CELEBRITIES

Ο Νίκος Μάνεσης μιλά για «συκοφαντική δυσφήμιση» μετά την παραίτηση της Τίνας Μιχαηλίδου και η Ελεονώρα Μελέτη δηλώνει σοκαρισμένη

Η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου παραιτήθηκε από την εκπομπή «Ώρα για Μελέτη» αφήνοντας αιχμές για «κόκκινες γραμμές» που «ξεπερνιούνται και καταπατούν τις αξίες μου, την αξιοπρέπεια μου και τον αυτοσεβασμό μου, τα όρια είναι διακριτά». Το ρεπορτάζ του Πρωινού μιλησε για κακές σχέσεις της με τον Νίκο Μάνεση που μέχρι πρότινως είχε την γενική επειμέλεια της εκπομπής «Ώρα για Μελέτη», αλλά και για ένα περιστατικό που «άγγιξε τα όρια του bullying». Τώρα ήρθε η σειρά να τοποθετηθούν στο θέμα ο Νίκος Μάνεσης αλλά και η παρουσιάστρια της εκπομπής Ελεονώρα Μελέτη.

Ο Νίκος Μάνεσης μιλώντας στον δημοσιογράφο της εκπομπής Σπύρο Κεραμίδα «άδειασε» την Τίνα Μιχαηλίδου αλλά και τους ρεπόρτερ του Πρωινού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν δεν αποδειχθεί το bullying από όποιους το αναφέρουν δημοσίως, τότε υπάρχει ένα άλλο αδίκημα που λέγεται συκοφαντική δυσφήμιση». Η Ελεονώρα Μελέτη με τη σειρά της δήλωσε σοκαρισμένη όχι με την παραίτηση της δημοσιογράφου αλλά με τα όσα είπε στην κάμερα του Πρωινού ο Νίκος Μάνεσης.

«Τι δουλειά έχω εγώ με μία δημοσιογράφο που παραιτείται από την εκπομπή της Μελέτη; Εγώ ρώτησα για να καταλάβω τι ακριβώς έχει γίνει και μου είπαν ότι αρνήθηκε να εργαστεί. Εμείς εδώ στο κανάλι λειτουργούμε ως εξής: ένα μήνα βγαίνει ένας ρεπόρτερ έξω, κάνει τεστ COVID-19 και ξαναμπαίνει μέσα. Από ό,τι πληροφορήθηκα κι εγώ, γιατί δεν ασχολούμαι με την εκπομπή της Μελέτη, έφτασε η σειρά της Τίνας Μιχαηλίδου να βγει έξω. Δήλωσε στη διεύθυνση του Alpha ότι θεωρεί υποτιμητικό να βγει έξω να κάνει ρεπορτάζ, έτσι μου έχουν πει, και στη συνέχεια παραιτήθηκε. Εγώ πώς εμπλέκομαι ρε παιδιά;», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μάνεσης.

Ο ίδιος τόνισε επιπλέον πως «Άμεσα υπεύθυνη για την εκπομπή της Μελέτη είναι η διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Δεν έχω καμία σχέση με τη Μελέτη, δεν έχω καμία σχέση με όσους παραιτούνται, απολύονται».

Ο Νίκος Μάνεσης, το bullying και οι αιχμές για το «παρεάκι της Αράχωβας»

«Το bullying είναι μια πολύ σοβαρή κατηγορία και πρέπει να αποδεικνύεται. Περιμένω να δω αποδείξεις. Γιατί αν δεν αποδειχθεί το bullying από όποιους το αναφέρουν δημοσίως, τότε υπάρχει ένα άλλο αδίκημα που λέγεται συκοφαντική δυσφήμιση. Να τελειώνουμε αυτό το καραγκιοζιλίκι», σημείωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Νίκο Μάνεση».

