CELEBRITIES

Britney Spears: Ο πατέρας της έχασε τον αποκλειστικό έλεγχο της περιουσίας της

ⓒ 2021 Rich Fury/Associated Press

Μια μικρή αλλά πολύ ελπιδοφόρα νίκη για το κίνημα #FreeBritney. Σύμφωνα με το Variety, ένας δικαστής απέρριψε την ένσταση του πατέρα της Britney Spears, Jamie, να συνεχίσει να έχει την αποκλειστική ευθύνη της περιουσίας της. Από τον περασμένο Νοέμβριο η δικαστής Brenda Penny έχει ορίσει ως συνεπιμελητή για την περιουσία της Britney Spears την εταιρεία Bessemer Trust Co. κατόπιν απαίτησης της πλευράς της τραγουδίστριας. Και παρόλο που αρνήθηκε να αφαιρέσει εντελώς τον Jamie Spears από τον έλεγχο της περιουσίας της, τουλάχιστον η συνεπιμέλεια παραμένει.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγο μόνο καιρό αφού κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ “Framing Britney” οι θεατές του οποίου ξέρουν ότι η Britney Spears θέλει να απαλλαγεί από τον 12ετή έλεγχο του πατέρα της στην περιουσία της. «Δεν είναι μυστικό ότι η πελάτισσά μου δεν θέλει τον πατέρα της να βρίσκεται στη συνεπιμέλεια, αλλά καταλαβαίνουμε ότι το να τον βγάλουμε εντελώς από αυτή τη θέση, είναι μία διαφορετική υπόθεση», είχε πει ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Samuel Ingham.

Σχετικά με την απόφαση να οριστεί ως συνεπιμελητής η εταιρεία Bessemer, ο δικηγόρος της δήλωσε στο δικαστήριο ότι ελπίζει να δημιουργήσει «έναν ισότιμο καταμερισμό της ευθύνης, με την ελπίδα να συζητήσουν και να ορίσουν από κοινού τον καλύτερο τρόπο να χειριστούν την πολύπλοκη περιουσία προς όφελος της πελάτισσάς μου». Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της Britney Spears, θα πρέπει οι δύο διαχειριστές της περιουσίας της να αποφασίσουν ένα budget και ένα πλάνο επενδύσεων στο άμεσο μέλλον.

Britney Spears O Jamie Spears και η κόρη του Britney Spears. / ⓒ 2021Associated Press
O Jamie Spears και η κόρη του Britney Spears.

Η ακρόαση αυτή, έλαβε χώρα μία εβδομάδα μετά την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ των New York Times που προβλήθηκε από το Hulu. Παρέστησαν δε έξω από το δικαστήριο αρκετοί ακτιβιστές του κινήματος #FreeBritney. Το δικαστήριο αναμένεται να επαναλάβει τις ακροάσεις για την υπόθεση στις 17 Μαρτίου και τις 27 Απειλίου. Και παρόλο που σύμφωνα με τον σύντροφο της Britney Spears, Sam Asghari, ο πατέρας της παραμένει «εντελώς μ@@@@@@», δεν είναι πια ο μόνος που διαχειρίζεται την περιουσία της κόρης του.

Το κίνημα #FreeBritney που είχε εξελιχθεί σε ανοδικό φαινόμενο στα social media, είχε στο παρελθόν χαρακτηριστεί ως μία φάρσα από την Page Six των New York Times. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Britney Spears το αναγνώρισε σε έγγραφό της προς το δικαστήριο του Los Angeles. Η ίδια το στηρίζει, θέλοντας η μάχη της να πάρει επιτέλους δημοσιότητα. Ζήτησε οι ακροάσεις της στο δικαστήριο για την υπόθεση του πατέρα της και της επιτροπείας του στη ζωή της να γίνουν δημόσιες. Εκείνος είχε κρατήσει ως τώρα την υπόθεση αυστηρά ιδιωτική.

Britney Spears Μέλη του κινήματος #FreeBritney έξω από δικαστήριο του Los Angeles την ημέρα της ακρόασης. / ⓒ 2021 Chris Pizzello/Associated Press
Μέλη του κινήματος #FreeBritney έξω από δικαστήριο του Los Angeles την ημέρα της ακρόασης.

Britney Spears ⓒ 2021 Chris Pizzello/Associated Press

Το 2008 όταν ο Jamie Spears ανέλαβε την επιτροπεία της ζωής της κόρης του, η Britney Spears περνούσε μια δύσκολη ψυχικά και προσωπικά περίοδο και η κίνησή του έμοιαζε ως μια υπεύθυνη και σωστή εξέλιξη και στην ίδια. Ωστόσο η επιτροπεία στις ΗΠΑ τυπικά χρησιμοποιείται για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών και των ατόμων με νοητική αναπηρία. Η Britney Spears περίμενε αυτή να είναι μια προσωρινή κατάσταση. 12 χρόνια μετά η μητέρα δύο αγοριών και pop star σε όλο τον πλανήτη, θέλει τη ζωή της πίσω. Μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, φαίνεται ότι μπορεί και να την πάρει κάποια στιγμή. Το #FreeBritney πέτυχε μια νίκη. Μικρή αλλά ελπιδοφόρα.

Όσο για την ίδια την Britney Spears, εκείνη έχει ξεκινήσει ένα μακρύ, αργό ταξίδι να ανακτήσει τις πνευματικές και συναισθηματικές της δυνάμεις σε αυτά τα χρόνια από την πολύ δημόσια «πτώση» της. Σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει τα δικά της show στο Las Vegas. Να ανακτήσει την κηδεμονία των παιδιών της. Να κρατήσει τη ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μια δημοσιότητα που από παιδί την ακολουθούσε και της στέρησε πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να φανταστεί. Στο ντοκιμαντέρ “Framing Britney” βλέπεις ακριβώς πώς έγινε αυτό. Και καταλαβαίνεις λίγο καλύτερα ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα στον αγώνα της Britney Spears είναι η επανάκτηση της αξιοπρέπειάς της. Θα συμβεί, αργά ή γρήγορα. Πιστεύουμε σε εκείνη. Πιστεύει κι η ίδια στον εαυτό της.