CELEBRITIES

Εκλογές 2023: Οι διάσημοι αντιδρούν στην είσοδο 3 ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή

MEGA

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη νικήτρια με ποσοστό 40,56% και 158 έδρες. Η κάλπη έδειξε την αναμενόμενη αυτοδυναμία του φιλελεύθερου-συντηρητικού κόμματος, ενώ η Βουλή έγινε οκτακομματική με είσοδο για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο των ακροδεξιών κομμάτων Σπαρτιάτες, ΝΙΚΗ και Ελληνική Λύση. Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, η άκρα δεξιά φαίνεται να μην τρομάζει την Ελλάδα και τους ψηφοφόρους της.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σπαρτιάτες μπήκαν στη Βουλή με ποσοστό 4,64% (12 έδρες), η Ελληνική Λύση με 4,44% (12 έδρες) και η ΝΙΚΗ με 3,69% (10 έδρες). Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις με αφορμή το συγκεκριμένο αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και το «ευχαριστώ» του αρχηγού των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα. Ο ίδιος σε δηλώσεις που εξασφάλισε μετά το exit poll, έσπευσε να ευχαριστήσει τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη για τη στήριξή του. «Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη που αποτέλεσε το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Παρακάτω, βλέπεις τις αντιδράσεις μερικών διασήμων με αφορμή τα δυσοίωνα και ανησυχητικά αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, στις οποίες μάλιστα σημειώθηκε και αρνητικό ρεκόρ αποχής στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Εκλογές 2023: Οι διάσημοι αντιδρούν στην είσοδο τριών ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή

Ζέτα Δούκα

«Κι εκεί που πίστευες ότι τα έχεις δει όλα, έρχονται τα χειρότερα..», έγραψε η Ζέτα Δούκα στα stories της, προειδοποιώντας για τα χειρότερα.

Μαίρη Συνατσάκη

Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε μια φωτογραφία με φόντο ένα τσίρκο και σχόλιο: «Το μεγάλο μας Τσίρκο», αναφερόμενη στα αποτελέσματα της κάλπης.

Βασίλης Μπισμπίκης

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «35 έδρες στην ακροδεξιά. Δεν θέλει ο φασίστας να κρυφτεί».

Ελεονώρα Μελέτη

«Ο Έλληνας ξεχνάει. Εδώ ξεχνάμε οι ίδιοι οι “πρωταγωνιστές”, το “βιογραφικό” τους πριν την “καταξίωση”. Τα πραγματικά αυθεντικά ξετσιπώματα τους, πριν φορέσουν τη μάσκα του σον σον και τα φτιασίδια της κοινωνικής αναρρίχησης. Δεν θα ξεχάσουν οι θεατές τους; Όσο όμως και αν ο Έλληνας ξεχνάει, η αλήθεια δεν αλλάζει. Ο Έλληνας απλά την ξεχνάει, αυτή όμως είναι γεγονός», έγραψε η παρουσιάστρια του Mega, εκφράζοντας την αγανάκτησή της.

Σπύρος Χατζηαγγελάκης

«Καλά τα καταφέραμε πάλι! Καλά σκατά να έχουμε», ανέφερε στην οργισμένη και αγανακτισμένη ανάρτησή του ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος

«Γι’ αυτό απλώνω ξανά πολύ ψηλά τα δυο μου χέρια

Για να κλέψω λίγο φως από τα λαμπερά αστέρια

Δεν αντέχω εδώ κάτω και κοντεύει να με πνίξει 

Των ανθρώπων η μιζέρια τόσο όσο και η θλίψη», έγραψε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος μεταφέροντας στίχους του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, με αφορμή της εκλογές που ανέδειξαν την άνοδο τριών ακροδεξιών κομμάτων.

εκλογές

Αφροδίτη Γραμμέλη

«Αν επέλεξες ξαπλώστρα και καλαμαράκι, αργά να γκρινιάξεις για Σπαρτιάτες. Άλλαξε απλώς πλευρά… ντροπή», έγραψε στο Instagram της η Αφροδίτη Γραμμέλη, μιλώντας έμμεσα και για το μεγάλο ποσοστό αποχής που έσπασε ρεκόρ.

εκλογές

Λάμπρος Κωνσταντάρας

«Οι Αθηναίοι ψηφίζουν Σπαρτιάτες. Πού φτάσαμε ρε», αναρωτήθηκε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας αναρτώντας στα stories του προφίλ του τα αποτελέσματα στην Α’ Αθηνών.