CELEBRITIES

15 ατάκες της Marilyn Monroe για τη ζωή και τον έρωτα

AP Photo

Η Marilyn Monroe γέμισε με την ομορφιά της τη γη για 36 χρόνια. Υπήρξε είδωλο, υπήρξε σύμβολο του σεξ, υπήρξε η διασημότερη γυναίκα του πλανήτη τη δεκαετία του 1950. Άφησε πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη που επηρεάζει μέχρι σήμερα το στυλ των γυναικών, αλλά και κάποιες ιστορικές ταινίες στις οποίες επιστρέφουμε κάθε τρεις και λίγο. «Μερικοί το προτιμούν καυτό», «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές», «Επτά χρόνια φαγούρα» τρεις μόνο από αυτές και φυσικά δεν ξεχνάμε την πιο sexy ερμηνεία του "Happy Birthday" για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και φημολογούμενο κρυφό εραστή της John F. Kennedy. H Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 1952 έχοντας πάρει υπερβολική δόση βαρβιτουρικών και τον θάνατο της καλύπτει μέχρι σήμερα πέπλο μυστηρίου.

Τα 36 χρόνια που μέτρησε το πέρασμά της στη γη η Marilyn αν μη τι άλλο έζησε τη ζωή της, έσπειρε πάθη, ερωτεύτηκε βαθιά και αποτέλεσε το αντικείμενο του πόθου σχεδόν όλων των ανδρών στον πλανήτη. Οι ατάκες της για τη ζωή και τον έρωτα λοιπόν, αποκτούν άλλη αξία όπως καταλαβαίνεις.

Οι ατέλειες είναι ομορφιά, η τρέλα είναι ιδιοφυΐα και είναι πολύ καλύτερο να είσαι απόλυτα γελοία, παρά εντελώς βαρετή.

Συνέχισε να χαμογελάς, επειδή η ζωή είναι το πιο όμορφο πράγμα και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να χαμογελάσεις.

 

Ένα σοφό κορίτσι ξέρει τα όρια του, ένα έξυπνο ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα όριο.

Η δόξα είναι σαν το χαβιάρι, ξέρεις. Είναι ωραίο να τρως χαβιάρι αλλά όχι σε κάθε γεύμα σου.

 

Πρέπει όλοι να αρχίσουμε να ζούμε πριν γεράσουμε.

Αν υπάρχει ένα πράγμα στη ζωή μου για το οποίο είμαι υπερήφανη σε αυτή τη ζωή, είναι ότι ποτέ δεν υπήρξα μια εξαρτημένη γυναίκα τρόπαιο.

Ο φόβος είναι ανοησία. Το ίδιο και η μεταμέλεια.

 

Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω χρήματα. Απλά θέλω να είμαι υπέροχη.

Είμαι εγωίστρια, ανυπόμονη και λίγο ανασφαλής. Κάνω λάθη, χάνω τον έλεγχο και μερικές φορές είναι δύσκολο να με αντέξεις. Αλλά αν δε με αντέχεις στα χειρότερά μου, τότε δεν σου αξίζω στα καλύτερά μου.

 

Ο αληθινός εραστής είναι ο άνδρας που μπορεί να σε ενθουσιάσει απλά αγγίζοντας το κεφάλι σου ή όταν χαμογελά κοιτώντας σε στα μάτια ή απλά κοιτώντας στο άπειρο.

Αν μπορείς να κάνεις ένα κορίτσι να γελά, μπορείς να το κάνεις να κάνει τα πάντα.

 

Οι άνδρες που πιστεύουν ότι το ερωτικό παρελθόν μιας γυναίκας κάνει λιγότερη την αγάπη της για τους ίδιους είναι συνήθως ανόητοι και αδύναμοι.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν εξαπάτησα κανέναν. Έχω απλά αφήσει άνδρες να εξαπατήσουν τον εαυτό τους.

 

Είμαι καλή αλλά όχι άγγελος. Είμαι κακιά αλλά όχι ο διάβολος. Είμαι απλά ένα μικρό κορίτσι σε έναν μεγάλο κόσμο που προσπαθεί να βρει κάποιον να αγαπήσει.

Είμαστε όλοι αστέρια και μας αξίζει να λάμψουμε.

Και σε αφήνω μετά από όλα αυτά με λίγη ακόμα Marilyn, αυτή τη φορά όχι σε ρόλο life coach, όπως οφείλεις να την αντιμετωπίσεις παραπάνω, αλλά ούτε και style icon, όπως ήταν για κάθε σου αναφορά στα ’50s. Πάρε λίγη Marilyn τραγουδίστρια και ένα από τα πιο χαριτωμένα τραγούδια του κινηματογράφου. Η ταινία είναι φυσικά το «Μερικοί το προτιμούν καυτό».

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo