ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023: Η άνοδος της ακροδεξιάς εμπνέει το Twitter και τους σκιτσογράφους

Alexandros Michailidis / SOOC

Η πολιτική, όσο κι αν επιλέγει να δηλώνει απολιτίκ κανείς, είναι τελικά ο τρόπος που ζει. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το αποτέλεσμα των κάλπεων έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις που αποδεικνύουν ότι ο τρόπος που ασχολούμαστε με την πολιτική και κατά συνέπεια ο τρόπος που (θέλουμε να) ζούμε, δεν είναι απλά θλιβερός, αλλά και επικίνδυνος.

Ξεπερνώντας την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας που δεν εξέπληξε κανέναν, η οκτακομματική Βουλή των επόμενων 4 ετών, δείχνει απόγνωση και απελπισία. Αναδεικνύει επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε και πάλι απέναντι στο σκοτάδι που αναδύεται πηχτό με την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση, η Νίκη, αλλά κυρίως οι Σπαρτιάτες – ο επικεφαλής των οποίων ευχαρίστησε τον καταδικασμένο νεοναζί Κασιδιάρη για τη στήριξή του και τον χαρακτήρισε «καύσιμό τους» – μπαίνουν με 34 έδρες στην ελληνική Βουλή.

Ο ελληνικός λαός ξεχνά, αντιδρά, ή απλά είναι φασίστας; Μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά μαζί. 

Όπως είναι λογικό, οι συζητήσεις, οι αντιδράσεις και τα σκίτσα γεμάτα νόημα κατέκλυσαν χτες τα social media. Χωρίς καμία ελπίδα να καταλάβουν τι έκαναν όσοι τυφλά ακολούθησαν το δάχτυλο Κασιδιάρη, ας γελάσουμε με το τσίρκο που στεγάζεται στο Σύνταγμα και ακούει στο όνομα «τα χάλια μας».