CELEBRITIES

Ο Justin Timberlake δέχτηκε κατηγορίες κατά της Britney Spears και της Janet Jackson. Η δημόσια συγγνώμη και το σχόλιο της Jessica Biel

Rodin Eckenroth/Getty Images/Ideal Image

Με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Framing Britney Spears” των New York Times, το οποίο ουσιαστικά «πλαισιώνει» τη ζωή της pop star, η ίδια και τα πρόσωπα που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της, έχουν γίνει θέμα συζήτησης των ημερών. Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα, βρίσκεται ο πατέρα της, Jamie Spears, που παρουσιάζεται η πηγή των μεγαλύτερων προβλημάτων. Ο Justin Timberlake κατέχει τη δεύτερη θέση. Κάτι που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ και με βάση μάρτυρες ανθρώπων του κοντινού περιβάλλοντος της Britney Spears και του Justin Timberlake, ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε τον χωρισμό τους το 2002 για να προωθήσει την δική του καριέρα. Ήδη από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, το ντοκιμαντέρ έχει προκαλέσει σάλο με τους υποστηρικτές της Britney να έχουν δημιουργήσει και το ανάλογο hashtag #WeAreSorryBritney σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον #FreeBritney, με το οποίο απαιτείται η απομάκρυνση του πατέρα της.

Φυσικά, το ντοκιμαντέρ εκτός από το σκάνδαλο με την Britney, έδωσε ώθηση στην υπόθεση της Janet Jackson, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας την ανάρμοστη συμπεριφορά του Timberlake. Ο κακός χαμός δηλαδή.

Tο background των υποθέσεων: Britney Spears και Janet Jackson

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο χωρισμός Spears – Timberlake το 2002, ήταν ένα θέμα που είχε καλυφθεί αρκετά από τον τύπο. Εκμεταλλευόμενος την υπερβολική κάλυψη των ΜΜΕ, ο Justin Timberlake αποφάσισε να κατηγορήσει ανεπανόρθωτα την πρώην σύντροφό του για απιστία, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως απόλυτο θύμα. Έδωσε δηλαδή, extra τροφή στον Τύπο για ψυχολογικό πόλεμο κατά της Britney, απαλλάσσοντας τον εαυτό του από οποιαδήποτε ευθύνη. Όχι και τόσο ηθικό, Justin.

Όσο για την περίπτωση της Janet Jackson, υπενθυμίζουμε ότι ο τραγουδιστής κατά τη διάρκεια κοινής εμφάνισής τους με την αδελφή του Michael Jackson στο διάλειμμα του Super Bowl, την 1η Φεβρουαρίου του 2004 έσκισε το σουτιέν της τραγουδίστριας, αποκαλύπτοντας το στήθος της και προκαλώντας σοκ στη χώρα. Φυσικά, την τότε εποχή η Janet Jackson βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής και ήρθε αντιμέτωπη με slut-shaming χωρίς ουσιαστικά να φταίει πουθενά. Ο Justin Timberlake, από την πλευρά, εννοείται άφαντος, αφήνοντας την τραγουδίστρια ανυπεράσπιστη για κάτι που ο ίδιος προκάλεσε.

Η δημόσια απολογία του Justin Timberlake προς την Britney Spears και την Janet Jackson και το σχόλιο της Jessica Biel

Φυσικά, το βάρος της ηθικής ευθύνης έχει πέσει από όλες τις πλευρές αποκλειστικά στον Justin Timberlake. Ο οποίος μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη προς την Britney Spears και την Janet Jackson. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέμε εδώ στην Ελλάδα. Τώρα το κατά πόσο έχει νόημα για τα θύματα, είναι άλλη υπόθεση.

«Θέλω συγκεκριμένα να ζητήσω συγγνώμη από την Britney Spears και την Janet Jackson. Ατομικά στην κάθε μία, διότι νοιάζομαι και σέβομαι αυτές τις γυναίκες και γνωρίζω ότι απέτυχα. Λυπάμαι για αυτές τις στιγμές στη ζωή μου ή τις πράξεις μου που συνέβαλαν στο πρόβλημα ή που μονοπώλησα τον λόγο ή που δεν εκφράστηκα δίκαια. Ξέρω ότι δεν στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων αυτών. Όπως και σε πολλές άλλες. Επωφελήθηκα από ένα σύστημα που προκρίνει τον μισογυνισμό και τον ρατσισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Justin Timberlake απευθυνόμενος προς τις δυο τραγουδίστριες.

Η Jessica Biel αποφάσισε να πάρει θέση με τον δικό της τρόπο και να εκφράσει την υποστήριξή της προς τον σύζυγό της, σχολιάζοντας την δημοσίευση. «Σ’ αγαπώ» έγραψε χαρακτηριστικά η Jessica Biel που φαίνεται να συγχωρεί τον σύζυγό της για ένα θέμα που ουσιαστικά δεν την αφορά. Καθώς η ίδια ουδέποτέ υπήρξε το θύμα.