CELEBRITIES

Η Ellen DeGeneres απολογείται πρώτη φορά στους υπαλλήλους της. Οι νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εκπομπή

ⓒ 2021 Martinez Monsivais/Associated Press

Δεκάδες πρώην εργαζόμενοι της εκπομπής “The Ellen DeGeneres Show”, μίλησαν την Πέμπτη 30 Ιουλίου για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και απρεπούς συμπεριφοράς από εκτελεστικούς παραγωγούς της εκπομπής. Οι καταγγελίες τους φιλοξενήθηκαν στο Buzzfeed News όπου νωρίτερα είχαν δημοσιευθεί και 11 ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά ρατσισμού και υποτίμησης, όσο εργάζονταν στην εκπομπή. Όλοι οι πρώην εργαζόμενοι μίλησαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα χωρίς να δημοσιεύουν το όνομά τους.

Μεταξύ των καταγγελιών αρκετές μιλούν για τον παραγωγό Kevin Leman, ο οποίος λέγεται ότι έκανε σεξουαλικά σχόλια στο γραφείο μόνιμα τα οποία κατεύθυνε συνήθως σε υφιστάμενους και νεαρούς υπαλλήλους του. Όλα αυτά έρχονται στο φως ενώ ήδη έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την κουλτούρα του εργασιακού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί στο “The Ellen DeGeneres Show”. Μέχρι τώρα η παρουσιάστριά του, τηρούσε σιγή ιχθύος για όλα αυτά.

Η Ellen DeGeneres όμως μάλλον σκέφτηκε «Δεν με παίρνει πια να κάνω ότι δεν βλέπω» και αποφάσισε να απευθυνθεί προσωπικά στους εργαζόμενους της, για να απολογηθεί για τα πολλά (πάρα πολλά) περιστατικά που τους έκανε να νιώθουν άβολα στο set της εκπομοπής της. Το έκανε μέσα από μία επιστολή και κατά τη γνώμη μας, κομμάτι αργά. Πάντως απολογήθηκε.

«Γεια σε όλους, είμαι η Ellen» ξεκίνησε η επιστολή της Ellen DeGeneres, θέτοντας τον προσωπικό τόνο που η παρουσιάστρια ήθελε να διαπνέει το γράμμα της στο προσωπικό της εκπομπής.

«Την πρώτη ημέρα της εκπομπής μας, είπα σε όλους στο πρώτο μας meeting, ότι το “The Ellen DeGeneres Show” θα είναι ένα μέρος ευτυχισμένο, στο οποίο κανείς δεν θα υψώσει τη φωνή του και όλοι θα έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό. Προφανώς, κάτι άλλαξε και απογοητεύομαι που μαθαίνω ότι δεν είναι έτσι πια τα πράγματα στην εκπομπή μας. Και γι’ αυτό σας ζητώ συγγνώμη. Ο καθένας που με ξέρει, ξέρει πως αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που πίστευα και ήλπιζα για την εκπομπή μας», σημείωσε η Ellen DeGeneres.

Η Ellen DeGeneres παίρνει την ευθύνη της και υπόσχεται αλλαγές

Η παρουσιάστρια τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να έχει την επιτυχία που γνώρισε χωρίς τη συμβολή όλων των εργαζόμενων σε αυτήν. «Το όνομα μου είναι στην εκπομπή και σε κάθε τι που κάνουμε και παίρνω την ευθύνη γι’ αυτό. Μαζί με τη Warner Bros αμέσως ξεκινήσαμε εσωτερική έρευνα και μαζί σας κάνουμε τις ενέργειες για να διορθώσουμε τα προβλήματα» σημείωσε η Ellen. Η ίδια τόνισε ότι δεν μπόρεσε να ελέγχει τα πάντα και εμπιστεύθηκε πρόσωπα για να κάνουν τη δουλειά τους όπως νόμιζε πως ήξεραν ότι ήθελε η ίδια να γίνει. «Προφανώς κάποιοι δεν ήξεραν. Αυτό θα αλλάξει κι εγώ δεσμεύομαι να βεβαιωθώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί», σημείωσε.

«Μαθαίνω ότι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί μου ή για μένα μιλούν εκ μέρους μου και παρουσιάζουν λανθασμένα το ποια είμαι και αυτό πρέπει να σταματήσει» προειδοποίησε στη συνέχεια η παρουσιάστρια. «Ως ένας άνθρωπος που έχει κριθεί και έχασε σχεδόν τα πάντα μόνο και μόνο επειδή ήμουν ο εαυτό μου, νιώθω βαθιά συμπόμοια για αυτούς που τους βλέπουν ως διαφορετικούς ή τους φέρονται άδικα, όχι ισότιμα, ή που ακόμα χειρότερα τους απέρριψαν. Το να σκέφτομαι ότι έστω κι ένας σας ένιωσε έτσι είναι τρομερό για μένα», έγραψε στη συνέχεια η Ellen DeGeneres.

Η επιστολή αντί προσωπικής συνάντησης και το πρόσωπο που απομακρύνεται άμεσα από την εκπομπή

Η ίδια σημείωσε ότι είναι η ώρα να γίνουν συζητήσεις για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Όπως είπε όλοι πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο προσεκτικοί και να σκεφτόμαστε ότι οι λέξεις ή οι πράξεις μας επηρεάζουν άλλους. «Υπόσχομαι να κάνω ότι μπορώ για να σπρώχνω τον εαυτο μου και τους γύρω μου να μαθαίνουμε και να ωριμάζουμε», εξήγησε η Ellen DeGeneres που ευχαρίστησε και πάλι όλους όσους έχουν εργαστεί στην εκπομπή της, ζήτησε και πάλι συγγνώμη και τόνισε ότι θα απολογούνταν και προσωπικά αν δεν ζούσαμε στην εποχή του Covid- 19.

Ωστόσο, όπως κατάλαβες δεν γίνεται καθόλου λόγος για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον της ίδιας της Ellen για την ψυχρή και απρόσωπη συμπεριφορά. Αν μη τι άλλο και η δική της συχνά αντισυναδελφική συμπεριφορά είναι που εξώθησε ανθρώπους να απομακρυνθούν από το set της. Τουλάχιστον αυτό έχουν ισχυριστεί οι ίδιοι σε σχετικές αναφορές τους.

Μία από τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν πάντως στο “The Ellen DeGeneres Show” πάντως, παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, είναι η απομάκρυνση του παραγωγού Ed Glavin. Εκείνος κατηγορήθηκε για ρατσιστικά σχόλια σε εργαζόμενους της εκπομπής. Ο Glavin μαζί με τους Andy Lasser και Mary Connelly είναι τρεις από τους παραγωγούς της εκπομπής που βρίσκονται πιο κοντά στην Ellen DeGeneres από τον καθένα.