ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Νίκος Μάνεσης: Η αντίδρασή του στη δυσαρέσκεια της Ελεονώρας Μελέτη και το παρασκήνιο της ρήξης

Μία ημέρα αφού η Ελεονώρα Μελέτη άφησε να φανεί δημόσια η δυσαρέσκειά της με την εκπομπή «Ώρα για Μελέτη», τονίζοντας ότι δεν έχει εκείνη τη συνολική ευθύνη για το περιεχόμενό της, ήρθε η ώρα να ερωτηθεί σχετικά και ο Νίκος Μάνεσης.

Η εκπομπή «Ώρα για Μελέτη» του Alpha, βασίζεται στο «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» που αποτελεί την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού κάθε Σάββατο και Κυριακή. Ο Νίκος Μάνεσης από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει την επιμέλεια της εκπομπής της 42χρονης παρουσιάστριας. Αν και ο Τύπος είχε καταλάβει ότι η θέση του Νίκου Μάνεση ήταν εκείνη του αρχισυντάκτη της εκπομπής, η ανακοίνωση του Alpha μιλούσε για ενορχηστρωτή και εμψυχωτή της ομάδας της Ελεονώρας Μελέτη.

«Λοιπόν, 11 με 1, Ελεονώρα Μελέτη! Το ξεκαθαρίζουμε, το κλειδώνουμε! Εμείς, λοιπόν, τώρα τι κάνουμε με εντολές της σεβαστής διοίκησης; Αποφασίστηκε να ενοποιηθεί η ζώνη. Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή. Κρατάμε δηλαδή ουσιαστικά σαν δομή αυτό που κάνουμε το Σαββατοκύριακο αλλά , επειδή οι καθημερινές έχουν άλλες ανάγκες, το τερματίζουμε. Υπάρχει ήδη έτοιμη μια εκπομπή που την έχουμε σχεδιάσει μαζί με την Ελεονώρα και τη συντροφιά μας, με την Ελεονώρα μπροστά και εγώ σε ένα διαφορετικό ρόλο», είχε πει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μάνεσης, ανακοινώνοντας τη νέα εκπομπή στον «αέρα» του «Σαββατοκύριακου με τον Μάνεση».

Λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα κι ενώ η εκπομπή δεν σημειώνει την επιτυχία που ο σταθμός περίμενε, ξεκίνησαν οι φήμες που ήθελαν την Ελεονώρα Μελέτη να παραιτείται. «Δεν παραιτούμαι ποτέ. Ειδικά όταν δεν έχω την ευθύνη. Δεν ξέρω πώς βγήκε αυτή η είδηση», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων εκείνη στην ραδιοφωνική της εκπομπή με τον Νικόλα Ράπτη.

Η κάμερα του Πρωινού συνάντησε τον δημοσιογράφο και ο Νίκος Μάνεσης κλήθηκε να απαντήσει στα περί ευθύνης για το περιεχόμενο της εκπομπής. «Παιδιά δεν θα μιλήσω σε μια εκπομπή που είναι απέναντι στην Ελεονώρα Μελέτη! Θα αρχίσουν οι διαρροές μετά. Την καλημέρα μου στον Βαγγέλη Περρή. Γεια σας», είπε ο Νίκος Μάνεσης στον δημοσιογράφο Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα.

«Παιδιά, επιστρέφω στη δουλειά μου. Δεν ήμουν ποτέ αρχισυντάκτης στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη. Πρέπει να μάθετε πως το είχα πει πρώτα και μετά να το συζητήσουμε. Δεν κάνω δηλώσεις άλλες», συμπλήρωσε στη συνέχεια. Σύμφωνα με το Πρωινό και το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε οι σχέσεις μεταξύ της Ελεονώρας Μελέτη και τον Νίκο Μάνεση είναι σε οριακό σημείο.

«Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, εξελίχθηκε όμως πολύ σύντομα σε άκρως προβληματική. Οι διαφωνίες μεταξύ της Ελεονώρας Μελέτη είχαν να κάνουν με τη θεματολογία και την επιμέλεια της εκπομπής. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν μιλούν καθόλου μεταξύ τους», ανέφερε ο Αλέξης Μίχας στο Πρωινό, διευκρινίζοντας ότι επικοινωνούν μέσω των συνεργατών τους.

«Η Ελεονώρα Μελέτη ήθελε να έχει λόγο στην επιμέλεια της εκπομπής. Αλλά ο Νίκος Μάνεσης επέμενε ότι η επιμέλεια της εκπομπής είναι δική του», πρόσθεσε. Όπως αναφέρθηκε στο Πρωινό, υπάρχει όρος στο συμβόλαιο της Ελεονώρας Μελέτη να έχει την επιμέλεια των εκπομπών της. «Η Ελεονώρα Μελέτη θέλει να πάρει την επιμέλεια της εκπομπής. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια», ανέφερε ο δημοσιογράφος. Στο ρεπορτάζ του Πρωινού αναφέρθηκε και ένα περιστατικό το οποίο έφερε τις σχέσεις των δύο δημοσιογράφων στα άκρα. Το περιστατικό αφορούσε τη συμπεριφορά του Νίκου Μάνεση απέναντι σε δημοσιογράφους της ομάδας της Ελεονώρας Μελέτη.