CELEBRITIES

Britney Spears: «Τα ντοκιμαντέρ για τη ζωή μου είναι τόσο υποκριτικά»

ⓒ 2021 Chris Pizzello/Invision/AP, File/Associates Press

Η αλήθεια είναι πως η Britney Spears δεν έχει περάσει και λίγα στη ζωή της. Ούτε και τυχερή έχει σταθεί, με το πέρασμα των χρόνων. Η εκμετάλλευσή της από την οικογένειά της, η οποία την αντιμετώπιζε ως «μηχανή χρημάτων» ήδη από την παιδική της ηλικία, η κακομεταχείρισή της από άτομα που βρέθηκαν συγκυριακά στη ζωή της (παραδείγματος χάριν Justin Timberlake), η σκληρή αντιμετώπιση εκ μέρους των media και της showbiz, ο σεξισμός, ο μισογυνισμός και το ψυχολογικό bullying που συστηματικά και συστημικά ασκούσαν προς το πρόσωπό της, η πλήρης διαχείριση της περιουσίας και της ζωής της από τον πατέρα της και οι αλλεπάλληλες εισαγωγές της σε ψυχιατρικές κλινικές, ήταν αυτά που τελικά διαμόρφωσαν το hashtag #FreeBritney και το πιο πρόσφατο #WeAreSorryBritney.

Πολλά ντοκιμαντέρ έχουν καταπιαστεί με την άτυχη ζωή της Britney Spears, η οποία δεν έχει τον έλεγχο της ζωής της και της περιουσίας της. Κόποι μιας ζωής μέχρι και απλές απολαύσεις της καθημερινότητας ορίζονται κυρίως από τον πατέρα της. Ωστόσο, τα εν λόγω ντοκιμαντέρ (με πιο πρόσφατο το “Framing Britney Spears” των New York Times) δεν αντανακλούν την ωμή πραγματικότητα, η οποία διαστρεβλώνεται σε διάρκεια λίγων μόνο λεπτών. Τουλάχιστον έτσι υποστήριξε σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram η pop star, η οποία κάνει λόγο για υποκρισία. Και για να το λέει, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Η Birtney Spears σπάει τη σιωπή της (όσο, τουλάχιστον, μπορεί)

Χρησιμοποιώντας ένα από τα λιγοστά μέσα που της έχουν απομείνει για να ακούγεται η φωνή της, η Britney Spears εξέφρασε την προσωπική της άποψη για τα ντοκιμαντέρ με μία δημοσίευση στο Instagram. Μπορεί τα λόγια της να μην καταγράφτηκαν live, αλλά συνοδεύτηκαν από ένα βίντεο στο οποίο χορεύει.

«Το 2021 είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το 2020, αλλά ποτέ δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι. Τόσα πολλά ντοκιμαντέρ για εμένα φέτος, με τη ζωή μου να διαχειρίζεται από άλλους ανθρώπους. Τι μπορώ να πω, είμαι βαθιά κολακευμένη. Αυτά τα ντοκιμαντέρ είναι τόσο υποκριτικά. Επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης και μετά κάνουν το ίδιο πράγμα; Γαμώτο. Δεν σας ξέρω όλους, όμως είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω πως αν και έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή μου, έχω ζήσει πολύ πιο ωραίες στιγμές» αναφέρει στην αρχή η Britney Spears, που κάνει λόγο για υποκρισία των media.

Britney Spears: «Νομίζω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για την αρνητικότητα»

«Νομίζω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για την αρνητικότητα. Θέλω να πω, πως ως κοινωνία και βιομηχανία δεν θα έπρεπε να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το μέλλον; Γιατί να επισημαίνονται οι πιο αρνητικές και τραυματικές στιγμές της ζωής μου από το μακρινό παρελθόν; Δηλαδή έλεος» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, αυτό είναι ένα βίντεο που χορεύω. Σκοπεύω να κάνω τόσα πολλά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι και ανυπομονώ να χορέψω σε διάφορα studio…. ΥΓ: Δεν μιλώ καθόλου με τον Billy Brasfield, οπότε είμαι ειλικρινά πολύ μπερδεμένη. Αυτό είναι το Instagram μου. ΥΓ2: No paparazzi guy. Δεν ήθελα εσύ και η ομάδα σου να με ακολουθείτε» ανέφερε στο τέλος η Britney Spears.

Να σημειώσουμε πως ο Billy Brasfield είναι ο πρώην makeup artist της τραγουδίστριας, ο οποίος μιλώντας στο Page Six ισχυρίστηκε πως η ίδια δεν έχει τον έλεγχο των λογαριασμών της στα social media, κάνοντας ειδική μνεία στη δημοσίευση που κατακρίνει το ντοκιμαντέρ των New York Times. «Το περιεχόμενο είναι ανεβασμένο από εκείνη, αλλά τα λόγια της δεν αποτυπώνουν τα συναισθήματά της» ανέφερε μεταξύ άλλων στο περιοδικό, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η τραγουδίστρια του μίλησε προσωπικά για το ζήτημα. Η Britney από την πλευρά της, τον διαψεύδει κάθετα. Ένας χαμός, όπως καταλαβαίνεις.

Ο πατέρας της έχασε την πλήρη κηδεμονία της

Σύμφωνα με το Variety, ένας δικαστής απέρριψε την ένσταση του πατέρα της Britney Spears, Jamie, να συνεχίσει να έχει την αποκλειστική ευθύνη της περιουσίας της. Από τον περασμένο Νοέμβριο η δικαστής Brenda Penny έχει ορίσει ως συνεπιμελητή για την περιουσία της Britney Spears την εταιρεία Bessemer Trust Co. κατόπιν απαίτησης της πλευράς της τραγουδίστριας. Και παρόλο που αρνήθηκε να αφαιρέσει εντελώς τον Jamie Spears από τον έλεγχο της περιουσίας της, τουλάχιστον η συνεπιμέλεια παραμένει. H επόμενη συνεδρίαση για το θέμα της κηδεμονίας της είχε οριστεί για τις 27 Απριλίου. Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει αν ο άνθρωπος που έχει οριστεί ως προσωρινός κηδεμόνας, Jodi Montgomery, θα γίνει επίσημος.