CELEBRITIES

Η Christina Aguilera κάνει unfollow την Britney Spears εξαιτίας ενός χοντροφοβικού post

instagram.com/britneyspears/

Η Christina Aguilera έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Britney Spears στα νεανικά τους χρόνια στην σειρά Mickey Mouse Club και οι σχέσεις τους ήταν άριστες όλα αυτά τα χρόνια της πορείας τους στην showbiz – σε αντίθεση με τις φήμες που τις ήθελαν να είναι frenemies στο βωμό του στέμματος της pop μουσικής.

Η Christina Aguilera μάλιστα, στήριξε δημοσίως τη Britney Spears όταν η δεύτερη ζήτησε τον Ιούνιο του 2021, μετά από 13 χρόνια, να «ελευθερωθεί», από την υποχρεωτική, καταπιεστική κηδεμονία των γονιών της που την ταλαιπωρούσε και δεν της επέτρεπε να κάνει τη ζωή της, όπως επιθυμούσε.

Τώρα που η Britney Spears, μπορεί πλέον να πει ανοιχτά όλα όσα τόσα χρόνια έκρυβε, χρησιμοποιεί τα social media – και κυρίως το instagram – ως το μέσο εκείνο για να επικοινωνήσει ό,τι θέλει. Είτε θέλει να πει ότι αρραβωνιάστηκε, ότι έμεινε έγκυος, ότι απέβαλε, είτε απλά να προχωρήσει σε περαιτέρω καταγγελίες ενάντια στους γονείς και την αδερφή της ή και να έρθει σε δημόσια διαμάχη με τον γιο της. Μια ήταν όμως η δημοσίευση εκείνη που ανέφερε την Christina Aguilera και έκανε την τραγουδίστρια να πατήσει το κουμπί του unfollow. 

Το post με το body shaming που εξόργισε τους ακολούθους της Spears και την Aguilera

Η Britney Spears έκανε μια ανάρτηση στην οποία ήθελε να μιλήσει για το σώμα της και την αυτοπεποίθησή της. Το έκανε όμως με έναν πολύ λάθος τρόπο. Χρησιμοποίησε μια ατάκα του κωμικού Rodney Dangerfield, η οποία ακόμα και σαν κομμάτι σατιρικού κειμένου σήμερα, δεν θα αποσπούσε και διθυραμβικές κριτικές. «Κατάλαβα ότι υπήρχε μόνο ένας τρόπος να δείχνω αδύνατος: να συχνάζω με χοντρούς ανθρώπους», διαβάζουμε στην ανάρτησή της τραγουδίστριας και τα καμπανάκια του body shaming σήμαναν μόλις ρυθμικά.

Ο κόσμος όμως είχε τις ενστάσεις του κυρίως για τα όσα έγραψε η Britney Spears κάτω από τη δημοσίευσή της. «Μακάρι να είχα επιλέξει τις νταντάδες για τα παιδιά μου…τους χορευτές μου…Θέλω να πω αν είχα τους χορευτές της Christina Aguilera θα έδειχνα εξαιρετικά μικρή (σ.σ. αδύνατη). Γιατί να μην το συζητήσουμε αυτό; Δεν πιστεύετε ότι η αυτοπεποίθησή μου θα ήταν καλύτερη αν διάλεγα το πού ζω και τι τρώω, ποιον παίρνω τηλέφωνο, με ποιον βγαίνω ραντεβού και ποιος ήταν μαζί μου στη σκηνή; Είναι δύσκολο καμια φορά τώρα που βλέπω πόση από τη γυναικεία φύση μου αφαιρέθηκε εκείνη την εποχή και κανείς δεν έλεγε τίποτα. Θα είμαι, λοιπόν, εδώ να μιλάω για πράγματα που οι άνθρωποι δεν μιλούσαν ποτέ», ανέφερε η Spears στην ανάρτησή της.

Η Britney Spears είναι χοντροφοβική;

Όπως φαντάζεσαι, η ξεκάθαρη body shaming αναφορά στους χορευτές της Aguilera, ήταν που εξόργισε τους fans και – σύμφωνα με το pagesix – και την ίδια την τραγουδίστρια, η οποία δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά έκανε unfollow την Spears, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά της. Τα περισσότερα σχόλια ανέφεραν πολύ σωστά πως η αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας δεν προέρχεται, ούτε τροφοδοτείται από τα κιλά της. Με τη λέξη «χοντροφοβία» να εμφανίζεται ανάμεσα στα όσα της έγραφαν, το θέμα είναι επίσης πως η Britney Spears δηλώνει ανερυθρίαστα ότι δεν αντιμετωπίζει τους χορευτές της ως επαγγελματίες που δουλεύουν σκληρά, αλλά ως ανθρώπινα props που υπάρχουν μόνο και μόνο για να διαμορφώνουν το πώς φαίνεται στον κόσμο ο καλλιτέχνης που πλαισιώνουν.

Η Britney Spears μπορεί να θέλει πλέον να μιλά για όλα όσα την απασχολούν και να χρησιμοποιεί τα social media χωρίς να της ασκούν έλεγχο, αλλά δυστυχώς αποδεικνύει συχνά – πυκνά, ότι κάποιες απόψεις της δεν έχουν θέση στον δημόσιο λόγο του 2022. Ειδικά από έναν άνθρωπο με 42 εκατομμύρια ακόλουθους, που ξέρει ότι ασκεί επιρροή, σίγουρα το κοινό περιμένει κάτι πιο υγιές, από ξεπερασμένα, χοντροφοβικά σχόλια που το μόνο που κάνουν είναι να ταΐζουν την ανασφάλεια και το ανώφελο κυνήγι για αυτά τα άπιαστα, ανύπαρκτα, ιδεατά πρότυπα ομορφιάς. Oops she did it again και δεν ξέρω για πόσο θα της το συγχωρούμε.