ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023: To καυστικό σκίτσο του Αρκά για το τσίρκο στη Βουλή

Eurokinissi

Με 40,56% και 158 έδρες στη νέα Βουλή, η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει κυβέρνηση με αυτοδυναμία. Δεν αποτέλεσε έκπληξη η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε και η περαιτέρω μικρή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Η δυσάρεστη έκπληξη μάς περίμενε δεξιότερα του δεξιά.

Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη συμοληρώνουν την οκτακομματική νέα Βουλή. Οι Σπαρτιάτες με 4,64% εκλέγουν 12 βουλευτές, η Ελληνική Λύση με 4,44% επίσης 12 βουλευτές και η Νίκη με 3,69% εκλέγει 10 βουλευτές. Η άκρα δεξιά συγκεντρώνει 34 βουλευτές από τους 300 του Κοινοβουλίου.

Η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο. Ένα επικίνδυνο φαινόμενο. Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς, οι αλλεπάλληλες, νομοθετικές ρυθμίσεις δεν εμπόδισαν τον καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, να βρει τρύπα και να τρυπώσει στη νέα Βουλή. Ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που εξασφάλιζαν την είσοδο του κόμματος τη Βουλή, τον ευχαρίστησε.

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για την βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε.

Ο Αρκάς καυτηριάζει την είσοδο της ακροδεξιάς στη Βουλή με ένα σκίτσο που θα φέρνουμε στο μυαλό αρκετά συχνά από εδώ και πέρα.

Στο νέο σκίτσο του Αρκά βλέπουμε έναν πατέρα να συζητά με τον γιο του. «Μπαμπά, τι είναι η αντισυστημική ψήφος» ρωτάει το αγόρι με τον μπαμπά του να του απαντά: «Είναι όπως στο τσίρκο: Οταν το κοινό αρχίζει να δυσανασχετεί, βγαίνουν οι κλόουν!».