ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στητό στήθος: σου βρήκαμε τις 5 ασκήσεις για να το πετύχεις μόνη σου στο σπίτι

Το γυναικείο στήθος είναι όμορφο σε κάθε μέγεθος και σε όποια θέση και αν βρίσκεται. Το παν είναι να αγαπάμε το σώμα μας και να νιώθουμε όμορφα μέσα σε αυτό. Αν, λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που θα ήθελαν να το δουν να ανεβαίνει πιο ψηλά και να είναι πιο στητό (χωρίς νυστέρι), μπορείς να ακολουθήσεις τις χρυσές συμβουλές της Cassey Ho και να προσθέσεις στο καθημερινό σου workout τις παρακάτω 5 πανεύκολες ασκήσεις, χωρίς εξοπλισμό και χωρίς κούραση.

 

Στην αρχή του video σου εξηγεί ωραία και καλά ότι οι ασκήσεις δεν πρόκειται να μεγαλώσουν το στήθος σου. Αυτό όμως που θα κάνουν είναι να το ανορθώσουν και να το δυναμώσουν με φυσικό τρόπο. Κάθε άσκηση διαρκεί 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

 

Ξεκινά με ξαπλωμένα push ups, ή όπως τα αποκαλεί “Cobra chest press”. Ταυτόχρονα, αυτό βοηθά στο να μην καμπουριάζουμε, πράγμα που δείχνει το στήθος ακόμα πιο πεσμένο. Συνεχίζει με το σετ “Hear no evil”, ενώνοντας τους αγκώνες. Η επόμενη άσκηση είναι το “Elbow clampers”, όπου ενώνεις τις παλάμες στο σημείο όπου θα υπήρχε το κέρατο ενός μονόκερου και ενώνεις τους αγκώνες ενώ τα χέρια είναι ψηλά.

Διάβασε κι αυτό: Οι κατάλληλες ασκήσεις πλάτης για να διώξεις το λίπος που μαζεύεται κάτω από το σουτιέν σου

Το “321 push” είναι η άσκηση όπου στηρίζεσαι στα γόνατα και τα χέρια ενώ κατεβαίνεις σταδιακά προς τα κάτω. Κλείνει με το “Prayer pulses” με χέρια σε στιλ προσευχής, όπου απλά τα πιέζεις προς τα πάνω. Το καλύτερο σημείο από όλα είναι ότι, καθώς γυμνάζεται, σου υπενθυμίζει ότι η ανόρθωση στήθους δεν έχει να κάνει με τη ματαιοδοξία αλλά με τα συνολικά οφέλη της άσκησης. Και πως οι αλλαγές στο στήθος δεν πρόκειται να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας, εφόσον αυτό έχει να κάνει με την ψυχολογία που έχουμε σε καθημερινή βάση. Βοηθά όμως το να φροντίζουμε και να αγαπάμε το σώμα μας, χωρίς να το κρίνουμε.