CELEBRITIES

«Να με φωνάζετε απλά Harry»: Ο πρίγκιπας άφησε δημοσίως πίσω τον τίτλο του

Pool via AP Jeremy Selwyn

Σε περίπου πέντε εβδομάδες θα μπει επισήμως σε εφαρμογή η παραίτηση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Και η παραίτηση αυτή δεν είναι ούτε απλή ούτε «αναίμακτη». Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle να έρχονται σε αντιπαράθεση με την βασιλική οικογένεια για την κατάργηση του “royal” στην προσφώνηση του ζευγαριού. Για το “royal” δεν ξέρουμε, πάντως το «πρίγκιπας» φαίνεται να το καταργεί ο ίδιος ο Harry.

Ο πρίγκιπας Harry ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το τελευταίο set επίσημων υποχρεώσεών του ως ανώτατο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας  για να παραστεί σε τουριστικό συνέδριο. Σε αυτό του το ταξίδι, ζήτησε από τη συνοδεία του να τον φωνάζουν απλά Harry. Η απόφασή του αυτή έγινε γνωστή και στο κοινό που τον υποδέχτηκε.

«Το ξεκαθάρισε ότι όλοι πλέον θα τον φωνάζουμε απλά Harry. Οπότε κυρίες και κύριοι δώστε ένα μεγάλο ζεστό σκοτσέζικο καλωσόρισμα στον Harry», είπε η συντονίστρια του συνεδρίου Ayesha Hazarika.

«Θέλουμε να ακούσουμε αλήθειες και προοπτικές από όλη τη βιομηχανία του τουρισμού. Δεν χρειάζεται να επανεφεύρουμε τον τροχό, αρκετή καλή δουλειά έχει γίνει ήδη. Αλλά η έρευνα μας δείχνει και πάλι ότι πολλά από τα εγχειρήματά μας αποτυγχάνουν να φτάσουν στη συνείδηση των καταναλωτών», είπε ο Harry στην ομιλία του.

Το συνέδριο αφορούσε την πρωτοβουλία Travalyst που δημιούργησαν ο δούκας και η δούκισσα του Sussex. Το Travalyst θα εφαρμόσει ένα σύστημα βαθμολόγησης για τους χρήστες- τουρίστες ώστε να εντοπίζουν τα αποτυπώματα άνθρακα τους.

Οι επόμενες υποχρεώσεις του Harry

Ο 35χρονος, που έφτασε μόλις από τον Καναδά στη Βρετανία, θα μετακινηθεί από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο. Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στα θρυλικά studio της Abbey Road. Εκεί θα ηχογραφηθεί το τραγούδι για τους αγώνες Invictus που έχει θεσμοθετήσει από τον Jon Bon Jovi και την μπάντα του.

Ο δούκας του Sussex έφτασε στην πρωτεύουσα της Σκωτίας με τρένο το βράδυ της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου. Έδειξε με αυτόν τον τρόπο πως έλαβε υπόψη του την κριτική του κοινού και του Τύπου για την συχνή χρήση ιδιωτικών jet στις μετακινήσεις του. Η αρνητική κριτική προέκυψε λόγω της μεγάλης επίπτωσης των πτήσεων στο περιβάλλον. Όπως καταλαβαίνεις αυτή έρχεται σε αντίθεση με την περιβαλλοντική δράση του Harry.

Η διαμάχη για τη λέξη “royal”

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Harry στην Βρετανία μετά τα μέσα Ιανουαρίου. Τότε είχε βρεθεί σε εκδήλωση του παλατιού του Buckingham με θέμα το παγκόσμιο κύπελλο Rugby. Επίσης είναι η πρώτη του εμφάνιση μετά την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του με τη Meghan. Η ανακοίνωση αφορά στις λεπτομέρειες της παραίτησής τους από τη βασιλική οικογένεια.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το ζευγάρι ανέφερε ότι η Μοναρχία και η Κυβέρνηση «δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και δικαίωμα σε ό,τι αφορά τη χρήση της λέξης “royal”». Ωστόσο, διευκρίνισαν μετά την πιο προφανής δεν γίνεται «μπηχτή», ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο αυτό σε οποιαδήποτε περιοχή βρίσκονται, είτε στον Καναδά είτε στη Βρετανία.