CELEBRITIES

Ναταλία Δραγούμη: «Κάποιος χρησιμοποιούσε γυμνές σκηνές μου σε πορνογραφική σελίδα»

Instagram.com/nataliadragoumi

Η Ναταλία Δραγούμη σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή της ΕΡΤ, Αυτός και ο άλλος, αποκάλυψε ένα ρίσκο που παίρνουν οι ηθοποιοί όταν γυρίζουν γυμνές σκηνές, το οποίο μπορεί και να μην το είχες σκεφτεί ως τώρα. Το σώμα για τους ηθοποιούς, όπως και η φωνή και το πρόσωπό τους, είναι ένα εκφραστικό εργαλείο, ένα εργαλείο της δουλειάς τους, που για τις ανάγκες των γυρισμάτων μίας ταινίας ή μίας τηλεοπτικής σειράς μπορεί να μείνει γυμνό μπροστά στην κάμερα. Μπορεί να καταγραφεί σε σκηνές που αποδίδουν τα συναισθήματα και τις πράξεις των ηρώων που εκείνοι ενσαρκώνουν. Το σώμα τους, που σε κάθε περίπτωση παραμένει δικό τους. Τι; όχι;

Κι όμως όχι. Η Ναταλία Δραγούμη μιλώντας για τις γυμνές σκηνές που έχει γυρίσει στον κινηματογράφο, αποκάλυψε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κάποτε για κάποιο διάστημα το σώμα της δεν ήταν δικό της πια. Για να εξηγούμαι, η εικόνα της ήταν που δεν ανήκε καν στους δημιουργούς της όποιας ταινίας και σειράς, αφού είχε πέσει στα χέρια κάποιου επιτήδειου, ο οποίος απομόνωνε γυμνές σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες και τις χρησιμοποιούσε σε πορνογραφική σελίδα προκειμένου να δελεάσει τους χρήστες της και να αποσπάσει χρήματα.

«Όταν αποφασίζεις να κάνεις γυμνό, δεν μπορείς να το μετανιώσεις μετά», δήλωσε αρχικά η Ναταλία Δραγούμη στην εκπομπή, μιλώντας για το κομμάτι των γυμνών φωτογραφίσεων της για φωτογραφικά λευκώματα ή περιοδικά. «Αποφασίζεις να το κάνεις, ξέχασε το. Δεν μπορείς να ελέγξεις σε ποιο σπίτι θα πάει ή να κρύβεις τα βιβλία», πρόσθεσε κι έπειτα αναφέρθηκε στην παγίδα του διαδικτύου.

«Κάτι πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο δεν το είχα υπόψιν μου τότε, ήταν το Internet. Δεν το ήξερα. Αν ήξερα ότι μπορεί να πάρουν σκηνές, χωρίς να πας να δεις την ταινία ή το σίριαλ, εκεί μπορεί να το είχα ξανασκεφτεί», είπε η Ναταλία Δραγούμη.

Η απίστευτη περιπέτεια που έζησε με τις γυμνές σκηνές της στο διαδίκτυο η Ναταλία Δραγούμη

«Έχει γίνει δικαστήριο, είμαστε περίπου 50 ηθοποιοί, που ένας άνθρωπος μας πήρε σκηνές από σίριαλ και έβγαλε πάρα πολλά λεφτά, γιατί τότε στο διαδίκτυο, πλήρωνες. Υπάρχει μία ειδική κάρτα κι έβαζε εμάς για βιτρίνα από σκηνές, όπως η δική μου στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, τον Εργένη. Έβαζε εμάς, πλήρωνε αυτός που ήθελε να το δει και μετά πήγαινε σε σκληρό πορνογραφικό υλικό, που δεν είχε καμία σχέση με εμάς. Έλληνας ήταν, που τελικά δικάστηκε και πλήρωσε. Αυτό, αν ήξερα ότι θα κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο έτσι, από τη στιγμή που δεν είναι φωτογράφιση, είναι μία ταινία και δεν το ξέρεις αυτό από πριν», πρόσθεσε η Ναταλία Δραγούμη.

Οι ηθοποιοί, το σώμα των οποίων είναι ένα εκφραστικό εργαλείο, είχε γίνει εργαλείο παράνομου κέρδους στα χέρια κάποιου. Αυτός ο ένας δικάστηκε, όπως είπε η Ναταλία Δραγούμη, με την πολύτιμη βοήθεια του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνω Ηθοποιών, του Διόνυσου δηλαδή. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το παράδειγμα ήταν αρκετό για να μην υπάρχουν άλλοι.

Όταν είχε αποκαλύψει τις αντιδράσεις των παιδιών της σε αυτές τις γυμνές εικόνες

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ναταλία Δραγούμη, μιλά για τις γυμνές φωτογραφίσεις και σκηνές είχε γυρίσει στο παρελθόν. Η ηθοποιός είχε αναφερθεί σε αυτές, αλλά και στην συγκεκριμένη περιπέτειά της, στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The Tonight Show. Αφορμή για εκείνη την αναφορά ήταν τα σκληρά λόγια που της είχε πει η κόρη της, Κλειώ Ρόμπερτς, σε μικρή ηλικία για το επάγγελμα που ακολουθεί η ηθοποιός.

«Μου είχε πει η κόρη μου δύο πράγματα, πολύ μικρή όμως. Είχε πει ότι πρώτον δεν θέλει να γίνει ηθοποιός γιατί θέλει να είναι περισσότερο με τα παιδιά της. Είχε συνδυάσει το ηθοποιός με την απουσία. Και είχε πει επίσης πως δεν θέλει να γίνει ηθοποιός γιατί “δεν θέλω να γκουγκλάρω το όνομά μου και να με βλέπω γυμνή”. Ήταν πολύ σκληρά και τα δύο», είχε αναφέρει τότε η Ναταλία Δραγούμη.

Η ίδια προσπάθησε να βρει έναν τρόπο να πάψουν να εμφανίζονται οι γυμνές της φωτογραφίες στο ίντερνετ όπως διευκρίνισε. «Κοίταξα να δω αν υπάρχει τρόπος να μην εμφανίζονται αυτές οι φωτογραφίες. Είναι σχεδόν υποκλοπή γιατί πολύ συχνά γίνεται αυτό στη δουλειά μας και είναι παράνομο. Υπάρχει μέσα σε μια ταινία μια ερωτική σκηνή και κάποιος την απομονώνει και την βγάζει μόνη της. Υπάρχουν sites που έλεγαν πληρώστε για να δείτε γυμνούς τους ηθοποιούς ξεκινούσε το βίντεο με την ερωτική σου σκηνή από την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο και έπειτα περνούσε σε σκληρό πορνό άλλων γυναικών. Το διαδίκτυο έχει πολλά καλά γενικά, αλλά έχει κι αυτά. Έχει γίνει και δίκη και έχουμε κερδίσει πολλοί ηθοποιοί μαζί με τον Διόνυσο και τα δικαιώματα των ηθοποιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Της το εξήγησα τότε γιατί ήταν μικρούλα και δεν έχει τέτοια θέματα πια. Πέρσι που έκανα ένα επεισόδιο στο “Ου φονεύσεις” τους το είπα από πριν ότι είναι μια σειρά που μπορεί να έχει και βία και σεξ και φόνους και κάποιο γυμνό. Για να είναι προετοιμασμένα μην τους πει κάποιος κάτι. Κι επειδή ήταν μεγάλα πια μου είπαν “Έλα ρε μαμά τώρα τι μας λες; Ας τολμήσει να μας πει κάποιος κάτι”», πρόσθετε η Ναταλία Δραγούμη.