CELEBRITIES

Kate Middleton: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει σύμφωνα με βασιλική πηγή;

Victoria Jones/Pool Photo via AP, File/ AP Images

Δεν πάει καιρός που η πριγκίπισσα της Ουαλίας Kate Middleton σόκαρε όλο τον κόσμο, όταν αποκάλυψε μόνη της μέσα από βίντεο, ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Η νόσος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης, στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του χρόνου.

Η Kate Middleton χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, όπως είχε ανακοινωθεί από το παλάτι του Kensington τον Ιανουάριο του 2024. Όπως είπε η ίδια χρειαζόταν χρόνο για να αναρρώσει από εκείνη την επέμβαση, ώστε να ξεκινήσει «προληπτική χημειοθεραπεία», όπως της συνέστησε η ιατρική ομάδα, η οποία την έχει αναλάβει.

Η είδηση έρχεται σε μία ιδιαίτερη περίοδο για τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ότι και ο ίδιος πάσχει από καρκίνο. Όσον αφορά όμως την υγεία της, στο βίντεο που καταγράφηκε στο παλάτι του Windsor την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος του καρκίνου από το οποίο πάσχει ή το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Από την πλευρά του, ο Marc Roche, δημοσιογράφος που ειδικεύεται στην κάλυψη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μίλησε στο γαλλικό Gala για τα πρόσφατα γεγονότα, που κλόνισαν το στέμμα και για τη σοκαριστική διάγνωση του καρκίνου της Kate Middleton.

Όπως σημείωσε ο Marc Roche, «Κανείς δεν το περίμενε. Αλλά πρέπει να πούμε ότι το Παλάτι του Kensington είπε ψέματα, διότι είχε αποκλείσει την ιδέα του καρκίνου. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε να είχαν βιαστεί τόσο πολύ να διαψεύσουν τον καρκίνο. Για άλλη μια φορά, επρόκειτο για ένα επικοινωνιακό λάθος, που οφείλεται στο νεαρό της ηλικίας των συμβούλων ή απλώς στην έλλειψη εμπειρίας τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ούτε ο Τύπος το γνώριζε, εκτός από τα προνομιούχα μέλη της δεξαμενής Τύπου που καλύπτει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, που ενημερώθηκαν λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Απλά επειδή το βίντεο παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής και οι εφημερίδες του Σαββάτου είναι οι εφημερίδες με τις περισσότερες πωλήσεις. Έπρεπε να τους δώσουμε λίγο χρόνο πριν από το κλείσιμο».

Όσο για το γιατί η Kate Middleton, έκανε την ανακοίνωση με βίντεο και όχι με επίσημη δήλωση, ο βασιλικός εμπειρογνώμονας επεσήμανε:

«Η Kate Middleton είναι ερασιτέχνης φωτογράφος που έχει εργαστεί στον χώρο της μόδας, οπότε τα οπτικά στοιχεία είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτήν. Προσέχει πάντα πολύ την εμφάνισή της, την εικόνα της, γυμνάζεται συνεχώς και τρώει πολύ λίγο. Και όπως έλεγε πάντα η Ελισάβετ Β’: “Πρέπει να σε δει κανείς για να σε πιστέψει”. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η σκηνοθεσία αυτού του βίντεο. Μόνη της σε ένα παγκάκι σε έναν κήπο, με τζιν, με ελάχιστο μακιγιάζ, με μόνη βασιλική πτυχή το δαχτυλίδι της Λαίδης Diana. Ο βρετανικός λαός ανακάλυψε τον ήχο της φωνής της, κάτι που είναι πολύ σπάνιο γιατί σπάνια εκφράζεται δημόσια. Η Kate Middleton θέλησε να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στον λαό και ειδικότερα να απευθυνθεί στη νέα γενιά, που είναι ένα από τα αδύνατα σημεία της μοναρχίας».

Για το αν θα έπρεπε η Kate Middleton, να είχε μιλήσει νωρίτερα σχετικά με το σκάνδαλο της επεξεργασμένης φωτογραφίας, επεσήμανε:

«Πιστεύω επίσης ειλικρινά ότι δεν έπρεπε ποτέ να ζητήσει συγγνώμη. Δεν είναι αντάξιο της θέσης της, δεν είναι αντάξιο μιας μελλοντικής βασίλισσας. Η Ελισάβετ Β’ δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Μετά την ανακοίνωση-σοκ για τον καρκίνο της Kate Middleton, όλα έχουν ξεχαστεί. Αλλά υπήρξε σαφώς μια σημαντική παρεξήγηση. Στο παρασκήνιο, λίγοι άνθρωποι τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους στον Κάρολο Γ’, αλλά και στον πρίγκιπα William.

Όταν η Kate Middleton πρότεινε αυτήν τη φωτογραφία, κανείς δεν σκέφτηκε να τη ρωτήσει αν είχε τροποποιηθεί ή όχι. Πρέπει να ρετουσάρισε η ίδια τη φωτογραφία ή κάποιος κοντινός της άνθρωπος. Είναι βέβαιο ότι όλα έλαβαν χώρα στην ιδιωτική σφαίρα. Η φωτογραφία θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο οικογενειακό άλμπουμ. Στην εποχή της Ελισάβετ Β’ κλήθηκαν μεγάλοι επαγγελματίες, όπως η Cecil Beaton και η Annie Leibovitz. Αλλά η Kate Middleton και ο William θέλουν πάση θυσία να ελέγχουν την εικόνα τους και αυτό έχει οδηγήσει σε πολλά ολισθήματα. Αλλά να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα απολυθεί – η εταιρεία έχει μια πολύ πατερναλιστική τάση. Πρέπει πραγματικά να βάλεις φωτιά στο παλάτι για να απολυθείς, και η Ουαλία δυσκολεύεται πολύ να κάνει προσλήψεις. Για την ακρίβεια, ψάχνουν κάποιον για να ενισχύσουν την ψηφιακή τους ομάδα, αλλά δεν μπορούν να βρουν κανέναν. Ταυτόχρονα, προσφέρουν μισθό 2.500 ευρώ τον μήνα για τη θέση, που δεν είναι ακριβώς ελκυστικός».

Και εκτίμησε τη μορφή του καρκίνου από την οποία πάσχει η Kate Middleton:

«Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, όλα δείχνουν ότι έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή και πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Όπως εξήγησε, η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο».

Σχετικά με το πότε θα επιστρέψει η πριγκίπισσα της Ουαλίας στις υποχρεώσεις της ο Roche είπε στο γαλλικό Gala:

«Δεν θα είναι το Πάσχα, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Αντιθέτως, γίνεται λόγος για τον Ιούνιο/Ιούλιο, ίσως στις βασιλικές ιπποδρομίες στο Άσκοτ. Γνωρίζοντας την επιθυμία της να δείχνει πάντα στα καλύτερά της, θα επιστρέψει όταν θα έχει αναρρώσει πλήρως. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν πρέπει να περιμένουμε νέο δελτίο Τύπου. Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επικοινωνία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της».