CELEBRITIES

Britney Spears: Ισχυρίζεται πως οι γονείς της «έστησαν» την κηδεμονία της σε νέο, σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο

@2021 Jordan Strauss/ Invision/ AP, File/ AP Images

Η Britney Spears ανάρτησε ένα ηχητικό αρχείο διάρκειας 22 λεπτών στο YouTube, την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στο οποίο ακούγεται να μιλά για τα χρόνια της κηδεμονίας της που έληξαν πρόσφατα μετά από σχετική, δικαστική απόφαση και να διατυπώνει σοκαριστικές κατηγορίες για την οικογένειά της. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Britney Spears κατηγορεί τους γονείς της ότι «έστησαν» την ανάγκη να της επιβληθεί η κηδεμονία.

Το video έχει μόνο ήχο, ενώ γρήγορα μετατράπηκε σε ιδιωτικό. Αρχικά είχε αναρτηθεί στο YouTube με ένα link που παρέπεμπε στο Twitter της Britney Spears. Η τελευταία πρόσφατα απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Instagram και πλέον αναρτά συχνότερα υλικό στο Twitter. Σύμφωνα με το Variety, εκπρόσωπος Τύπου της Britney Spears δεν έχει επιβεβαιώσει ως ώρας την αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος.

«Ξύπνησα σήμερα το πρωί και συνειδητοποίησα ότι συμβαίνουν πολλά στο κεφάλι μου δεν έχω μοιραστεί με κανέναν», ακούγεται να λέει η Britney Spears. Η pop star εξήγησε ότι έχουν υπάρξει πολλές ευκαιρίες για να παραχωρήσει μία συνέντευξη στην Oprah Winfrey και αλλού «αλλά είμαι εδώ για να ανοιχτώ στους άλλους και να ρίξω φως στα πράγματα. Τίποτα δεν κερδίζω από το να το μοιραστώ αυτό. Είχα προσφορές για πολλά, πολλά χρήματα, αλλά για μένα αυτό είναι πέρα από μία κανονική συνέντευξη», σημείωσε.

Η Britney Spears που πρόσφατα επέστρεψε στη δισκογραφία με το single Hold Me Closer που τραγουδά με τον Elton John, το πρώτο τραγούδι της μετά τη λήξη της κηδεμονίας της, εξήγησε στη συνέχεια ότι φοβόταν την κριτική και γι’ αυτό δεν είχε μοιραστεί την δική της πλευρά της ιστορίας της, με ειλικρίνεια. Πλέον πιστεύει ότι είναι σημαντικό να μοιραστεί τις σκέψεις της για να βοηθήσει τους άλλους.

«Ειλικρινά μέχρι σήμερα, δεν ξέρω τι στ’ αλήθεια έκανα. Αλλά η τιμωρία του πατέρα μου, να μην μπορώ να δω κανέναν ή να πω τίποτα, δεν έβγαζε κανένα νόημα για μένα», είπε η Britney Spears. Ο πατέρας της, Jamie, ήταν ο κηδεμόνας της σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια των 13 ετών της κηδεμονίας της, σύμφωνα με την οποία εκείνος ήταν υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις της, οικονομικές, επαγγελματικές και προσωπικές.

Η Britney Spears εξήγησε ότι η αρχή της κηδεμονίας της ήταν ένα διάστημα μεγάλης σύγχυσης για εκείνη και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα και ο πατέρας της μπλέχτηκαν στην δημιουργία της κηδεμονίας της. Η Britney Spears πιστεύει ότι ήταν μία «προμελετημένη» κατάσταση. Σημειώνει ότι «Μία γυναίκα είπε την ιδέα στον μπαμπά μου και η μαμά μου τον βοήθησε να το σχεδιάσει και να το κάνει πραγματικότητα», ενώ θυμάται ότι τη νύχτα που ξεκίνησαν όλα, «ξαφνικά υπήρχαν 200 παπαράτσι έξω από το σπίτι μου και με τραβούσαν από τα παράθυρα του ασθενοφόρου όπου με κρατούσαν σε ένα φορείο».

