TO THE POINTE

Οι 5 ασκήσεις που θα σου χαρίσουν τέλειο, στητό στήθος (χωρίς καν να σηκώσεις βάρη)

Η Δήμητρα Ζαχοπούλου σου δείχνει τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις το στήθος σου 24MEDIA Χρήστος Πανάγος

Αγαπημένη μου φίλη, εδώ είμαστε και αυτή την εβδομάδα για να γυμναστούμε παρέα. Στο σημερινό μας πρόγραμμα κάνουμε focus στο στήθος. Σκοπός μας; Ένα σφιχτό και στητό στήθος. Κι όμως γίνεται, αρκεί να μπεις σε πρόγραμμα.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τις παρακάτω 5 ασκήσεις τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, θα δεις το στήθος σου να αλλάζει. Οι ασκήσεις αυτές είναι απλές και το καλό νέο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να σηκώσεις καθόλου βάρη. Ναι! Πάτα play στο παραπάνω βίντεο και λάβε θέση. Ξεκινάμε.

1η άσκηση

Ξάπλωσε μπρούμυτα, άνοιξε ελαφρώς τα πόδια σου και φέρε τις παλάμες σου απέναντι ακριβώς από το πρόσωπό σου. Πίεσε το πάτωμα με τις παλάμες σου σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Σήκω ψηλά μέχρι εκεί που σου επιτρέπει η μέση σου και επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

2η άσκηση

Γονάτισε και άνοιξε τα πόδια σου ακριβώς στο άνοιγμα της λεκάνης. Με ίσιο κορμό και τραβώντας την κοιλιά σου προς τα μέσα, φέρε τα χέρια πίσω από το κεφάλι σου με τους αγκώνες σου ανοιχτούς. Στη συνέχεια πίεσε τους αγκώνες σου σαν να θέλεις να τους ενώσεις βάζοντας όλη σου τη δύναμη στο στήθος. Επίστρεψε στη θέση που ξεκίνησες.

3η άσκηση

Παράμεινε στην ίδια θέση, αλλά τώρα φέρε τα χέρια σου μπροστά και ένωσε τις παλάμες σου. Οι αγκώνες σου θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία και τα χέρια σου να βρίσκονται πάνω από το κεφάλι σου. Βάλε δύναμη στο στήθος σου και πίεσε τις παλάμες σου όσο μπορείς. Μέτρα 3 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε χωρίς να ανοίξεις τις παλάμες σου.

4η άσκηση

Έλα σε θέση push-up στα γόνατα. Πρόσεχε οι καρποί σου να είναι ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και η μέση σου ευθεία. Κάνε μια κάμψη και ακριβώς στη μέση της διαδρομής σταμάτα για ένα δευτερόλεπτο και συνέχισε μέχρι να ακουμπήσει ελαφρώς το στήθος σου στο πάτωμα. Πιέζοντας καλά τις παλάμες σου στο πάτωμα και βάζοντας δύναμη στο στήθος σου επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

5η άσκηση

Έλα πάλι στα γόνατα και φέρε τα χέρια σου μπροστά. Σταύρωσέ τα και ένωσε τις παλάμες σου. Δημιουργώντας τη δίκη σου αντίσταση, πίεσε τους αγκώνες σου προς τα κάτω κάνοντας πολύ μικρή κίνηση/πίεση επανάφερε στην αρχική θέση. Σφίξε καλά τους κοιλιακούς σου. Ο κορμός σου πρέπει να είναι σταθερός.

*Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 16 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές. Καλή επιτυχία!

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: