμονο, είχε πολλά αρνητικά να πει για το ζευγάρι που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στη βασιλική οικογένεια τον Ιανουάριο του 2020. Ο Piers Morgan, παρουσιαστής της εκπομπής “Good Morning Britain” χαρακτήρισε την ιδιωτική τους τελετή «δυσάρεστο παιχνίδι δημοσίων σχέσεων». Ο παρουσιαστής πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του, η φωτογράφιση σχεδιάστηκε ως «απάντηση» στην άρνηση της βασιλικής οικογένειας να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του πρίγκιπα Harry στην αντίστοιχη εκδήλωση στο Λονδίνο. Εκεί τις καταθέσεις στεφάνων πραγματοποίησαν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας William.

Σύμφωνα με τους “The Times” η άρνηση ήρθε καθώς ο πρίγκιπας Harry «δεν εκπροσωπεί πλέον τη μοναρχία». Όσο για την βασίλισσα Ελισάβετ εκείνη σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν έμαθε ποτέ το αίτημα του πρίγκιπα Harry. Ελισάβετ, να το πιστέψουμε; Είναι δυνατόν να σου ξέφυγε αυτό;

Εκτός από τον Piers Morgan και ο βασιλικός συντάκτης Richard Palmer ανέφερε στο Twitter τα εξής: «Το ρήγμα μεταξύ του παλατιού και του Harry και της Meghan ίσως βαθύνει και πάλι. Ποια είναι η ανάγκη να πάρεις έναν φωτογράφο μαζί σου για να δημοσιοποιήσεις την “ιδιωτική” σου πράξη μνήμης;».

Οι υποστηρικτές του ζευγαριού

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι υποστηρικτές του ζευγαριού. Η παρουσιάστρια Dionne Grant ανέφερε: «Η βασιλική οικογένεια δεν κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Harry. Εκείνος και η Meghan κατέθεσαν ένα στο LA. Αν δεν έβγαζαν τις φωτογραφίες για την ημέρα μνήμης τα Media θα το έκαναν θέμα. Τώρα που το έκαναν, είναι κόλπο για δημοσιότητα; Απλά πείτε ότι μισείτε τη Meghan και φύγετε».

Κάποιος άλλος χρήστης του Twitter θύμισε στο κοινό ότι 7 χρόνια πριν ο Harry είχε και πάλι επισκεφθεί αμερικανικό νεκροταφείο για τον ίδιο λόγο, καθώς ήταν εκτός Αγγλίας την ημέρα μνήμης. «Δεν θύμωσε κανείς γιατί η Meghan δεν ήταν στη φωτογραφία. Ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημά σας, ζήστε με αυτό», ανέφερε.

Ο πρίγκιπας Harry ήλπιζε να αναλάβει ξανά στρατιωτικά καθήκοντα

Άλλοι θύμησαν το στρατιωτικό παρελθόν του Harry και τη σημασία που έχει για εκείνον το να τιμήσει τους στρατιώτες που χάθηκαν στον πόλεμο. Ο ίδιος ο πρίγκιπας Harry έχει άλλωστε ιδρύσει τους αγώνες Invictus στους οποίους διαγωνίζονται βετεράνοι που τραυματίστηκαν και απέκτησαν αναπηρίες στο βωμό του καθήκοντος. Ο δούκας του Sussex έχει υπηρετήσει για περισσότερο από 10 χρόνια τον Βρετανικό στρατό. Μάλιστα ήλπιζε σύμφωνα με δημοσιεύματα να μπορέσει κάποια στιγμή να αναλάβει και πάλι κάποια από τα στρατιωτικά του καθήκοντα στη Βρετανία. Μετά από όλα αυτά, δεν νομίζω Harry.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι η Dionne Grant έθεσε το ζήτημα καλύτερα απ’ όλους. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle θα γίνονταν θέμα είτε έκαναν κάποια κίνηση προς τιμήν της ημέρας μνήμης είτε όχι. Η χρυσή τομή ίσως βρισκόταν στο να ανέβαζαν κάποια selfie στα social media από την επίσκεψή τους στο νεκροταφείο. Χωρίς φωτογράφους, χωρίς γραφεία Τύπου να εμπλέκονται. Αλλά ξέχασα, δεν έχουν Instagram πια. To sussexroyal είναι ένα brand που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Τους το πήρε το παλάτι. Ίσως το έχει αφήσει κάπου μαζί με το στεφάνι του Harry. Ρήγμα βαθύ.

Όλα όσα είπε ο Harry για τη σημασία της ημέρας

Ο πρίγκιπας Harry είχε ήδη απαντήσει στις κατηγορίες μέσα από ένα podcast που βγήκε στον «αέρα» ανήμερα της επετείου μνήμης της Κοινοπολιτείας. «Φοράω την παπαρούνα για να αναγνωρίσω όλους όσοι υπηρέτησαν. Τους στρατιώτες που ήξερα όσο και όσους δεν γνώρισα. Τους στρατιώτες που ήταν στο πλευρό μου στο Afghanistan, αυτούς που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν για πάντα και εκείνους που δεν γύρισαν σπίτι. Την φοράω για να γιορτάσω τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα όλων των βετεράνων μας και των οικείων τους. Ειδικότερα εκείνων στην οικογένεια των αγώνων Invictus», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι και οι στιγμές που θυμάμαι όταν χαιρετώ στρατιωτικά, όταν στέκομαι προσοχή, όταν αφήνω ένα στεφάνι στο Κενοτάφιο», συμπλήρωσε ο Harry που μίλησε επίσης για την στρατιωτική του θητεία. «Μία φορά στρατιώτης, για πάντα στρατιώτης, ό,τι και να γίνει» κατέληξε.