«Βασικά ήταν όλα στημένα. Δεν υπήρχαν ναρκωτικά στον οργανισμό μου. Δεν υπήρχε αλκοόλ. Τίποτα. Ήταν σκέτη κακοποίηση. Κι ακόμα δεν έχω πει ούτε τα μισά», εξηγεί η Britney Spears στο ηχητικό μήνυμά της.

 

Η Britney Spears ανέφερε έπειτα ότι θυμάται ξεκάθαρα τον έλεγχο του πατέρα της στη ζωή της. «Λάτρευε να ελέγχει όλα όσα έκανα», επισημαίνει. Η Britney Spears διατύπωσε πρώτη φορά τα αισθήματά της για την κηδεμονία της και τον αυστηρό έλεγχο του πατέρα της στο δικαστήριο, όταν ζήτησε ουσιαστικά να απελευθερωθεί. Μίλησε για «κακοποίηση μέσω της κηδεμονίας» στις καταθέσεις της, ενώ στο νέο της, ηχητικό μήνυμα εξήγησε ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνό της οπότε δεν ένιωθε άνετα να ζητήσει βοήθεια.

«Μου έλεγαν ότι είμαι χοντρή κάθε μέρα. Με έκαναν να νιώθω ότι είμαι ένα τίποτα και εγώ το δεχόμουν», εξηγεί η Britney Spears. Η ίδια μιλά για το διάστημα που πραγματοποιούσε την περιοδεία Circus, κατά τη διάρκεια της οποίας η Britney Spears ένιωθε αποξενωμένη από φίλους και χορευτές με τους οποίους δεν είχε καμία κοινωνική επαφή πέρα από το show, κατόπιν απαγόρευσης του πατέρα της.

«Ήξερα ότι οι εμφανίσεις μου ήταν απαίσιες. Ήμουν ένα ρομπότ, ειλικρινά. Δεν έδινα δεκάρα πια», εξήγησε η Spears και επανήλθε λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβετε ότι ήταν 15 ώρες ταξιδιού και εμφανίσεων. Κι είμαι 30 ετών, και ζω ακολουθώντας κανόνες του μπαμπά μου. Κι όσο συμβαίνει αυτό, η μαμά μου το βλέπει, ο αδερφός μου, οι φίλοι μου κι όλοι το δέχονται».

Η Britney Spears σε άλλο σημείο είπε ότι είναι περισσότερο θυμωμένη με την μητέρα της, Lynne, παρά με τον πατέρα της, γιατί νιώθει ότι εκείνη θα μπορούσε να την έχει βοηθήσει προσλαμβάνοντας για εκείνη έναν δικηγόρο, αλλά αυτό που έκανε ήταν να κρύβεται από τους δημοσιογράφους που ρωτούσαν για εκείνη. «Πώς τη γλίτωσαν με όλα αυτά; Και τι στο καλό έκανα για να μου αξίζει κάτι τέτοιο;», αναρωτιέται η Britney Spears.

Σε αντιδιαστολή με το κίνημα #FreeBritney που δημιούργησαν οι fans της ζητώντας την «απελευθέρωσή» της, η οικογένειά της δεν έκανε τίποτα. «Αυτό που με μπέρδευε περισσότερο ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν στους δρόμους και πάλευαν για μένα, αλλά η αδερφή μου και η μητέρα μου δεν έκαναν τίποτα. Για μένα είναι σαν κρυφά μέσα τους να τους άρεσε να είμαι η “κακιά”, η “κατεστραμμένη” ή απλά τους άρεσε αυτή η κατάσταση. Αλλιώς γιατί δεν βρέθηκαν έξω από το σπίτι μου να μου πουν “Κοριτσάκι μου μπες στο αυτοκίνητο. Ας φύγουμε”;», σημειώνει η Britney Spears.

«Νομίζω ότι αυτό είναι που με πληγώνει περισσότερο. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ το πώς η οικογένειά μου το δεχόταν για τόσο καιρό. Η μόνη τους απάντηση ήταν “Δεν ξέραμε”. Πώς τη γλίτωσαν με αυτό; Πώς υπάρχει θεός; Υπάρχει θεός;», ανέφερε φορτισμένη η Britney Spears. «Ήμουν τόσο αδύναμη, ήμουν φοβισμένη, είχα λυγίσει. Τα λέω αυτά επειδή θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι είμαι μόνο άνθρωπος. Πώς θα το φτιάξω όλο αυτό αν δεν μιλήσω γι’ αυτό;»

Τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της έχουν αρνηθεί κατά καιρούς τις κατηγορίες της, τονίζοντας ότι το μόνο που νιώθουν για την κόρη της είναι αγάπη. H Britney Spears αποκάλυψε κι άλλα περιστατικά από τα χρόνια της κηδεμονίας της που δεν είχε μοιραστεί νωρίτερα μέσω της κατάθεσής της. Ένα από αυτά ήταν ότι την ανάγκαζαν να πηγαίνει σε συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, παρόλο που δεν ήταν αλκοολική, ενώ αναγκάστηκε να υποστεί ώρες και ώρες ψυχοθεραπείας.

«Πόση προσπάθεια και δουλειά και καρδιά βάζω σε αυτό που κάνω όταν δουλεύω, ακόμα και στις λεπτομέρειες του πόσα κρύσταλλα θα έχουν τα κοστούμια μου. Τόσο πολύ νοιάζομαι. Κι εκείνοι κυριολεκτικά με σκότωσαν. Με πέταξαν. Αυτό ένιωθα, ότι η οικογένειά μου με πετούσε μακριά», επισημαίνει η Britney Spears. «Ήμουν μία μηχανή. Μία γα@@@@@@ μηχανή. Σχεδόν καθόλου άνθρωπος. Ήταν τρελό το πόσο σκληρά δούλευα. Και μετά, μία φορά που είπα “όχι” σε μία πρόβα για μία γα@@@@@ κίνηση στο χορευτικό, τσαντίστηκαν», περιγράφει.

Η Britney Spears σημείωσε ότι εύχεται οι άνθρωποι που θα το ακούσουν, να μη νιώθουν μόνοι. Και έκλεισε με τον ενθουσιασμό της για το νέο της τραγούδι με τον Elton John.

«Έχω ένα υπέροχο τραγούδι τώρα με έναν από τους πιο ευφυείς άνδρες του καιρού μας και νιώθω τόση ευγνωμοσύνη. Αλλά αν είστε παράξενοι, εσωστρεφείς, περίεργοι σαν εμένα και νιώθετε μόνοι και χρειαζόσασταν μία ιστορία σαν κι αυτή για να μη νιώθετε μόνοι να ξέρετε το εξής: Η ζωή μου δεν ήταν καθόλου εύκολη και δεν είστε μόνοι», κατέληξε στο video της που πλέον δεν είναι διαθέσιμο για το κοινό.

Η Britney Spears τοποθετήθηκε σε καθεστώς κηδεμονίας το 2008 και ο πατέρας της ήταν ο αποκλειστικός της κηδεμόνας σχεδόν για 13 χρόνια. Η κηδεμονία τερματίστηκε τον Νοέμβριο του 2021. Παρόλο που είναι πλέον ελεύθερη, τα νομικά θέματα παραμένουν και επιλύονται στο δικαστήριο.

Το βράδυ της Κυριακής πάντως, η μητέρα της, Lynne Spears, ανάρτησε μία παλιά τους φωτογραφία στην οποία γελούν μαζί. «Britney σε όλη σου τη ζωή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να στηρίξω τα όνειρα και τις επιθυμίες σου. Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα να σε βοηθήσω στις δυσκολίες σου. Ποτέ δεν γύρισα και δεν θα γυρίσω την πλάτη μου σε σένα. Οι απορρίψεις σου τις αναρίθμητες φορές που ταξίδεψα κοντά σου και που σε πήρα τηλέφωνο με κάνουν να νιώθω απελπισία. Δοκίμασα τα πάντα. Σε αγαπώ τόσο πολύ, αλλά αυτή η συζήτηση είναι για σένα και μένα μόνο, καταπρόσωπο, ιδιωτικά», έγραψε η μητέρα της στο Instagram.