ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Kate Middleton: Ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Η συγκινητική αναφορά στα παιδιά της

©2023 Toby Melville/Pool Photo/ AP IMAGES

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας διαγνώστηκε με καρκίνο και μετά από μήνες θεωριών συνωμοσίας που αφορούσαν την υγεία της, αποφάσισε να ανακοινώσει μόνη της στο κοινό την κατάσταση της υγείας της. Η Kate Middleton έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω βίντεο στον κόσμο, στο οποίο ανέφερε ότι ο καρκίνος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του χρόνου.

Στα 42 της χρόνια η Kate Middleton θα δώσει τη δική της μάχη με τον καρκίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, όπως είχε ανακοινωθεί από το παλάτι του Kensington τον Ιανουάριο του 2024. Όπως είπε η Kate Middleton χρειαζόταν χρόνο για να αναρρώσει από εκείνη την επέμβαση ώστε να ξεκινήσει «προληπτική χημειοθεραπεία», όπως της συνέστησε η ιατρική ομάδα η οποία την έχει αναλάβει.

Η είδηση έρχεται σε μία ιδιαίτερη περίοδο για τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ότι και ο ίδιος πάσχει από καρκίνο.

«Ήταν απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων. Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε ότι πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας», είπε η πριγκίπισσα της Ουαλίας στο μήνυμά της, μέσω του οποίου απευθύνθηκε στο κοινό καθισμένη σε ένα παγκάκι.

Στο συγκινητικό της μήνυμα η Kate Middleton αναφέρθηκε στα 3 παιδιά της, πρίγκιπες George, Charlotte και Louis. «Μας πήρε χρόνο να τους εξηγήσουμε τα πάντα με τον τρόπο που πρεπει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όπως τους είπα, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. Στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα μου. Το να έχω τον William δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας», πρόσθεσε η Kate Middleton.

Το βίντεο καταγράφηκε στο παλάτι του Windsor την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ενώ η Kate Middleton δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος του καρκίνου από το οποίο πάσχει ή το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

«Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν μπορέσω, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψη», ανέφερε η Kate Middleton και το παλάτι του Kensington σίγουρα θα ακολουθήσει αυτή την επιθυμία και δεν θα αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ζήτημα της υγείας της.