CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry: Στη Μ. Βρετανία για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, χωρίς τη Meghan Markle

ⓒ 2021Lefteris Pitarakis/Associated Press

Ήταν Παρασκευή 9 Απριλίου, όταν γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος απεβίωσε στο κάστρο του Windsor σε ηλικία 99 ετών. Ανάμεσα στα αποχαιρετιστήρια μηνύματα ήταν και αυτό του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle. «Στη μνήμη της Αυτού Υψηλότητας, δούκα του Εδιμβούργου, 1921-2021. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας. Θα μας λείψετε πάρα πολύ», ήταν τα λακωνικά λόγια της ανακοίνωσης, τη στιγμή που οι φήμες για το αν το πρώην βασιλικό ζευγάρι θα παραστεί στην κηδεία οργίαζαν.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Harry προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου τα ξημερώματα της Κυριακής, 11 Απριλίου για να παραστεί στην κηδεία του παππού του. Άφιξη που είχε ήδη επιβεβαιωθεί από το παλάτι του Buckingham το Σάββατο, 10 Απριλίου. Ωστόσο, η Meghan Markle δεν ήταν στο πλευρό του πρώην Δούκα του Sussex.

Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε στη Μ. Βρετανία χωρίς τη Meghan Markle

Ο Πρίγκιπας Harry, λοιπόν, θα δώσει το παρόν στη κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, που θα τελεστεί το Σάββατο, 17 Απριλίου, εν απουσία της Meghan Markle. Η πρώην Δούκισσα του Sussex δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης. Το ταξίδι αυτό, δεν επετράπη σε καμία περίπτωση από τον γιατρό της.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, αρκετοί Βρετανοί ενοχλήθηκαν με την επιστροφή του Harry. Επιστροφή, που όπως φαίνεται, δεν θα συνοδευτεί από υποχρεωτική 10ημερη καραντίνα, όπως ορίζουν οι έκτακτοι κανονισμοί. Ωστόσο, σύμφωνα με το Sky News, υπάρχει ένα «παραθυράκι» που χρησιμοποιήθηκε για να παρακαμφθεί η καραντίνα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, όσοι φτάνουν στη Μ. Βρετανία από ξένες χώρες πρέπει να αυτό-απομονωθούν για 10 ημέρες. Ωστόσο, από αυτόν τον έκτακτο νόμο εξαιρούνται όσοι σκοπεύουν να παρευρεθούν σε κηδεία κάποιου κοντινού συγγενή. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, λοιπόν, εμπίπτει και ο πρίγκιπας Harry.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους κανονισμούς, ο πρίγκιπας Harry δύναται να μεταβεί στην κηδεία του παππού του, αλλά δεν δύναται να συμμετάσχει σε λοιπές εκδηλώσεις μνήμης που ενδεχομένως θα διοργανωθούν. Να σημειώσουμε πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώην Δούκας του Sussex θα ανταμώσει με την οικογένειά του μετά από την αποχώρηση του από το παλάτι τον Μάρτιο του 2020. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, και μετά την πιο πρόσφατη επίμαχη συνέντευξη του ίδιου και της Meghan Markle στην Oprah Winfrey.

Ποιοι άλλοι θα παρευρεθούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, ο επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων που θα παρευρεθούν στο ύστατο αντίο του πρίγκιπα Φίλιππου ανέρχεται στα 30. Κανονισμός που η βασιλική οικογένεια θα τηρήσει με ευλάβεια. Να σημειωθεί πως το αρχικό σχέδιο για την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου προέβλεπε 800 καλεσμένους. Η τελική λίστα, όπως γράφουν βρετανικά ΜΜΕ, θα καθοριστεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα τέσσερα παιδιά του βασιλικού ζευγαριού, ο Κάρολος, η Anna, o Andrew και ο Edward θα πουν «αντίο» στον πατέρα τους. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν και τα οκτώ εγγόνια του πρίγκιπα Φίλιππου και της Ελισάβετ. Ωστόσο, η παρουσία των συζύγων τους δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής. Επίσης, η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, πιθανολογείται πως θα παρευρεθεί στην κηδεία, ως μέλλουσα βασίλισσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News, η Βασίλισσα πιθανόν να ζητήσει από τα ξαδέλφια της να βρίσκονται στο πλευρό της. Μια ακόμη θέση της λίστας ενδεχομένως να καλυφθεί και από κάποιον εργαζόμενο στο παλάτι ή κάποιο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την άλλη, τα 10 δισέγγονα του πρίγκιπα Φίλιππου και της πριγκίπισσας Ελισάβετ είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν στην κηδεία. Το νεαρό της ηλικίας τους δεν επιτρέπει την παρουσία τους. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson ανακοίνωσε πως δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία του Φίλιππου, παραχωρώντας τη θέση του σε κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.