CELEBRITIES

H Μιμή Ντενίση αγκαλιά με την αδερφή της στο εξοχικό της στον Θεολόγο. Sisterly love is in the air

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

«Οι αδερφές μπορούν να γίνουν οι καλύτερες φίλες του κόσμου», είχε πει κάποτε η Marilyn Monroe κι αν έχεις μία ή και περισσότερες αδερφές νιώθεις το ακριβές νόημα της φράσης στην καρδιά σου. Η Μιμή Ντενίση ανήκει στις τυχερές γυναίκες που έχουν μία αδερφή. Η Σοφία Ντενίση είναι η αδερφή της ηθοποιού και συγγραφέα, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της σε όλες τις σημαντικές της στιγμές κρατώντας διακριτικές αποστάσεις από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Μιμή Ντενίση θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους την αγάπη που νιώθει για την αδερφή της, Σοφία με μία φωτογραφία τους. Η κοινή τους φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αποτυπώνει την αδερφική τους αγάπη σε μία ζεστή αγκαλιά και σε δύο ακόμα πιο ζεστά χαμόγελα. Ταυτόχρονα σε ταξιδεύει στον προσωπικό παράδεισο της Μιμής Ντενίση, που δεν είναι άλλος από το εξοχικό της στον Θεολόγο.

Οι δύο γυναίκες ποζάρουν αγκαλιά στον καταπράσινο κήπο του εξοχικού της Μιμής Ντενίση, στο μέρος που εκείνη περνά σταθερά μεγάλο μέρος των καλοκαιριών της μαζί με φίλους και αγαπημένα της πρόσωπα. «Οι πιο ωραίες στιγμές είναι πάντα με την οικογένειά μας! Τα αγαπημένα αδέρφια είναι ευλογία Θεού! Κι εγώ ευτύχησα να έχω μία υπέροχη αδερφή! Την Σοφία μας!», έγραψε δημοσιεύοντας την κοινή τους φωτογραφία η Μιμή Ντενίση.

Τη Μιμή Ντενίση την κέρδισε η τέχνη της υποκριτικής και το θέατρο, ωστόσο και η Σοφία Ντενίση έχει αφιερώσει την επαγγελματική της ζωή στην τέχνη, αν και από διαφορετικό πόστο. Η Σοφία Ντενίση είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιστορίας και κριτικής της λογοτεχνίας στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 διδάσκει Ευρωπαϊκή λογοτεχνία, καθώς και Συγκριτική τέχνη και λογοτεχνία στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της τέχνης.

Η λογοτεχνία ήταν η μεγάλη αγάπη και της Μιμής Ντενίση και γι’ αυτό όπως είχε πει στη Lifo σπούδασε στη Φιλοσοφική. Όπως έχει πει η ίδια οι γονείς τους δεν τις πίεζαν ποτέ ούτε εκείνη ούτε την αδερφή της να είναι καλές μαθήτριες. Η αγάπη για τη μόρφωση που τους καλλιέργησαν όμως οδήγησαν και τις δύο γυναίκες στο πανεπιστήμιο. «Μπήκα εκ των πρώτων, χωρίς φροντιστήρια, χωρίς τίποτα, και τέλειωσα το τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών με ειδίκευση στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, στη νεότερη λογοτεχνία», έλεγε η Μιμή Ντενίση.

«Στη Φιλοσοφική συνέχισα να είμαι μια φοιτήτρια όπως ήμουν και μαθήτρια, δηλαδή με σήκωνε ο καθηγητής κάθε εβδομάδα κι έκανα «αντίστροφο λατινικό» στον πίνακα, αλλά πήγαινα με μίνι και μπότα, με μια εμφάνιση που δεν είχε καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, γιατί έκανα ταυτόχρονα και τη μόδα. Θεωρούσα φυσιολογικό μετά την επίδειξη του Billy Bo να πάω ντυμένη προκλητικά, αλλά ήξερα και την Αινειάδα», πρόσθετε η Μιμή Ντενίση που οι αντιθέσεις αυτές την χαρακτήριζαν σε όλη της τη ζωή. «Με τον χρόνο εξομαλύνθηκαν κάπως», σημείωνε.

Αυτό που δεν άλλαξε στον χρόνο είναι η αγάπη της για την αδερφή της, Σοφία και την οικογένειά της. Μία αγάπη που δεν είναι η πρώτη φορά που την εκφράζει μέσω των social media. «Χρόνια πολλά αγαπημένη μου Σοφία. Αγαπημένο αδερφάκι. Σπουδαίο πράγμα η οικογένεια! Ή βάση της ζωής… Η ισορροπία κάθε ανθρώπου. Χρονιά πολλά σε όσους γιορτάζουν.», είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 2020, αναρτώντας μία οικογενειακή τους φωτογραφία στο Instagram, ενώ τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, είχε και πάλι μοιραστεί μία φωτογραφία της αδερφής της από το εξοχικό της στον Θεολόγο.