ΒΙΒΛΙΑ

5 βιβλία για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας για να διαβάσεις μετά τη συνέντευξη της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry

ⓒ 2021 Matt Dunham/Invision/Associated Press

Την Κυριακή 7 Μαρτίου, προβλήθηκε από το CBS η συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στην Oprah Winfrey. Τη συνέντευξη παρακολούθησαν περισσότερα από 17 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ και περίπου 12 εκατομμύρια τηλεθεατές στη Βρετανία, αλλά και στην Ελλάδα, δεν πήγαμε πίσω αφού η συνέντευξη σημείωσε αρκετά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle άνοιξαν ένα παράθυρο στα σκοτεινά δωμάτια που διατηρεί η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας στο Παλάτι του Buckingham.

Κι εντάξει είδες τη συνέντευξη και διάβασες όσα ειπώθηκαν σε αυτή. Διάβασες και τι απάντησε η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με την υπογραφή της βασίλισσας Ελισάβετ. «Ολόκληρη η οικογένεια έχει λυπηθεί που έμαθε το πλήρες εύρος του πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για τον Harry και τη Meghan. Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδίως εκείνο περί φυλετικών διακρίσεων, είναι ανησυχητικά. Αν και κάποιες αναμνήσεις ενδέχεται να ποικίλλουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια κατ’ ιδίαν. Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα παραμείνουν πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας», είπαν 24 ώρες μετά την προβολή της συνέντευξης της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry.

Και τώρα τι κάνεις; Αν έχεις ήδη δει το The Crown έχει ξεμείνει από υλικό που να αφορά την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Εγώ καταλαβαίνω την όποια αδυναμία μπορείς να έχεις στα πρόσωπα ενός θεσμού που μοιάζει τόσο αναχρονιστικός που οποιαδήποτε βελτίωση, μάλλον δεν θα αλλάξει τα πράγματα. Τη συμμερίζομαι, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της, ως ανθρώπους που γεννήθηκαν σε συνθήκες που μοιάζουν με αυτές σε κάποιον άλλο πλανήτη από τον δικό μας. Παραμένουν όμως άνθρωποι που υπηρετούν θεσμούς φτιαγμένους στις ανθρώπινες κοινωνίες μας και πολιτεύματα δικά μας.

Είναι, λοιπόν, πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρον να τους βλέπεις στην ανθρώπινη διάστασή τους. Γι’ αυτό και διάλεξα για σένα 5 βιβλία για να διαβάσεις και να διευρύνεις τις γνώσεις σου για τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, αλλά και τις ιστορικές συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να υπηρεττήσουν το Στέμμα. Καλή ανάγνωση.

O αρχικατάσκοπος της βασίλισσας

Σε γυρίζω χρόνια πίσω στην εποχή της Ελισαβετιανής Αγγλίας και την πρώτη Ελισάβετ. Το βιβλίο «Ο αρχικατάσκοπος της βασίλισσας» δεν είναι βιογραφία, αλλά ένα ιστορικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές την βασίλισσα Ελισάβετ Α’ και τον Αρχιγραμματέα της, Σερ Φρανσις Ουόλσινχαμ. Στην πραγματικότητα ήταν ο προσωπικός της κατάσκοπος, ο οποίος χειραγωγούσε τις καθολικές χώρες με μια δύναμη που υπερείχε κατά πολύ της ισπανικής αρμάδας. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από την κατασκοπεία. Αρκεί να σου πω ότι ήταν το πρόσωπο που παρέσυρε τη Μαρία της Σκοτίας σε συνωμοσία ενάντια στη ζωή της Ελισάβετ, και έστειλε την καθολική Βασίλισσα στην αγχόνη.

Finding Freedom – Βρίσκοντας την Ελευθερία: Χάρι & Μέγκαν

Πίσω στα πρόσωπα των ημερών, το βιβλίο που καταγράφει όλα όσα εξέφρασαν με τα λόγια τους στην Oprah Winfrey ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είναι αυτό των Omid Scobie και Carolyn Durand. Ως μέλη της επίλεκτης ομάδας δημοσιογράφων που καλύπτουν τις ειδήσεις για τη Βρετανική Βασιλική Οικογένεια και τις δραστηριότητές της, οι Omid Scobie και Carolyn Durand έχουν παρακολουθήσει από κοντά τη ζωή του νεαρού ζευγαριού, όσο λίγοι.

Με το προνόμιο αυτής της μοναδικής πρόσβασης, αλλά και με τη συμμετοχή ανθρώπων από το στενό περιβάλλον του ζεύγους, το βιβλίο σκιαγραφεί αφοπλιστικά και με ειλικρίνεια το πορτρέτο ενός ζευγαριού γεμάτου το οποίο δεν φοβάται να σπάσει την παράδοση, είναι αποφασισμένο να χαράξει έναν νέο δρόμο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και που είναι αφοσιωμένο στη δημιουργία μιας ανθρωπιστικής κληρονομιάς η οποία θα κάνει ουσιαστική διαφορά στον κόσμο.

A Year in the Life of a Duchess

Στα αγγλικά θα χρειαστεί να διαβάσεις το βιβλίο “A Year in the Life of a duchess” που θα σε γυρίσει πίσω στον πρώτο χρόνο που πέρασε ως δούκισσα του Cambridge η Kate Middleton. Το βιβλίο του Ian Lloyd επιχειρεί καταγράφοντας αυτόν τον πρώτο χρόνο βασιλικής ζωής της Kate, να εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την Kate, από το στιλ της ως τις άριστες σχέσεις της με τον βρετανικό Τύπο και το κοινό.

The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe

Λίγοι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά πώς είναι η ζωή μέσα στο παλάτι του Buckingham. Μία από αυτούς είναι η Angela Kelly, που υπηρετεί τη βασίλισσα Ελισάβετ για πάνω από 25 χρόνια ως στυλίστρια και έμπιστη φίλη της. Η βασίλισσα της έδωσε την άδεια να γράψει όχι μόνο για το στιλ της αλλά και για τη συνεργασία τους και το αποτέλεσμα είναι αυτό το βιβλίο. Κι αυτό το βιβλίο θα το διαβάσεις στα αγγλικά. Επίσης μπορείς να το αγοράσεις σε έκδοση Kindle ή σε audio book.

Diana: Her True Story

βασιλική οικογένεια της Αγγλίας
AMAZON.CO

Diana: Her True Story - In Her Own Words

Εκδόσεις Michael O' Mara
38,08
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα βιβλίο που αποτέλεσε αντίστοιχη «βόμβα» με αυτή της συνέντευξης του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ήταν το “Diana: Her True Story- In Her Own Words” που υπογράφει ο Andrew Morton. Πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό και πολύ δύσκολο πορτρέτο της βασιλικής ζωής, όπως τη βίωσε η πριγκίπισσα Diana, και θα το βρεις στην αγγλική γλώσσα.