TO THE POINTE

Oι 5 καλύτερες ασκήσεις για γραμμωμένα χέρια (χωρίς να σηκώσεις βάρη)

Tα “Ballet Arms” είναι τα χέρια της μπαλαρίνας, που γραμμώνουν χωρίς να σηκώσεις βάρη, αλλά με ασκήσεις που απαιτούν σωστή στάση σώματος, αρκετές επαναλήψεις και αντίσταση.

Ως εκ τούτου, τα τυπικά χέρια μας μπαλαρίνας, είναι γραμμωμένα αλλά όχι ογκώδη. Λεπτοκαμωμένα, θα ‘λεγε κάποιος, αλλά πολύ δυνατά και γυμνασμένα. Οι παρακάτω 5 ασκήσεις είναι ενδεικτικές και αποτελούν τη συνταγή για σφιχτά ballet arms.

Aυτές οι ασκήσεις για γραμμμένα χέρια γίνονται χωρίς βάρη

1η άσκηση

Σε καθιστή θέση, θα ξεκινησεις με τα χέρια σου στην 1η position, δηλαδή τα χέρια σε κύκλο με τους αγκώνες να κοιτούν προς τα έξω και τις παλάμες ακριβώς απέναντι από το αφαλό σου. Οι ώμοι σου δεν πρέπει να σηκώνονται, η πλάτη σου ίσια και η κοιλιά σου καλά τραβηγμένη προς τα μέσα. Στη, συνέχεια χωρίς να χαλάσεις τη στάση του σώματος, φέρε τα χέρια σου στην 3η position, δηλαδή ακριβώς πάνω από το κεφάλι προσέχοντας οι αγκώνες σου να κοιτούν καλά προς τα έξω. Στη συνέχεια, άνοιξε τα χέρια σου και κατέβασέ τα ελεγχόμενα, δημιουργώντας τη δίκη σου ελαφριά αντίσταση προς τα κάτω στην 2η position. Ολοκλήρωσε την άσκηση πιέζοντας το στήθος σου και σφίγγοντας την κοιλιά σου με επιστροφή στην 1η position.

2η άσκηση

Ξεκίνα με τα χέρια σου στην 1η position. Με καλά κατεβασμένους τους ώμους, φέρε τα χέρια σου στην 3η position χωρίς να χαλασεις το στρογγυλό τους σχήμα και επανέφερε στην αρχική θέση. Τα χέρια σου πρέπει να είναι τόσο στρογγυλά, όσο σαν να κρατάς μια μεγάλη μπάλα.

3η άσκηση

Με τα χέρια και πάλι στην 1η position και τη στάση του σώματός σου ακριβώς όπως εξήγησα στην 1η άσκηση, άνοιξε τα χέρια σου στο πλάι και ταυτόχρονα γυρνά τις παλάμες σου ώστε να κοιτούν προς τα πίσω, κάνοντας ένα ελαφρύ «χτύπημα» με τις παλάμες σου. Επέστρεψε στη θέση που ξεκίνησες και προσπάθησε να κανείς την άσκηση δημιουργώντας τη δική σου αντίσταση, σαν να την εκτελείς μέσα στο νερό.

4η άσκηση

Σε θέση οκλαδόν, φέρε τα χέρια σου πίσω με τις παλάμες να κοιτούν μεταξύ τους. Σκύβοντας λίγο μπροστά με ίσια πλάτη και κοιλιά καλά κρατημένη προς τα μέσα, κάνε μικρες πιέσεις στα χέρια σου σαν να κρατάς μια μικρή μπάλα.

5η άσκηση

Σε αυτή την άσκηση είναι σημαντικό να δημιουργήσεις τη δική σου αντίσταση, με τον τρόπο που θα έκανες αν ήσουν μέσα στο νερό. Θα σηκώσεις τα χέρια σου μέχρι το σημείο που σχηματίζουν νοητά ένα «x» και θα κανείς ένα χτύπημα με τις παλάμες σου προς τα πίσω. Εν συνεχεία, θα κατεβάσεις τα χέρια σου λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα τον ώμων σου και θα εκτελέσεις άλλο ένα χτύπημα με τις παλάμες σου προς τα πίσω. Πρέπει ο κορμός σου να παραμείνει σταθερός και οι ώμοι σου να μην ανεβοκατεβαίνουν.

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 16 επαναλήψεις και επανάλαβε όλο το σετ για άλλες 2 φορές.

Love and Health,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: