CELEBRITIES

Britney Spears: Η μητέρα της κατηγορεί τον πατέρα της star για κατάχρηση 890.000 δολαρίων της κόρης τους

H μητέρα της Britney Spears κατηγορεί τον πρώην σύζυγο της, πως χρησιμοποίησε 890.000 δολάρια της κόρης τους για τον εαυτό του. @2021 AP Photo

Το Μάιο θα προστεθεί ένα ακόμα documentary στην ατελείωτη λίστα όσων έχουν δημιουργηθεί και αφορούν τη ζωή της Britney Spears. Η αλήθεια είναι πως η ζωή της Britney Spears δικαιολογεί τα back to back documentaries.

Βλέπεις, η Britney Spears εξακολουθεί να παλεύει να απαλλαγεί από τον πατέρα της, ο οποίος αποφασίζει για ό,τι (μα ό,τι) την αφορά τα 13 τελευταία χρόνια. Για κάθε χρόνο της κηδεμονίας ο Jamie Spears αμείβεται με το ποσό των 192.000 δολαρίων.

Το νέο documentary για τη ζωή της Britney Spears

Το “The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship” που θα προβληθεί στο BBC την Πρωτομαγιά υπόσχεται να εξερευνήσει και τις δυο πλευρές της ιστορίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από το “Framing Britney Spears”, παραγωγής των New York Times που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φλεβάρη.

Τότε η καλλιτέχνιδα που έχει αποφασίσει να μην δουλεύει την τελευταία διετία (ώστε να μην παίρνει άλλα χρήματα από εκείνη ο πατέρας της) είχε καταθέσει ένα ακόμα αίτημα της να απομακρυνθεί από κηδεμόνας της ο Jamie (εξ ου και το viral κίνημα #freeBritney). Για την ακρίβεια, ζητούσε να αντικατασταθεί από άλλον. Και πάλι δεν έγινε αποδεκτό, με τους εκπροσώπους της να ενημερώνουν πως θα υπάρξει συνέχεια.

Το ποσό των 893.751,41 δολαρίων

Η τελευταία εξέλιξη θέλει τη μητέρα της, Lynne,, να ζητά από τον πρώην σύζυγό της (πήραν διαζύγιο τον Μάιο του 2002, έπειτα από 30 χρόνια γάμου) να επιστρέψει το ποσό των 893.751,41 δολαρίων που χρησιμοποίησε -από τα χρήματα της κόρης του- για να πληρώσει τους δικηγόρους του (έχει μισθώσει ομάδα της εταιρίας Holland & Knight) από τις 17/10 του 2020 έως τις 28/2 του 2021. Ήταν η αμοιβή για 385 ώρες εργασίας σε ένα τετράμηνο. Για να λάβουν οι δικηγόροι το ποσό, κατέθεσαν σχετικό αίτημα -προς έγκριση- στο δικαστήριο. Τη χρέωση έκανε η δικηγόρος Vivian L. Thoreen.

Η Lynne εξηγεί στην αγωγή που κατέθεσε πως το ποσό ήταν κατά 200.000 δολάρια μεγαλύτερο από ό,τι χρεώνουν τα άλλα δικηγορικά γραφεία, για τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν. Ζητά από το δικαστήριο να εξετάσει μια προς μια τις χρεώσεις, ώστε να καταλήξει στο αν είναι ακατάλληλες ή υπερβολικές και εν συνεχεία, να επιστραφούν τα ποσά στην Britney Spears. Οι δικηγόροι της επισήμαναν πως η Holland & Knight δεν πρόσφερε νομικό έργο (ή οτιδήποτε χρήσιμο για την star και την υπόθεση της κηδεμονίας), για τα χρήματα που χρέωσε και ζητάει.

Tο μεγαλύτερο μέρος του ποσού που αμφισβητεί η μητέρα της Britney Spears διατέθηκε σε σκοπούς που δεν είχαν να κάνουν με τα συμφέροντα της κόρης της. Τουναντίον «ήταν σε άμεση αντίθεση από την επιθυμία της Britney για ιδιωτικότητα». Τι έκανε με αυτά τα χρήματα ο Jamie; Κατά την πρώην σύζυγό του, περιέλαβε μισθούς δικηγόρων, βοηθών δικηγόρων και άλλων υπαλλήλων που δεν προσδιορίζονται και δεν είναι στη λίστα αυτών που πρέπει να αμείβονται.

Eπίσης, το έργο που παρήγαγαν δεν ήταν αυτό που αναφέρεται στα έγγραφα (η προφύλαξη της εικόνας της Britney Spears). Τουναντίον διατέθηκαν για μια παγκόσμια περιοδεία στα media που δεν είχε ως στόχο να διορθώσει την αρνητική κάλυψη των μέσων επί των όσων αφορούν την Britney, αλλά την προστασία της εικόνας του Jamie.

Στη λίστα με τις χρεώσεις των δικηγόρων του υπάρχει και η σημείωση για media matters. Ήταν η σειρά εμφανίσεων της Thoreen σε τηλεοπτικές εκπομπές, για να αποκαταστήσει την εικόνα του Jamie, μετά την εμφάνιση του ως του κακού της υπόθεσης στο documentary με τίτλο ‘Framing Britney Spears’. Για αυτή τη δουλειά έλαβε το ποσό των 239.800 δολαρίων. Τα υπόλοιπα 600.000 δολάρια αφορούν στην εργασία άλλων υπαλλήλων του δικηγορικού γραφείου, σχετική με την υπόθεση (στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής που είχε χαράξει).

Η νέα ανάρτηση της Britney Spears

Ενόσω συμβαίνουν όλα αυτά, η Britney Spears ανανέωσε τους λογαριασμούς της στα social media με αυτό που ακολουθεί.

Στο video λέει πως τη ρώτησαν πολλοί για την ψυχολογική της κατάσταση και αν είναι καλά. Εξήγησε πως είναι μια χαρά. «Είμαι πολύ χαρούμενη. Έχω ένα όμορφο σπίτι και όμορφα παιδιά. Κάνω ένα διάλειμμα, γιατί απολαμβάνω τον εαυτό μου».

H επόμενη συνεδρίαση για το θέμα της κηδεμονίας της έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου. Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει αν ο άνθρωπος που έχει οριστεί ως προσωρινός κηδεμόνας, Jodi Montgomery, θα γίνει επίσημος.