CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Harry άφησε πίσω του (και) το επώνυμό του

ⓒ 2021 Kirsty Wigglesworth/Associated Press

Τα έλεγε ο Harry κι εμείς δεν τον πιστεύαμε. Σε μία από τις πρώτες του εμφανίσεις μετά το πολύκροτο #Megxit, είχε πει στους υπεύθυνους για την προαναγγελία πριν την ομιλία του να τον φωνάξουν απλά Harry. Και είπαμε τότε θα ήθελε να στείλει μήνυμα στη βασιλική οικογένεια ότι δεν νοιάζεται για τους τίτλους. Αλλά ο Harry δεν νοιαζόταν ούτε για το οικογενειακό του επώνυμο. Το Moundbatten Windsor ανήκει στο παρελθόν.

Ως σύγχρονος Ρωμαίος, ο Harry αρνήθηκε το σόι του κι άλλαξε το όνομά του. Τώρα κάπου λογικά και η Meghan Markle θα πάψει πια να είναι κόρη του Καπουλέττου. Η αποκάλυψη για το βασιλικό επίθετο, ή μάλλον για την απουσία του έκανε η Daily Mail. Ο πρίγκιπας Harry δεν το χρησιμοποίησε όταν υπέγραψε τα χαρτιά για να κατοχυρώσει την ονομασία της νέας του εταιρείας οικολογικού τουρισμού Travelyst.

H Travelyst θα έχει ένα σύστημα βαθμολόγησης το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες της να εντοπίζουν το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν στον πλανήτη. Με βάση αυτό θα επιλέγουν τον πιο οικολογικό τρόπο ταξιδιού και διαμονής τους.

Μάλλον συμπτωματικά, στο συνέδριο όπου ανακοίνωσε την δημιουργία του Travelyst ήταν που ζήτησε απλά να τον αποκαλλούν Harry. Σύμφωνα με την Daily Mail ο πρίγκιπας Harry υπέγραψε χωρίς το επώνυμό του αλλά και χωρίς τον τίτλο της αυτού υψηλότητας, που ούτως η άλλως ήταν γνωστό πως θα απαρνηθεί με την επισημοποίηση του #Megxit.

Η νέα υπογραφή του πρίγκιπα Harry είναι το πλήρες του όνομα. «Πρίγκιπας Harry Charles Albert David δούκας του Sussex». Απλή, σύντομη και περιεκτική δεν τη λες. Περισσότερο με γλωσοδέτη μοιάζει.

Δεν είναι φυσικά ξεκάθαρο αν ο Harry χρησιμοποίησε το «νέο» του όνομα μόνο για τη συγκεκριμένη περίσταση ή αν σκοπεύει να μη χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά το “Moundbatten Windsor”. Πάντως παρόλο που όλα αυτά υποδεικνύουν κάποια πίκρα του Harry προς την οικογένειά του, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

O πρίγκιπας Harry κρατά επαφή με την οικογένειά του

Όπως είπε φίλος του στο Entertainment Tonight πρόσφατα, ο πρίγκιπας Harry «νοσταλγεί την οικογένειά του. Παραμένει σε επαφή με τον πατέρα του και αγαπά την γιαγιά του», είπε χαρακτηριστικά η πηγή.

«Με τον William μιλάνε αλλά είναι ακόμα άβολα τα πράγματα», ανέφερε επιπλέον άλλο πρόσωπο στο US Weekly. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο William έχει πληγωθεί επειδή ο Harry δεν έχει επιστρέψει στη Βρετανία για να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του σε αυτή την κρίση του κορονοϊού. Σου θυμίζω σε αυτό το σημείο ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ασθένησε και ανάρρωσε από τον κορονοϊό, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ είναι απομονωμένη στη Σκοτία.

Ο πρίγκιπας Harry, η Meghan Markle και ο γιος τους Archie, πλέον ζουν μόνιμα στην Καλλιφόρνια. Την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τον νέο φιλανθρωπικό οργανισμό που ετοιμάζονται να ιδρύσουν. Το όνομα αυτού είναι Archewell και κρύβει έμπνευση με άρωμα Ελλάδας πίσω του. Πάντως το ζευγάρι επικρίθηκε για ακόμα μία φορά καθώς πραγματοποίησε την αποκάλυψη αυτή την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, μπήκε στην εντατική για να αντιμετωπίσει καλύτερα τον κορονοϊό.