CELEBRITIES

#FreeBritney: Η Britney Spears σε «πόλεμο» με τον πατέρα της. Δεν θα τραγουδήσει ξανά όσο εκείνος ελέγχει τη ζωή της

ⓒ 2021 Rich Fury/Associated Press

Εδώ και αρκετό καιρό η Britney Spears δίνει μια σιωπηλή δικαστική μάχη για να μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της. Κι όταν λέμε της ζωής της, εννοούμε κάθε πιθανό τομέα αυτής, από την καριέρα της ως τα οικονομικά της αλλά και την προσωπική της ζωή. Ο έλεγχος αυτός είχε παραδοθεί από το 2008 νόμιμα στον πατέρα της, Jamie. Η Britney Spears πλέον δηλώνει πως τον φοβάται.

Το κίνημα #FreeBritney που είχε εξελιχθεί σε ανοδικό φαινόμενο στα social media, είχε χαρακτηριστεί ως μία φάρσα από την Page Six των New York Times. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Britney Spears το αναγνώρισε σε έγγραφό της προς το δικαστήριο του Los Angeles. Η ίδια το στηρίζει, θέλοντας η μάχη της να πάρει επιτέλους δημοσιότητα. Ζήτησε οι ακροάσεις της στο δικαστήριο για την υπόθεση του πατέρα της και της επιτροπείας του στη ζωή της να γίνουν δημόσιες. Εκείνος είχε κρατήσει ως τώρα την υπόθεση αυστηρά ιδιωτική.

Η τελευταία δικαστική εξέλιξη στην διαμάχη τους για την 12ετή επιτροπεία του Jamie Spears στη ζωή της Britney, έκρυβε μια νίκη για την pop star.. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πατέρας της θα παραμείνει προς το παρόν ο επίτροπος για τη ζωή της Britney, αλλά ο δικαστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον αποσύρει από τη θέση αυτή στο μέλλον. Επιπλέον σύμφωνα με τους LA Times, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Britney Spears να μπει και κάποιος συνεπιμελητής στην περιουσία της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ορίστηκε η ιδιωτική εταιρεία Bessemer Trust σε αυτή τη θέση.

Η Britney Spears δεν θα τραγουδήσει ξανά όσο ο πατέρας της ελέγχει την καριέρα της

Η Britney Spears δεν έχει παραστεί σε καμία από τις ακροάσεις και εκπροσωπείται από τον δικηγόρο της, Samuel D. Ingham III. Μέσω εκείνου μετέφερε στο δικαστήριο μια σοβαρή απόφαση που πήρε για το μέλλον της καριέρας της. Η τραγουδίστρια απέχει από το τραγούδι από το 2019. Τώρα δηλώνει ότι δεν θα τραγουδήσει ξανά όσο ο πατέρας της είναι υπεύθυνος για την καριέρα της.

«Η πελάτης μου με πληροφόρησε ότι φοβάται τον πατέρα της. Δεν θα τραγουδήσει ξανά αν εκείνος έχει τον έλεγχο της καριέρα της», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Britney Spears στο δικαστήριο. Ακολούθησαν οι ενστάσεις των συνηγόρων του πατέρα της Britney Spears αλλά και το επιχείρημα ότι με τον έλεγχο που ασκεί εκείνος η περιουσία της έχει πολλαπλασιαστεί. «Από χρεωμένη έχει πλέον πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια όσο είναι υπό την προστασία του», είπε ο συνήγορος του Jamie Spears.

Britney Spears O Jamie και η Britney Spears / AP Photo
O Jamie και η Britney Spears

Ο δικηγόρος της τραγουδίστριας την χαρακτήρισε στη συνέχεια λειτουργικότατη και σημείωσε ότι τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει τι κάνει ο πατέρας της στο όνομά της, καθώς όπως ισχυρίζεται δεν της επικοινωνεί τις κινήσεις του. Συγκεκριμένα όπως είπε ο Ingham οι δυο τους δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου μεταξύ τους.

Το κίνημα #FreeBritney μπορεί και πάλι να ελπίζει

Το 2008 όταν ο Jamie Spears ανέλαβε την επιτροπεία της ζωής της κόρης του, η Britney Spears περνούσε μια δύσκολη ψυχικά και προσωπικά περίοδο και η κίνησή του έμοιαζε ως μια υπεύθυνη και σωστή εξέλιξη και στην ίδια. Ωστόσο η επιτροπεία στις ΗΠΑ τυπικά χρησιμοποιείται για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών και των ατόμων με νοητική αναπηρία. Η Britney Spears περίμενε αυτή να είναι μια προσωρινή κατάσταση. 12 χρόνια μετά η μητέρα δύο αγοριών και pop star σε όλο τον πλανήτη, θέλει τη ζωή της πίσω. Μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, φαίνεται ότι μπορεί και να την πάρει κάποια στιγμή. Το #FreeBritney πέτυχε μια νίκη. Μικρή αλλά ελπιδοφόρα.

To κίνημα #FreeBritney ξεκίνησε μετά την τελευταία εισαγωγή της Britney Spears σε μία μονάδα ψυχικής υγείας τον Απρίλιο του 2019. Όπως είχε πει τότε στο Instagram ήθελε να πάρει χρόνο για τον εαυτό της. Οι fan της καθώς κι ένα podcast που έχει αφιερωθεί στα ενίοτε ξεκαρδιστικά Instagram posts της pop star, μίλησαν για την κρυφή δικαστική μάχη που δίνεται μεταξύ του πατέρα της και της Britney Spears για την παράταση η μη της επιτροπείας του. Σύμφωνα με τους fan και το podcast η επιτροπεία αυτή περισσότερο εκμεταλλευόταν την τραγουδίστρια παρά τη βοηθούσε να γίνει όλο και καλύτερα.