CELEBRITIES

Kate Middleton: Οι αλλαγές (;) στα βασιλικά καθήκοντά της λόγω του καρκίνου

Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

Ένα παρατεταμένο διάστημα απουσίας από τη δημόσια σφαίρα και μερικές κακά -και κακώς- επεξεργασμένες φωτογραφίες της Kate Middleton ήταν αρκετά για να γεμίσει ο κόσμος των social media με θεωρίες συνωμοσίας που δεν είχαν σταματημό. Το γεγονός αυτό ανάγκασε, έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα, την ίδια να ενημερώσει μόνη της, μέσα από ένα βίντεο, το κοινό για την πορεία της υγείας της. Στα 42 της χρόνια η Kate Middleton δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο και το γεγονός αυτό ενδεχομένως δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο τον ρόλο της ως Πριγκίπισα της Ουαλίας, σύμφωνα με σχετικές πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Us Weekly, η Kate Middleton βρίσκεται σε καλό στάδιο ανάρρωσης με τις προληπτικές χημειοθεραπείες να αποδίδουν. «Η Kate αισθάνεται αρκετά δυνατή και ασχολείται πολύ με τα παιδιά. Είναι ένας ενεργός γονιός», αναφέρει άνθρωπος από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας στο αμερικανικό περιοδικό.

Kate Middleton: Οι αλλαγές (;) στα καθήκοντά της μετά τη διάγνωση καρκίνου

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, «η ανάρρωση της Kate πηγαίνει καλά. Δεν είναι σε θέση να δει πολύ κόσμο, επειδή είναι επιρρεπής στο να αρρωστήσει και δεν θέλουν να την εκθέσουν σε κίνδυνο, αλλά είναι εδώ, παρούσα». Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πιθανότητα η πριγκίπισσα της Ουαλίας να μην επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα ή έστω να μην έχει τις ίδιες αρμοδιότητες, δεν έχει αποκλειστεί.

«Θα επιστρέψει στα καθήκοντά της όταν λάβει το πράσινο φως από τους γιατρούς. Τότε, η ομάδα της θα αποφασίσει τι θα είναι σε θέση να αναλάβει. Μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ στο ρόλο που την είδε ο κόσμος πριν», ανέφερε o Βρετανός σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και ειδικός πάνω σε βασιλικά θέματα, Richard Fitzwilliams.

Η δημόσια ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της πριν μερικούς μήνες

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, όπως είχε ανακοινωθεί από το παλάτι του Kensington τον Ιανουάριο του 2024. Το βίντεο, για το οποίο μιλήσαμε στην αρχή του άρθρου, καταγράφηκε στο παλάτι του Windsor την Τετάρτη 20 Μαρτίου του 2024. Η Kate Middleton άνοιξε την καρδιά της, αλλά δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για το είδος του καρκίνου από το οποίο πάσχει ή το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Όπως είπε η Kate Middleton χρειαζόταν χρόνο για να αναρρώσει από εκείνη την επέμβαση ώστε να ξεκινήσει «προληπτική χημειοθεραπεία», όπως της συνέστησε η ιατρική ομάδα η οποία την έχει αναλάβει. «Ήταν απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων. Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε ότι πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας», είπε η πριγκίπισσα της Ουαλίας στο μήνυμά της, μέσω του οποίου απευθύνθηκε στο κοινό καθισμένη σε ένα παγκάκι.

Στο συγκινητικό της μήνυμα η Kate Middleton αναφέρθηκε, επίσης, στα 3 παιδιά της, πρίγκιπες George, Charlotte και Louis. «Μας πήρε χρόνο να τους εξηγήσουμε τα πάντα με τον τρόπο που πρεπει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όπως τους είπα, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. Στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα μου. Το να έχω τον William δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας», πρόσθεσε η Kate Middleton.