«Καλή πορεία στην κα. Μιχαηλίδου εκεί που έχει πιάσει ήδη δουλειά. Να σταματήσει να ασχολείται με το όνομά μου. Τρία χρόνια είμαι τρελός και της κάνω bullying και παραιτήθηκε σήμερα; Που εγώ την έβαλα στην Ελεονώρα Μελέτη; Που η Ελεονώρα Μελέτη αμφισβήτησε την απόφασή μου αυτή όταν εμπλεκόμουν με την εκπομπή, επειδή είχε ακούσει άσχημα λόγια για την Τίνα Μιχαηλίδου και της είχα πει “κάνει για τη δουλειά σου, λίγο έλεγχο θέλει”. Τι σας είπε η Τίνα Μιχαηλίδου που έκανε διαρροές στους διαδρόμους, για πείτε μου να μάθω κι εγώ», ανέφερε και συνέχισε σε εξίσου υψηλούς τόνους.

«Αν δεν έχει στοιχεία θα παραθέσω εγώ και τότε θα κλάψει κάθε πικραμένος. Γιατί ξέρω ποιοι έχουν κάνει τις διαρροές, πού τις έχουν δώσει και ξέρω και το παρεάκι της Αράχωβας που πηγαίνουν και κάνουν μαζί διακοπές και το παιχνιδάκι που στήνουν και τα ατυχήματα που είχαν με το snowmobile. Τα γνωρίζω όλα, μην κοιτάτε που δεν μιλάω. Και η υπομονή έχει τα όριά της! Το παιχνιδάκι τελείωσε, φτάνει πια το bullying σε έναν παλαιό συνάδελφο. Τέλος το bullying», τόνισε ο Νίκος Μάνεσης.

Η Ελεονώρα Μελέτη απαντά στις νέες δηλώσεις που έκανε στο Πρωινό ο Νίκος Μάνεσης

«Γνώριζα την πρόθεση της Τίνας να παραιτηθεί. Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κάποιον να πάρει μια απόφαση που έχει να κάνει με την επαγγελματική του πορεία. Το ότι δεν ήθελα εγώ στην εκπομπή την Τίνα Μιχαηλίδου και με έπεισε ο Νίκος Μάνεσης να την πάρω, το ακούω τώρα πρώτη φορά και σοκάρομαι», σημείωσε η Ελεονώρα Μελετη.

«Δεν ξέρω γιατί το λέει αυτό ο κύριος Μάνεσης. Όταν ήρθα σε επαφή με τον σταθμό και μου είπαν ότι υπάρχουν διαθέσιμα αυτά τα πρόσωπα, μου λένε αποφασίζεις αν θέλεις να κρατήσεις κάποιον ή αν θέλεις να προτείνεις κάτι άλλο και λέω όχι, πάμε με τα πρόσωπα που μου προτείνετε»,τόνισε η παρουσιάστρια. Η ίδια επιπλέον ξεκαθάρισε πως «Το ότι ο κύριος Μάνεσης δεν έχει την επιμέλεια της εκπομπής δεν το έχει δηλώσει κανείς, πλην του κυρίου Μάνεση. Ούτε ο σταθμός ο ίδιος».

Η επιμέλεια της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη περνά και τυπικά στη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης

Ο Αλέξης Μίχας στο Πρωινό, τόνισε ότι η επιμέλεια της εκπομπής έχει περάσει και τυπικά στην διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης της οποίας προΐσταται η Άρτεμις Δήμου. «Υπάρχουν νεότερες πληροφορίες σχετικά με το ρεπορτάζ. Η Ελεονώρα Μελέτη είχε σειρά επαφών τις τελευταίες μέρες με διευθυντικά στελέχη του Alpha και χθες το απόγευμα της ανακοινώθηκε και τυπικά η λήξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Μάνεση. Η επιμέλεια της εκπομπής περνάει και τυπικά στη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης. Με αυτά τα άτομα θα έχει από εδώ και πέρα επαφές η Ελεονώρα Μελέτη. Θα έχει περισσότερο λόγο στην επιμέλεια της εκπομπής της και θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και κάποιες διορθωτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελεονώρα Μελέτη», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Ελπίζω να έχεις μείνει συντονισμένη για το επόμενο επεισόδιο στην κόντρα των δύο παρουσιαστών που ξεκίνησαν φέτος τη συνεργασία τους στον Alpha με τις καλύτερες των προθέσεων. Οι προθέσεις, όπως έχεις καταλάβει ως τώρα, δεν φτάνουν για την ομαλή εξέλιξη μιας συνεργασίας.