ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρίγκιπας Harry- Meghan Markle: Η εντυπωσιακή τηλεθέαση της συνέντευξής τους στην Ελλάδα και τα καυστικά σχόλια στο Twitter

ⓒ 2021 Frank Augstein, File/Associated Press

Τι μας νοιάζει μωρέ εμάς τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες στο παλάτι του Buckingham; Να μια ερώτηση που ποτέ δεν έκανε κάποιος. Ή αν την έκανε, την άρθρωσε μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις. Γιατί όντως μας νοιάζει να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας για το τι γίνεται στα παρασκήνια της πιο λαμπερής βασιλικής οικογένειας της Ευρώπης, όπως φάνηκε από την τηλεθέαση που σημείωσε η μετάδοση της πρώτης τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στην Oprah Winfrey.

H συνέντευξη μεταδόθηκε αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1, την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, στις 16.00. Η Meghan Markle αρχικά έκατσε απέναντι από την Oprah Winfrey και είπε τη δική της εκδοχή των όσων έζησε όσο ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, και ο πρίγκιπας Harry στη συνέχεια κάθισε στο πλευρό της και συμπλήρωσε με τα δικά του συναισθήματα επί των όσων είχαν συμβεί και τους οδήγησαν στο τρομερό για τα δεδομένα της Βρετανίας #Megxit.

H τηλεθέαση που σημείωσε η συνέντευξη που παραχώρησαν Meghan Markle και πρίγκιπας Harry στην Oprah

Μάθαμε για την ρατσιστική αντιμετώπιση του Τύπου αλλά και μελών της βασιλικής οικογένειας, όχι μόνο απέναντι στη Meghan Markle αλλά και απέναντι στον αγέννητο ακόμα γιο του ζευγαριού, Archie. Μάθαμε ότι η Kate Middleton ήταν εκείνη που έκανε τη Meghan Markle να κλάψει για το καλσόν των φορεμάτων των παρανύφων πριν τον γάμο της και όχι το αντίθετο. Μάθαμε το γιατί η Meghan Markle ένιωθε αβοήθητη και απροστάτευτη από τη βασιλική οικογένεια, τη ζωή της οποίας φαίνεται να ορίζουν οι εντυπώσεις, ακόμα και τη στιγμή που η ίδια έδινε μια σημαντική μάχη με τον εαυτό της και τις αυτοκτονικές σκέψεις της. Μάθαμε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν το πρόσωπο με το οποίο το ζευγάρι ακόμα και σήμερα διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις. Μάθαμε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τον πρίγκιπα Κάρολο. Μάθαμε πολλά. Και τα μάθαμε πολλοί.

Σύμφωνα με τους πίνακες τηλεθέασης, η συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στην Oprah Winfrey, εξασφάλισε για τον ΑΝΤ1, τηλεθέαση ύψους 17,6% στο γενικό σύνολο του κοινού και 16,5% για το δυναμικό κοινό. Η εκπομπή «Καλό Μεσημέρακι» που προβαλλόταν ήδη από τις 15.00 ήταν εκείνη που επικράτησε στη ζώνη, με ποσοστά τηλεθέασης 18,7% στο γενικό σύνολο και 22,3% στο δυναμικό κοινό.

Το ενδιαφέρον του κοινού για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, προκειμένου να διηγηθούν τη δική τους πλευρά για την περίφημη παραίτησή τους (μάθαμε επίσης ότι ποτέ δεν είχαν σκοπό να εγκαταλείψουν πλήρως τα καθήκοντά τους, ήθελαν όμως να τα ασκούν όχι ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά ως μέλη με λιγότερες επίσημες υποχρεώσεις), εκφράστηκε και στο ελληνικό Twitter. Ιδού μερικά από τα σχόλια του ελληνικού κοινού για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Το Twitter σχολίασε με αναφορές στον Κάρολο, την Diana, την Ελισάβετ και με πολύ χιούμορ

Εν τω μεταξύ ένα ακόμα από τα πράγματα που μάθαμε είναι αυτό στο οποίο όλοι μας με αυτή την περιέργεια που αφορά τις ζωές ανθρώπων που όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζουν στον μικρόκοσμό τους, παραμένουν απολύτως προνομιούχοι, βάζουμε το λιθαράκι μας. Η βασιλική οικογένεια θέλει να συντηρεί τις καλές τις σχέσεις με τον Τύπο, ο οποίο κάπως τροφοδοτείται με πληροφορίες που ασκούν τρομακτική ψυχολογική πίεση σε άλλα μέλη της. Η περιέργεια του κοινού παραμένει ακόρεστη.

Ένα λιθαράκι σε όλον αυτόν τον τερατώδη μηχανισμό της σκανδαλοθηρίας, όσο κι αν τον απεχθάνονται, έβαλαν και η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry τελικά. Όσο κι αν ήθελαν να μοιραστούν τη δική τους αλήθεια, η συνέντευξή τους παρέμεινε μια πρόσκληση σε όλους μας να κοιτάξουμε μέσα από την κλειδαρότρυπα. Κι όσα «τι μας νοιάζει μωρέ τι κάνουν στο Buckingham;» να πούμε για να κρατήσουμε τα προσχήματα, μας ένοιαξε.