CELEBRITIES

H Ellen DeGeneres θέλει να σταματήσει την εκπομπή της μετά τις καταγγελίες εναντίον της. «Ήξερε τι συνέβαινε»

WireImage Daniele Venturelli

Το “The Ellen DeGeneres Show” βρίσκεται κάτω από διερεύνηση μετά τις κατηγορίες που συγκεντρώθηκαν εναντίον στελεχών της εκπομπής για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και τον χαρακτηρισμό του εργασιακού περιβάλλοντος «τοξικού» από πολυάριθμους υπάλληλους. Το show της Ellen DeGeneres όμως, αφορά κυρίως εκείνη, το δικό της όνομα βρίσκεται στον τίτλο.

Πώς αντιμετωπίζει η ίδια η Ellen DeGeneres την πτώση της από το βάθρο του «καλού παιδιού» της Αμερικανικής τηλεόρασης; Πηγές απο την εταιρεία παραγωγής της εκπομπής αποκάλυψαν στην ιστοσελίδα της Daily Mail ότι η Ellen DeGeneres είναι έτοιμη να παραιτηθεί μετά από αυτές τις καταγγελίες, ολοκληρώνοντας την εκπομπή της εδώ.

«Πιστεύει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και ο μόνος τρόπος για να ανακτήσει την προσωπική της φήμη από αυτό που συμβαίνει είναι να σταματήσει την εκπομπή», σημείωσε πρόσωπο από την Telepictures. «Η αλήθεια είναι ότι ήξερε τι συνέβαινε – είναι η εκπομπή της. Μπορεί να κατηγορηθεί οποιοδήποτε στέλεχος, αλλά η Ellen είναι τελικά εκείνη που φταίει», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Η απολογία της Ellen DeGeneres δεν σήμαινε τίποτα»

Η Ellen DeGeneres μίλησε για τη δική της ευθύνη να ελέγχει όλα όσα συνέβαιναν στα παρασκήνια της εκπομπής της και πως απέτυχε σε αυτό, στέλνοντας ένα απολογητικό υπόμνημα στους υπαλλήλους της εκπομπής. Ωστόσο, όπως φάνηκε, οι εργαζόμενοι δεν την πίστεψαν.

«Μη νομίζετε ότι οτιδήποτε έγραψε στην απολογία της σημαίνει κάτι. Εκείνη δημιούργησε και άφησε να υπάρχει αυτή η τοξική κουλτούρα για τόσο πολύ καιρό. Αν κανείς είχε πάει σε εκείνη ή σε αυτούς τους αχρείους τρεις παραγωγούς της εκπομπής (σ.σ. μιλούσε για τους Mary Connelly, Andy Lassner και Ed Glavin που κατηγορήθηκαν οτι έκαναν το εργασιακό περιβάλλον εχθρικό) θα είχε απολυθεί», συμπλήρωσε διατηρώντας την ανωνυμία του ο υπάλληλος.

«Στην Telepictures δεν την αντέχουμε πια. Είναι μια απατεώνισσα που δεν κάνει πράξη αυτά που διαλαλεί. Η συμπεριφορά των παραγωγών είναι άθλια αλλά η Ellen δεν είναι καλύτερα. Στην πραγματικότητα είναι χειρότερη. Είναι εξωφρενικό που προσποιείται ότι όλα αυτά την σόκαραν. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και η Ellen είναι το κεφάλι», σημείωσε ο πληροφοριοδότης της Daily Mail από την εταιρεία παραγωγής του show.

Το ίδιο πρόσωπο σημείωσε ότι η Ellen σιχαίνεται να πηγαίνει στη δουλειά και «Προσποιείται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μένει στην εκπομπή μόνο για τα χρήματα και τη διασημότητα. Την έχουμε ανεχτεί πολλά χρόνια, δεν είναι αθώα, δεν είναι ευγενής και η εκπομπή δεν είναι γεμάτη ευτυχία», σημείωσε το ίδιο πρόσωπο.

Η Ellen θέλει να διασώσει τη φήμη της

Η Ellen DeGeneres σύμφωνα με δημοσιεύματα, λοιπόν, σκέφτεται να φύγει από την εκπομπή για να διασώσει όσο μπορεί τη φήμη της. «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ellen είναι κακή και απίστευτα δύστροπη. Τώρα που η Warners ξεκίνησε έρευνα, υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι που προβαίνουν σε καταγγελίες που δεν μπορούν να τις αγνοήσουν. Αυτό βάζει τη Warners σε μια δύσκολη θέση σχετικά με το συμβόλαιο της Ellen -επένδυσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στη συμφωνία τους μαζί της. Εάν αποφασίσουν ότι θέλουν να τη διώξουν -κάτι που φαίνεται όλο και πιο πιθανό- αυτό θα είναι ένα μεγάλο νομικό πρόβλημα. Επιπλέον, δεν θα φύγει με τη φήμη της αλώβητη», σημείωσε γνώστης του τηλεοπτικού τοπίου μιλώντας στην Page Six.

«Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αντικαταστάτης για την Ellen» συμπλήρωσε το ίδιο πρόσωπο. Τελευταία δημοσιεύματα της “The Sun” πάντως ισχυρίζονται ότι ο James Corden είναι πιθανό να αντικαταστήσει την Ellen, στον «αέρα».

Το 2016, η Έλεν ίδρυσε την “Ellen Digital Network” υπό την Warner Bros. Τον περασμένο Μάιο, όταν υπέγραψε νέα συμφωνία για να συνεχίσει την καθημερινή της εκπομπή μέχρι το 2022, είπε ότι είχε «διχαστεί» για το πόσο καιρό θα συνεχιστεί. Στα σχέδιά της άλλωστε ήταν από τότε το να παράγει ντοκιμαντέρ μέσω της θυγατρικής της “Ellen Digital Network”. Παράλληλα έχει μία ακόμα εταιρεία παραγωγής την “A Very Good Production”.

«Δεν πάει πουθενά», ισχυρίζονται παραγωγοί της εκπομπής

Εκπρόσωποι Τύπου της DeGeneres και της Warner Bros δεν έχουν μιλήσει ακόμα για το ζήτημα της παραίτησης της παρουσιάστριας. Η προκαταρκτική έρευνα στην εκπομπή της πάντως έδειξε «ελλείψεις σωστής διεύθυνσης» όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Πάντως οι παραγωγοί της εκπομπής ισχυρίζονται ότι η Ellen DeGeneres αποκλείεται να παραιτηθεί. Μάλιστα αναμένεται να επιστρέψει στο set στις 24 Αυγούστου για το Ellen’s Game of Games και την εκπομπή της που θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτό που κάνει εντύπωση πάντως είναι ότι η Ellen DeGeneres έχει μια τεράστια λίστα A Lister φίλων της (από τη Jennifer Aniston μέχρι την Kim Kardashian) και σχεδόν κανείς δεν την έχει υπερασπιστεί δημόσια ως τώρα.